reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Anita ale wizz air lata z tylko z Cork :baffled:
A tłuc się 3 godziny w aucie :dry:
Ale dziękuje za podpowiedz :tak:

Chyba jestem skazana na tego Ryanair:sorry2:

Kasiu no to ten w powiecie Wolsztyńskim.
Pięknie tam jest.Moi rodzice w sumie tam od sierpnia mieszkają.Kupili dom nad jeziorem.Z okna widzą las i jezioro.Jest bosko :tak:
Wcześniej mieszkaliśmy w Lubinie (Zagłębie Lubin-KGHM) i lataliśmy do Wrocławia:tak:
A w Toruniu mam jakąś daleką rodzinke.Nigdy tam nie byłam.

Kurcze musze leciec bo Matt pluje mi na lustro :baffled:
Zreszta coś sie chłopaczyna dzis strasznie broni przed drzemką.Jeszcze żadnej nie zaliczył....drzemki ofkors :-D

reklama
:-(Boje się tez wylotu do Polski,panuje tam nadal grypa,a moj mały prawie za kazdym razem,coś złapie jak jesteśmy w PL;-)A na dodatek dziś sie dowiedziałam,ze moja kumpelka ze swoim 4 miesiecznym synkiem snalazła się w szpitalu bo ma ZAPALENIE OSKRZELI:-:)-(

Ja Jak bylam we wrzesniu bo obie chorowalysmy i bez antybiotyku sie nie obylo, tez kurde wtedy byl jakis wirus...

A moj tez nie jadek tzn: nie chce wogole jesc obiadków tlyko , platki z mlekiem, chlebek , mieska to tylko z rosołku... A na okraglo u na smogla by byc wlasnie ta zupa...

Co do lini lotniczych to naprawde ostanio jest koszmar, ale ja narazie planuje wyjazd w lipcu jak juz mlay bedzie wiekszy i pojade wtedy z tata a M po mnie wprzylecji. Ale to moze sie jeszcze zminic. Bo marza mi sie wkacje gdzies w cieplych tarajach;-)

Jak już mowa o lataniu to ja chciałam zapytać czy na trasie Polska-Irandia można latać tylko na dowodzie osobistym, bez paszportu:confused: Tak się zastanawiałam zawsze:sorry2:

Ja latam do Warszawy i od jakiegoś czasu tylko Aer Lingus został - ceny ma nie najniższe:dry: Chyba jak będziemy chcieli lecieć w lipcu to wybierzemy Łódź i Ryanair'a, jak jeszcze będzie latał:sorry2:

Moniadan
wszystkiego najlepszego dla męża z okazji urodzin:-)
017.gif

Ja od marca biorę się za mojego Vicka z nocnikiem, bo przed porodem jak próbowałam to ciężko mu to szło:baffled: Oby teraz było lepiej;-)

Miłego popłudnia Dziewczyny
:happy:

Ja od jakiegoś czasu latam tylko z dowodem osobistym:-)niemiałam zadnych problemów:-)
Mi się szykuje lot do Warszawy (pierwszy raz do tego miasta)na komunie mojej chrześniaczki i powiem szczerze jestem przerażona:szok:

Wolfia?A do Łodzi to z kąd?Bo z Shannon od 1 marca loty są zawieszone:-(A mi najbardziej pasowało to połączenia.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
to jesteśmy umówione na placu koło katedry o 14 a jesli bedzie brzydko to musimy miec jakas opcje awaryjna co myślicie..?
najfajniejsze place zabaw to busy bees lub monkey business.
Co do mamus niemobilnych to moge jakas zabrac ze soba:)
Ja własnie z pracy wróciłam padnieta żle sie czuje mam nadzieje ze mi przejdzie..

Co do sikania kiedys ładnie mi siadał i sie załatwiał ale ostatnio nie chce siadac no a ja nie chce go zmuszac nie wiem zbytnio co mam z tym zrobic może jakies rady:)??

Pozdrowienia

Hej:blink:
Sofik: Z jakiego miasta jesteś? Wcześniej nie zauważyłam nawet, że ktoś jest z Tipperary:-) A w jakim szpitalu będziesz rodzić? Ja oczywiste, że w Clonmel - tu jest duży wojewódzki szpital - tłumacząc na polski;-)
Anita.ratajczak23: nie polecam lini lotniczych Wizz Air - moi przyszli teściowie ze swoją córką spędzili całą noc w Cork w grudniu, gdyż odwołali lot! Wcześniej nie poinformowali ani telefonicznie ani mail-owo o odwołanym locie chociaż obsługa wiedziała o tym wcześniej, gdyż jak tylko rodzinka zjawiła się na lotnisku zobaczyli na tablicy opóźnienie..notabene 15godz.! Pokusiliśmy się o tani bilet (to był okres świąteczny) i niestety ich córka się rozchorowała bo w poczekalni było zimno (około północy otworzono wszystkie drzwi w celu wietrzenia:szok:) a wrócić do nas w nocy nie mieli czym:crazy:
Od tej pory przy każdym opóźnieniu Ryanaira mam przed oczami tą ich noc..brrr.. Ale na szczęście ta linia jest OK - chociaż rzeczywiście z cenami to mają dziwnie..bilet za grosz albo cent a do tego opłaty lotniskowe plus bagaż i wychodzi stówka..ale i tak jest taniej niż na innych liniach.
A na Wizz Air nikt mnie już nie namówi.. Na skargę, dosyć szybko odpisali, że wypłacą ekwiwalent za opiekę, której nie dostali..ale do tej pory kasy nie ma:baffled:
Poniżej wciąg z ich regulaminu - szkoda tylko, że na miejscu nie oferują tego co jest napisane.. Załoga poinformowała o opóznieniu i się zmyła..a na lotnisku w Cork nie ma ich siedziby, pani z informacji ogólnej powiedziała, że ona nic nie może poradzić a nawet nie chciała się określić co do poniższego punktu bo to nie jej firma:confused:
15.5 PRAWO DO OPIEKI
15.5.1 W przypadku odwołania w Ogólnych Warunkach Przewozu do niniejszego Artykułu, Pasażerowie otrzymują bezpłatnie:
(a) posiłki oraz napoje w ilościach adekwatnych do czasu oczekiwania w trakcie opóźnienia;
(b) zakwaterowanie w hotelu lub zwrot kosztów zakwaterowania w hotelu w przypadku
- gdy występuje konieczność pobytu przez jedną albo więcej nocy, lub
- gdy zachodzi konieczność dłuższego pobytu w Miejscu Wylotu niż planowany przez Pasażera;
(c) transport pomiędzy lotniskiem a miejscem zakwaterowania lub zwrot kosztów transportu pomiędzy lotniskiem a miejscem zakwaterowania określonym w pkt. 15.5.1. (b) (hotelem lub innym).
Pasażer jest uprawniony do domagania się opieki sprecyzowanej w pkt. 15.5.1 (a) jedynie podczas czasu oczekiwania w trakcie opóźnienia.
Wizz Air dokona zwrotu kosztów opieki określonych w pkt. 15.5.1. (b) i (c) Pasażerom, których lot został opóźniony lub odwołany, w rozsądnym przedziale cenowym na podstawie faktur(y) .

Dziewczyny, dziekuje bardzo za zyczenia dla M, dokladam je do zyczen dla meza Didi, bo oni urodzeni tego samego dnia i razem dzis swietujemy :-)

A maciei jakie informacje jakie trasy odwoluje Ryanair? Anita.Ratajczak wiesz cos na ten temat??

reklama
buuuu kolejne spotkanie a ja znów gdzies tam gdzie nikomu nie po drodze :dry: No coz.... live is brutal:-D w kazdym razie udanego spotkana wam zycze:tak:

Co do lotów to ja wlasnie zawsze jak do tej pory korzystałam z Ryanaira i ... matko kochana- no nic się mi jeszcze złego nie przydazyło:confused: teraz mamy juz zabukowane bilety na lipiec takze Sofik bedą latac będą:sorry2::-D

aninieczka pozdrawiam wielkopolske :cool2: ja mam jakieś 130 do Poznania:-) a faworki moze i latwe i tak nie umiem:sorry2: zapodaj mi swojego przepisa- moze mi cos kiedys wyjdzie:tak:

3majcie sie kobietki cieplutko.Do milego- wirtualnego niestety :-(;-)

Do góry