reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
biola ale to było w środku miasta:baffled:na zamieszkałym osiedlu:baffled:jeju ja sie ciesze ze mam Jessie i teraz biega cały czas po ogrodzie,wątpie zeby ktoś sie odwarzył tam wejść:-Di Gizma,który jak tylko ktoś sie zbliża to szczeka jak wariat:-)więc myśle ze sie żaden nieodważy:no::-)

wrzucam na yt Oliwii filmik z christamas party ale długo idzie i jeśli lubiczanka wyrazi zgode to wrzuce Dagmary jutro:tak:

hejka!
a co to? ja pierwsza?:szok::-D
Zasiadlam ze sniadaniem i z kawka,musze wszamac coby antybiotyk wziasc...SZym juz po sniadaniu i bawi sie ciuchciami,znow slysze kondon,kondon;-)
Musze cosik na obiad wyczarowac,ale znow brak pomyslu...

Prosto od dentysty poszlam z kolezanka do innej i byl maly salon fryzjerski,sama tez sie zalapalam na podciecie grzywki;-)..wrocilam pozno i juz pisac mi sie nie chcialo.

Dentystka mi kazala zrobic badania,czy nie mam cukrzycy:eek::sorry:,bo takie kiepskie gojenie dziasla,jego objawy itp,moga wiazac sie z ta choroba

Hejo, tatuś odprowadził synusia do przedszkola. Mnie wciąż męczy kaszel :baffled: choć nocka lepiej przespana od poprzedniej..
Siedzę i robię choineczki z makaronu, dwie już dałam w dobre ręce, teraz robię dwie kolejne, jeszcze do tego figurki na choinkę z masy solnej. No i kurka przyszły mi szydełka a mi doby brakuje na moje robótki :-( bo przy Marcelu nie zawsze mogę coś zrobić. I jeszcze dziś mam plan podjechać do mojej prywatnej biblioteki (czytaj: koleżanki która uwielbia książki) bo nie mam już co czytać..

Ewelcia, ale Ci się porobiło :szok: nie spotkałam się jeszcze z takim przypadkiem jak Twój. Oby Ci się szybko wygoiło dziąsło.
Teraz tak pomyślałam...a może zrób prześwietlenie tej pustej ósemki... może po wyrwaniu coś Ci w dziąśle zostało i to powoduje stan zapalny?..

Barmanko,alez ja mialam przeswietlenie od razu wczoraj.....
Goic mi sie goi,ale nie "normalnie"tylko przez ziarninowanie

Rana – Wikipedia, wolna encyklopedia

Gojenie przez ziarninowanie (łac. per secundam intentionem) jest dłuższym procesem i ma miejsce wtedy, gdy z różnych powodów (brak zaopatrzenia rany, ubytek naskórka, zakażenie) nie doszło do pierwotnego zamknięcia rany. W dnie rany powstaje ziarnina z wrastających naczyń krwionośnych. Ziarnina jest podłożem do regeneracji powierzchownych warstw skóry i naskórka, który narasta z brzegów rany na ziarninę. Takie gojenie rany wymaga starannej pielęgnacji i częstych zmian opatrunków. Blizna pozostała po wygojeniu się rany przez ziarninowanie jest duża i widoczna. Niekiedy pojawiają się zmiany w zabarwieniu skóry.

ja to jak zwykle mam cos z zebodolem po usunieciu zeba:-(..ciagle cos mi sie dzieje...masakra...ale ta cukrzyca mnie przerazila,tym bardziej ze to nie pierwszy raz

Witam się:-)
U nas nadal chorobowo:sorry2:Dzieciaki kaszlą jak szalone,smarkają,kichają,aż się mury trzęsą:sorry2:Radek tak jak wczoraj a Matt zawalony jeszcze gorzej niż wczoraj:sorry:Co kichnie to mu żółto-białe smary wylatują:sorry:Kaszle na mokro,flegma mu się urywa bo czasem i ją zwraca:sorry2:Także pralka się kręci non stop:dry:
Ja też cherlam,ale ze mną nie jest tak źle:sorry:
Ewelcia osz kurczę,oby nie:szok:
Anineczko jak tam po wizycie,Młody na główkę już skacze?:-D
Na pewno,Matt się przekręcił główką w dół około 32 albo 34 tygodnia(nie pamiętam) i mnie wszyscy straszyli,że to szybko i pewnie jeszcze się obróci,ale na szczęście już tak został do porodu:-)

reklama
helloł

nie no zdecydowanie należę do osób ciepłolubnych :dry:

Tichonku ucaluj Matika w ten zasmarkany nochal ;-) mnóstwo zdrówka Wam zycze :tak: I Radusiowi i Tobie

ewelcia
o zesz qu :sorry2: ulgi w "buzi" kochana zycze. I jeszcze zeby Szym Ci odpuscił z lekka...

lubiczanko ano jak my jedziemy do PL szkoły na 9-tą to ja zostaje tam z dziewczynkami do prawie 15:30 i tak nam jakoś ta sobota mija;-) A Dawid Twoj z wymyslami w kuchni mnie powala :szok:

MartuśF mały rozrabiaka - jaki siniol :shocked2: a ja chcialam zyczyc Ci powrotu glosu ;-) przy okazji, bo jutro zaczym tu zajrze o ile w ogóle to będzie poznawo- zyczę Twojej jedynej (póki co) księzniczce wszystkiego co najlepsze, najwspanialsze i co sprawi ,ze będzie zawsze uśmiechnięta ;-)

zdrowia wszytskim małym i dużym - u nas odpukać nie jest zle :-)

anineczko młodego w piętkę podrap :*:*

Do góry