reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Wrocilismy od znajomych,pizaga a do tego pada strasznie:wściekła/y:juz bym wolala zeby lekki przymrozek byl i nawet sniezek:)
Chorowitka zdrowka zycze:)
Tichonku zleci szybko czas i za nim sie obejrzysz juz bedzie po chrzcinach:)eee no Matt pewnie bedzie siedzial z otwarta buzia na przedstawieniu i plakac pewnie nie bedzie mial czasu:)
To kiedys staranka o nasteona dzidzie?
Gliwa i jak zaliczylas solarium?
Lubiczanko a nie mozesz do innego GP?

cos jeszcze chcialam,ale zapomnialam:cool2:....m wybyl teraz z mlodym,a ja chwile odpoczne i trza sie chyba brac za prasowanie,ale zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce

O rajuśku ale sie dziś natyrałam :eek: najpierw zakupy w pl hurtowni (mam już wszystko na święta), potem generalne sprzątanie w półkach kuchennych. A teraz to chyba palcem do tyłka nie trafię :confused2:
Pomyłabym jutro okna i poprała firanki ale nie wiem czy nie za wcześnie na to :sorry2::zawstydzona/y:

Z Marcelitem lepiej, więc pewnie to chwilowa niedyspozycją jak u Margeritty, bądź też efekt szybko podanego Calpolu ;-):tak:

Lubiczanka, a do kiedy mężowy pracuje na świrniętych zmianach?
Pierożki z czym robiłaś? Ja chyba jutro jagodowe zrobię, tak mi się chce coś słodkiego, na przemian z kiszonym:baffled:

Madbebe, ja wiem że są pewne "widełki" co do temperatur, ale.... to zależy od indywidualnego pacjenta :tak: Mój m przy 38 umiera:cool2: u niego normalna temperatura to 36. Moja mama też ma takie dziwne temperatury, zawsze się skarżyła że lekarz nigdy jej nie chciał dać zwolnienia do pracy, bo miała "tylko" 38, a ona przy takiej temp miała już halucynacje :shocked2:

Gliwa, Marcel był chrzczony 20 grudnia (nie udało się znaleźć terminu na święta), świetny czas..mamy piękne zdjęcia z chrzcin (robione też m.in w domku, przy choince, z babciami, dziadkami, chrzestnymi itp), bo wyjątkowo zamówiliśmy sobie fotografa który łaził za nami i pstrykał fotki. Nie mamy typowo studyjnych zdjęć. Chrzciny robicie w domku, czy w restauracji?

Asienka, buziak dla Zuzi.

Barmanko ja wiem czy za wczesnie...ja jutro planuje w sumie tak od wczoraj planuje ale po przylocie to nic mi sie nie chce narazie z pranie walcze ;/

Ewelcia kiedy bedzie robila wyniki?przepraszam jesli pisalas

Asienko buziak dla Twej ksiezniczki

Uciekam spac
Dobranoc

Witajcie:)
u mnie poprawa-tzn kaszel jest i płucka bolą,ale w nocy spokojniej:)Młoda natomiast z Młodym zaczynają niedomagać-buuuuuu....biedni jeść nie mogą(z butli czy też z cyca),bo nos zatkany...
Ewelcia-drugi,którego znam też do południa:(już się zastanawiałam czy wieczorkiem nie dzwonić na ten specialny nr w nagłych przypadkach....ale czy to aż taki straszny powód?
Tichonek-lepiej późno niż wcale;))))
Barmanka-pierożki były ruskie i z mięskiem:)Mój J na szczęście(albo i nieszczescie)już ten tydzień pracuje normalnie-tzn ok 17tej jest w domku:)ale miałaś pęd;)))
Gliwa,AsieńkoM-no pękam z zazdrości o wasze Święta:)))))))))))))
No pędzę...Miłego dnia

Witam

Wczoraj wieczorkiem pojechaliśmy na ostatnie zakupy prezentowe dla dzieci przed wyjazdem. Ja dzisiaj siedze w domku bo ma przyjechać serwis do gazu bo cosik ostatnio szfaankował. W sobotę nie chciał się włączyc na grzanie domu, włączał się jedynie na grzanie wody, Przez pare dni strasznie huczał, aż myślałam, że zaraz pierdyknie, a od 3 dni chodzi normalnie:dry:. Nie wiem co z nim, ale właściciel zadzwonił po serwis i dzisiaj popołudniu ma być.

Lubiczanka zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla Ciebie i dla maluchów. Ja to juz jak na szpilkach siedze, a najbardziej musze sie pilnować, żeby mamie podczas rozmowy przez skypa się nie wygadać bo będzie po niespodziance. Wie tylko narzeczony siostry bo po nas przyjedzie.

Ściskam cieplutko i oczywiście wszystkim chorującym zdrówka życzę.

Hejoo, mody odstawiony do szkoły, ja spijam kawkę i zaraz się za robotę biorę. Najpierw obiad, miały być pierogi, ale zapachniała mi pod nosem fasolka po bretońsku :zawstydzona/y: dobrze że mam wszystkie składniki w domu ;-). A potem biorę się za sprzątanko, chyba jednak opitole te okna i firanki :sorry2::cool2:

Ania
, ja właśnie teraz mam spida do roboty, więc niech spid korzysta ;-)
Lubiczanka, strasznie Ci współczuję choroby :-( ja już chyba wolałabym mieć sraczkę niż te przeklęte zimowe "niedyspozycje":baffled:
Asienka
, hihi no to mog
ę sobie tylko wyobrazić minę Twojej mamy jak Was w progu domku zobaczy :-D

Dziewczyny, a mam takie pytanko, chciałabym kupić dla siebie do użytku domowego (czytaj: nie chce drogich :-p) zestaw kwadratowych talerzy :tak: Czy któraś z Was ma taki komplet? Albo może podobny z innego sklepu?
http://www.argos.ie/static/Product/partNumber/8011149/Trail/searchtext>PLATES.htm

Ostatnia edycja:
Lubiczanko a nie ma u was po poludniu emergncy w przychodni? u nas wlasnie jest,od niedawna zrobili...\Bodajze od 14 do 18 jest jakis wolny lekrz,ze idziesz i Cie przyjmuje,wiadomo jak sa ludzie to trza w kolejce stac,ale my ostatnio z sZymem nie stalismy,od razu do gabinetu:)U nas ogolnie w przychodni zawsze tlumy...np do swojej gP czekam na wizyte 2tyg np.a do innego lekarza tez trzeba czekac,ze dwa dni np...Wydaje mi sie zeoni specjalnie to emergancy zrobili,bo jak ktos chory to co?2tyg na wizyte ma czekac?Ania dzis ide do GP na 11:40 po skierowanie...troche sie zgapilam,bo moglam od razu do Irlandczyka sie zapisac na wizyte zeby dal mi skierowanie,ale ze ja mam inne sprawe jeszcze do swojej GP to zapisalam sie do niej,zapisywalam sie 1,5tyg temu i mam wizyte 15 dopiero...no nic ide dzis i 15:cool2:Barmanko zeby ja miala takiego powera jak ty:dry:dzis jeszcze mam Nille:dry:,podobno lekko chora znow:baffled:..
Barmanko mam takie dwa kubki z 4 tluka sie pieknie:baffled:.(raz lekko stuknelam o kran i pekl)...ale nie kupowalam ich w argosie,tylko gdzie indziej i wcale nie jest powiedziane ze ten komplet tez bedzie lipny....

Ostatnia edycja:
reklama
witam

Barmanko ja miałam podobne,o coś takiego
Buy 16 Piece Scratch Stoneware Dinner Set - Black and White. at Argos.ie

i były fajne,ale ciężkie :sorry2: zwłaszcza duży talerz.Już ich nie mam bo mi zmywarka obskrobała boki :blink:
I oszczędzaj się babo!
Okna też muszę umyc,ale dla mnie to już wskazane :-D

Lubiczanko dobrze,że już lepiej,dzieciaczkom zdróweczka.To się Was uczepiło no! :-(

AsieńkoM ale będzie niespodzianka,ho ho.Ja już dawno bym się wygadała :zawstydzona/y::-D

madbebe jak poszukiwania chatki?

Do góry