reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Wolfia?A do Łodzi to z kąd?Bo z Shannon od 1 marca loty są zawieszone:-(A mi najbardziej pasowało to połączenia.
Hej Anita a z kad wiesz ze shannon-łódz od 1 Marca zawieszone moj M kupil przed wczoraj bilety na ta trase wlasnie i dla tego pytam:szok:dodam jeszcze ze kupowal w biuze podróży i nic tam mu nie mowili:-(A to ma byc nasz wspolny urlop:-:)szok:

Joannn Ja bede rodzic w Clonmel... bo mam do niego tylko 8km;-)
Bardzo jestem z tego spzitala zadowolona, chodz niekotre koleznki odradzaly mi , ja córke rodzilam w Waterford ale teraz przez 2 dni lezalam w szpitalu w Clonmel i jestem zadowolona bardzo z opieki...
Podczytałam na forum bo bylma ciekawa kiedy bedziesz mamusia i widze ze bedziesz Majowa mamusia, fajnie. U mnie tez SYNEK ale juz na 10000%
Fajnie ze dolaczyłas dom nas... ;)

A Moj tata za tydzien lecji do mnie Wizz Air :szok: oby wszytko bylo dobrze....

Do nas dzis przychodza znajomi wiec ide robic Kanapki, mezowie piwkuja a my ciezarne opychamy sie pysznosciami....

Margaritta dobrze wiedziec... Ja to moge z Dublina lub z Cork, najlepiej do Katowic , Krakowa lub Warszawy...

Ostatnia edycja:
Hej martuska:-)Wiem dlatego,że moj znajomy kupowal bilet na ta trase,a niedawno dostał maila ze loty są odwołane:-(

Ale teraz spojrzalam na stronke Ryanair i nie wiem co sie dzieje,ale sa loty do Łodz z Shanon.Jestem strasznie wściekła bo z Łodzi miałabym bliżej do domu:-((
Kupowałam bilet tydzień temu i tego połączenia nie bylo:-(
PRZEPRASZAM za wprowadzenie w bład

Ostatnia edycja:
Ten szpital w Clonmel jest śliczny..:tak: z widokiem na wzgórza (tzn.góry ale ja je nazywam wzgórzami bo są tak blisko i niewysokie i bardzo pasuje mi do nich nazwa wzgórza:happy:).. A w środku szpitala pierwszym razem się przeraziłam bo chodziłam jakimiś wąskimi korytarzami wśród sal z pacjentami.. a obok remont i mnóstwo pyłu, kurzu.. Teraz chodzę z drugiej strony gdzie przyjmują położne i tam wygląda wszystko OK. Pielęgniarki sympatyczne:-):-):-) Mam miłą indyjską położną, która pierwszym razem mierzyła dzidzię..głowę, długość itd. dała nawet zdjęcie - co mnie zaskoczyło bo w Polsce chciał 20 zł dodatkowo za zdjęcie jeśli chcę z usg 2D. Ostatnio byłam i już sie rozczarowałam..bo doktor - *****tym razem (bez obrazy) obejrzał dzidzię, pokazał mi głowę, oko, serce i wogóle nic nie mierzył:confused: i po chwili zgasił monitor - mówiąc OK. Nawet się nie spytał czy mam jakieś pytania, zresztą miałabym mnóstwo ale niedawno byłam w Polsce i wiem, że wszystko OK, więc nie wnikałam, a z moim engliszem nie jestem na bakier:-(. Ale byłam przyznaję zdegustowana.. Mimo to jednak wyszłam zadowolona bo pomimo jego zaskoczenia i sprzeciwów, że to nie potrzebne.. napisał mi list, który potrzebuję by lecieć Ryanairem, bo od 28 tygodnia ciąży wymagają listu od położnika o braku przeciwskazań do odbycia lotu - tyle, że doktor nie napisał, że to pojedyncza ciąża bo w mnogiej jest zakaz od 32 tygodnia, więc mam nadzieje, że wrócę:nerd: bo w Polsce wiadomo lubią się czepiać:wściekła/y:
A będę w Polsce na przełomie marzec/kwiecień czyli wtedy gdy Ty Sofi będziesz rodzić (jak mi z obliczeń wyszło;-)) a ja będę wychodzić za mąż:happy: obym weszła w sukienkę, którą już kupiłam jak byłam ostatnio:-D
A powiedzcie jak to jest z paszportem dla dzieci? Lepiej wyrobić polski czy irlandzki? I jak to jest z obywatelstwem dziecka? Bo czytałam, że samo urodzenie się dziecka tutaj nie daje mu prawa być obywatelem irlandzkim lecz dopiero po 3 latach pobytu tutaj lub też jeśli rodzice udowodnią, że w ciągu 4 lat mieszkali tu 3 lata.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ciao laseczki!

No to jak? Jestesmy umowione na bank? 14 na placu przy katedrze? zeby nie bylo, ze bede tam potem sterczec.....:-D:baffled:
A jak bedzie lalo to co? tez mam tam isc? A w razie deszczu ta sala kolo tesco nie jest dobra? Przynajmniej jedzenie blisko..hehehe.....bo ja to jestem glodna caly czas....:zawstydzona/y:

Hej martuska:-)Wiem dlatego,że moj znajomy kupowal bilet na ta trase,a niedawno dostał maila ze loty są odwołane:-(

Ale teraz spojrzalam na stronke Ryanair i nie wiem co sie dzieje,ale sa loty do Łodz z Shanon.Jestem strasznie wściekła bo z Łodzi miałabym bliżej do domu:-((
Kupowałam bilet tydzień temu i tego połączenia nie bylo:-(
PRZEPRASZAM za wprowadzenie w bład
Nic nieszkodzi ja wlasnie weszlam na stronke i sprawdzilam nasze loty i wszystko gra:-):-):-)!A ty Anitka z kad jestes z polski jesli moge zapytac?

No to jak? Jestesmy umowione na bank? 14 na placu przy katedrze? zeby nie bylo, ze bede tam potem sterczec.....:-D:baffled:
A jak bedzie lalo to co? tez mam tam isc? A w razie deszczu ta sala kolo tesco nie jest dobra? Przynajmniej jedzenie blisko..hehehe.....bo ja to jestem glodna caly czas....:zawstydzona/y:
Hej mamuski!!!!:-)
No wlasnie bo nie widac jakichs jasnych deklaracji ...14 plac zabaw????Tak?????
Misia ja tam ide wiec jak by co to poznasz mnie po wielkim brzuchu :-):-):-)
A w razie jakby padalo to do tesco niedaleko hihihi i misia sie naje i dzieciaki sie wyszaleja....
Takze ja mowie do zobaczenia a Wy??????

No tak ja będe.
A jak sie spóźnię to dam znac Misi na telefon.
A jak będzie lało to do bawialni przy Tesco ;-)
Będe tylko z jednym ancymonem,starszym bo za dwójką nie będe latac a mąż powiedział,że nie posiedzi ze mną bo pewnie nie bedzie miał towarzystwa męskiego ;-)

reklama
Do góry