reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Aniaa ale fajnie Wam,super
Asienko bedzie fajnie jak wsio wypali:tak:
Z Zuzi to widze tez niezla agentka :-D

Aniaa no zobaczymy,może wypalą te wczasy:tak::-)narazie nic nie bede pisać, aby nie zapeszyć.
Tez mam nadzieje ze wypala,wszytko zalzey czy nasi mezowie wolne dostana:-)

Tichonek nie wiem jak Twoj Matt ale Lenka ma dwie drzemki w ciagu dnia tylko dwie pierwsza 11-12 i wtedy spi 14-15 rozni czasmi dluzej a druga kolo 17 i to drzemka raptem pol godzinna tylko.W nocy tez dobrze spi.
A co do wakacji no jak wypale to wtedy bede szczesliwa na maksa bo poki co narazie sa plany,teraz zyjemy wylotem do Angli a pozniej sie zobaczy jak wszystko sie ulozy

reklama
Zyczenia wszelkim solenizantom i jubilatom na wstępie :tak:

Z Wika nie jest aż tak strasznie,bo apetyt bez zmian,humor dopisuje i w rozrabianiu nic jej nie przeszkadza :no:;-):-Dwiec biedna bym Jej nie nazwala
;-)Tylko szkoda mi jej z tym duszącym kaszlem wieczorami i rano,choć i on mija za chwile.
Najgorzej było w nocy,wybudziła się i prze jakiś czas nie mogla zasnąć.Wzięliśmy ja do nas i spala do rana.Sie wyspaliśmy...:oo::rolleyes2:Czego się nie robi dla dziecka ;-)

Hmm,w sumie od GP nie dowiedziałam się nic,czego się nie domyślałam.Wiadomości nie pocieszają,bo nadal nie wiem jak jej pomoc.Ten kaszel i katar (dużo mniejszy,za to kaszel się nasila) to nadal przeziębienie..Jeśli wróci gorączka mam dać antybiotyk.Osłuchowo czysta,gardło,uszy OK.
Poki co exputex może złagodzić kaszel. Organizm sam powinien to zwalczyć.Tylko nie wiem jak jej pomoc z tym spaniem,nooo :confused2:
Myśleliśmy z A. ze to może jakaś alergia,bo pleśń się u nas pojawia :wściekła/y:,ale GP mówi ze raczej nie.I tako.

Siedzę jak na szpilkach bo cisza z pokoju malej i nie mogę uwierzyć,ale chyba zaśnie :-pDzizas już się prawie przygotowałam psychicznie ze będzie po drzemkach :happy:Normalnie jakiś dobry obiad zrobię z tej radości,coby czasem do swej wagi nie wrócić :eek: meczy mnie ten brzuch,mowie Wam.Nie miewałam takowego zazwyczaj,może dlatego..:eek:

Myślicie,ze skoro Wikta nie ma gorączki,mogłabym ja wziąć do miasta jutro?Do Galway przybywa Mikołaj z obstawa:rolleyes2:.. i Mickey ma być,Minnie itp.-raj dla Wikty :laugh2:
Od sb. w domu siedzimy..nie licząc 2ch wizyt u GP.

anineczka-nie ma reguły z tego,co wiem.Moze z tydzień przed,żeby zachować ciągłość,ale myślę ze nawet jeśli złożysz później,nie będzie problemu.Dostaniesz papier potwierdzający,ze złożyłaś aplikacje i dopóki nie otrzymasz drugiego prawka,możesz go pokazać gardzie w razie wu :tak:

Wikta spiiiiiiiiiiiiii :-D juuupi!Idę bo pizze wymyśliłam w takim układzie :-p

Ostatnia edycja:
madbebe dzięki :tak:
złożę chyba za niedługo bo później to poród i takie tam,nie będzie mi się chciało.

A próbowałaś Wikcie podac ten syrop glicerin honey and lemon.Dobry na kaszel i sprawdziłam,że można takim maluchom podawac pół łyżeczki :tak:

napawaj się ciszą.

Aaaa i ja bym polazła na tego mikołaja.Jak dziecko nie ma gorączki to nie ma przeciwskazań do wychodzenia na dwór,a nawet takie zimniejsze powietrze lepsze na katarzycho :tak:

Aniaa Matt też ma tylko 2 drzemki w ciągu dnia:sorry:No,czasem zdarzą mu się trzy,najczęściej jak wózkiem jedzie albo autem,ale też tylko ze 40 minut:sorry:Więc jeśli będziesz kiedyś na Lenkę narzeka,że mało śpi to Cie opierniczę:-D
Matt identyko jak Radek,ten do 1,5 roku mi tak spał po 30-40 minut,z tym,że jego jeszcze musiałam usypiac,nosic,bujac,a tego nie trzeba:-)A po 1,5 roku spał 1 drzemkę 2-2,5 godziny,ale tylko pół roku bo potem już wcale nie miał drzemek w ciągu dnia:sorry:...Poza tym wstawał o 5:20 co rano:eek:Co się z nim wyspałam,hoho:-DNa szczęście Matt lubi pospac w nocy i z rańca dłużej:-)

Aniaa Matt też ma tylko 2 drzemki w ciągu dnia:sorry:No,czasem zdarzą mu się trzy,najczęściej jak wózkiem jedzie albo autem,ale też tylko ze 40 minut:sorry:Więc jeśli będziesz kiedyś na Lenkę narzeka,że mało śpi to Cie opierniczę:-D
Matt identyko jak Radek,ten do 1,5 roku mi tak spał po 30-40 minut,z tym,że jego jeszcze musiałam usypiac,nosic,bujac,a tego nie trzeba:-)A po 1,5 roku spał 1 drzemkę 2-2,5 godziny,ale tylko pół roku bo potem już wcale nie miał drzemek w ciągu dnia:sorry:...Poza tym wstawał o 5:20 co rano:eek:Co się z nim wyspałam,hoho:-DNa szczęście Matt lubi pospac w nocy i z rańca dłużej:-)

Dzis Lenka pospala uwaga ponad 4 godziny :szok: pierwszy raz tak dlugo spala...niedawno wstala z placzem bo zglodniala :-) dzis praktycznie przez pol dnia dziecka nie mialam bo spalo,mialysmy isc na spacer ale neistety teraz juz za pozno
Melodie do spania to chyba ma po mnie :-D
Ja mialam taka samo jazde z Natalia co Ty z Radkiem spala gora po 20 minut

anineczko-w sumie nie pomyślałam.Dawałam jej z cebuli.Spróbuję jednak z tym exputexem,jak radziła GP.On jest na suchy,męczący kaszel,czyli powinien podpasywać. Pocieszam się,ze może coś z Nia lepiej,bo to 1sza drzemka w tym tyg.:happy:
Tichonek- u nas było tak samo,tzn. nie do końca bo w nocy tez były 2-3 pobudki:confused2:.Po 14mies. zaczęła spać,jak się cyc 'skończył'

Aaniu-to trzymam kciuki za Wasze wczasy:)ja dzis poszperałam-nie mozemy szaleć bo w maju komunia mojego chrześniaka-i pewnie jazda autkiem,ale tak w marcu na weekend chciałabym wziąć swoją familię do disneylandu w Paryżu:)))
Tichonek-moj Daniel jeszcze ma jedna drzemkę-tak 2,5-3 godzinki:))
Madbebe-to ile Wiki pospała?ja też bym na Mikołaja poszła:tak:
Anineczko-rób,rób,bo potem rzeczywiście nie bedzie kiedy;/

reklama
Do góry