reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Anineczka dziekuje na szczescie mamy sie lepiej.U dziewczyn nie mam pojecia skad ta goraczka chyba zabki?

Lubiczanka cuuuudne czapeczki!( kasiuleczka szacun!! Ide na odpowiedni watek)

Barmanka kiedys Max ak do okolo 3 lat spal bez lampki teraz sie boi potworow :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka
A ja sie nudze w pracy..
Te lampki z Ikeii bardzo fajne sa:)
Ewelcia Szymon niezle teksty lapie a to dopiero poczatek Oli tez nieraz blyszczy slownictwem..
Anieczko ty nie szalej i pracuj nad twardoscia swej dupy haha
Ja wczoraj zaraz po hiszpanskim poszlam do house hotel bo byl wieczor west coast cooler. No i byly free drinki konkursy wypelnilam kupon i wygralam nagrode glowna 200euro na karcie na zakupy . Normalnie nie moglam uwierzyc. Mam sobie kupic ciuchy a za tydzien jest ostatni finalny taki event w Dublinie i chca zebym sie tam pokazala w nowych ciuchach hi jako wygrana:) ale glupi ma szczescie...
A tydzien temu znalazlam 20 euro chyba jakis szczesliwy miesiac...

Hej
.Weszłam Was podczytać,co tam u Was.:-)Dzionek mija fajniutko i szybciutko.Rano byłam u Nas w Centrum po półmiski i dla malego po pajacyki i piżamke.:tak:Pozniej mnie Aniaa odwiedziła,poszliśmy na spacerek i solarium troszke poleżeć i sie opalić.Ostatni raz to chodziłam przed ciąża,więc dosyć przerwy miałam.Jak tam dziewczyny spotkanko sie udało.?Zaraz trzeba sie wziasc za robienie sałateczki,jutro mala imprezka.
Lubiczanko ta Twoja malutka to boska jest.Czapeczki super:tak:
Barmanko udanej wizyty u dentysty.
Ewelcia powodzenia na cytologi.
Miłego popołudnia.

Ostatnia edycja:
Jeju nie nadazam za Wami! ;-) ale poczytuje jak tylko mam chwile. U nas marudny dzien dzisiaj - nie tylko Adas zrzedzi, ale i mi sie udziela. za duzo nerwow ostatnio chyba. no ale do konca przyszlego tygodnia ma sie sytuacja w pracy meza wyjasnic. Ja sie chyba nie boje tego, ze on robote straci tylko tego, ze dopoki on nowej nie znajdzie to ja bede musiala na full time wrocic. a ja sobie nie wyobrazam, praktycznie nie widziec Adaska przez 5 dni w tygodniu. no a J. nie miec pracy to chyba tez na reke bo bedzie sie mogl firma zajac i jakos nie rzuca sie szukac pracy :-( no nic byle do grudnia.

Adas odkryl zabawe w "chce smoczka-nie chce smoczka" - ja siedze jak glupia i wsadzam mu do buzi, a on wypluwa i sie usmiecha rozbrajajaco. i potrafi tak dobre pol godziny :-)

Kupilam juz kartki na swieta, Adasiowi stroj Mikolaja na Wigilie jutro maz mnie wiezie do TK Maxa po jeansy. biedny jeszcze nie wie co go czeka... :-p

Dziewczyny kiedy zaczelyscie dzieciom rozszerzac diete (kaszki, kleik)? jak czytam to roznie - po 4, 5 lub 6ym miesiacu. matki pytac sie nie moge bo mowi ze jak go bede na noc kasza karmic to bedzie gruby, a tesciowa by mnie pewnie na konsultacje do lekarza odeslala, zeby zbadali czy juz jest gotowy :-/

a to moje Przeszczescie :-)
IMG_8222.jpg DSC00177.jpg IMG_0321.jpg

Lubiczanko wspaniala i sliczna masz modelke...a czapeczki cuudne..Kasiuleczko wielki uklon w Twoja strone:)aaa Daniel jaki powazny na tym motorze:)
Kamcia ale masz szzcescie...to sie odstrzelisz za 200e jak ta lala!!!i co do Dublina jedziesz?
Josia ja mysle ze mozesz zaczac jak mlody skonczy 4m - 4,5m..ja zaczelam wczesnie,zaraz jak mlody skonczyl 3,5m bo on mleka nie chcial,ani innych rzeczy wiec zaczelam wprowadzac po troszku:)
Gliwa,Ania trzeba bylo na spotkanko gnac,a nie do solarium:-p:cool2:-zartuje;-)

ja juz po cytologii,mam czekac na list 4-6tyg...trafilam na b.fajna pielegniarke-jakas nowa,sama mowila ze od nie dawna pracuje,....ale mega sympatyczna i rozgadana:)...ciesze sie ze na ta blondi nie trafilam:sorry:

Sałateczka zrobiona,teraz siedzie karmie Igorka i ogladam swoj serial.:-)
Ewelcia nie dam rady sama z wozkiem do autobusu,bym musiala miec kogos do pomocy zeby jechac do Swords.Fajnie ze wizyta udana.
AsienkoR to super ze sie udało spotkanie.
Moze kiedys spotkanko zrobimy u Nas w Balbriggan ,mamy Centrum Handlowe gdzie mozna posiedziec kawke wypić:-):tak:

Hejo :-)

ehhh szkoda ze w poblizu Galway Ikae nie ma tez mnie sie marzy taka lampka kwiatuszek do pokoju mlodej
jak chcesz to daj znac my bedziemy sie wybierac to moge miec na wzgledzie aby Ci wziasc:-)

Aaniu-jak nocka?

dzieki ze pytasz teraz ochlonelam ale nocka fatalna Natalia zrobila sobie drzemke w dzien wiec czekala na tatusia tak byla szczesliwa gdy wrocil pracy zaczela piszczec,krzyczec i obudzila Lene dziewczyny dopiero po 24 zasnely:wściekła/y:malo tego Lenka co chwile sie budzila poprostu oszalec idzie wstalam niewyspana na maksa mimo ze na zmiane z J,mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej bo jak bedzie tak dluzej to dlugo nie pociagne
Moelka Twoja przesliczna a czepeczki fajowe Kasiuleczka szacun

Hejoo, zaraz zmykam zjeść śniadanko, szybka kawka i biorę się za sprzątanie łazienki.
Dziś wizyta u sadysty:baffled:

Ania, mówisz że kwiatek i gwiazdka dają tyle samo światła?
/QUOTE]
jak na moje oko to daje tyle samo swiatla
Jak wizyta u dentysty,duzo Cie kosztowalo?

Gliwa,Ania trzeba bylo na spotkanko gnac,a nie do solarium:-p:cool2:-zartuje;-)
Mialam jechac ale raz ze sie niewyspalam a dwa bylam w kiespiki humorze wiec zyczliwej osobie sie wyzalilam i jest oki
Mialam dzis wyjscie sama bez dzieci wiec troche odsapnelam

Asienki,Renni,Tichonek dobrze ze spotkanie sie udalo,nie bylam bo nie chcialam Was zarazic swoim beznadziejny humorem

Ja dzis mialam wychodne same bez dzieci troche czlowiek zlapal oddech, wyzalilam sie psiapsiolce:-)Gliwa dzieki za wysluchanie i przepraszam ze moj humor jutro bedzie lepiej mam nadzieje:-)odwiedzilysmy kilka sklepow i zaliczylysmy solarium troszke sie wygrzalam a co:-)Wrocialm do domu pojechalam ze swoja familia do nas na shopy po prezent dla pewnej Pani :-) i przy okazji mezowy kupil mi ekspres choc wiem ze nie zasluzylam bo przez ostatnie dni bylam nieznosna i sie czepialam nie wiadomo czemu ehhhh pozniej spacer i dzionek zlacial

Josia ja swojej wprowadzalam nowe pokarmy jak miala 4 miesiace

Gastone​ dobrze ze macie sie lepiej

A co do prezentow to tez nie mam zielonego pojecia co kupic :no:

Ostatnia edycja:
Wróciłam od dentysty...zrobiła przegląd zębów, okazało się że w czterech mam próchnicę, małą bo małą ale mam. Na moje nieszczęście to są te zęby gdzie wstawia się :czarną: plombę:nerd: Żadnych zniżek na mc nie mam, dostałam tylko 20% zniżki za to że - powiedzmy - należę do ich przychodni. Po przeanalizowaniu za i przeciw stwierdziłam że nie będę tutaj robić zebów (czarna plomba mnie nie interesuje, gdyż wszystkie mam białe), a gdy z własnej kieszeni mam wydać za białą to ja to walę w uszy - w Pl za tą kasę zrobię 4 zęby :sorry: więc kalkulator jest prosty. A do pl i tak lecimy/jedziemy na przełomie stycznia, lutego....
Kupiłam kozaki dla Marcela, bez przymiarki, okazały się trafione.
Aaaaa i w pennym są super przeceny na swetry :tak::tak:

Anineczka, widzisz ja sama na własne kudły farbę położę, ale balejażu to już nie zrobię sobie sama, z tym to już wyższa szkoła jazdy:confused2:
Wella jest lepszą farbą od Loreal?
Oj mnie też wkurzają te ich tutejsze "wolne terminy" w ramach maternity. Ciołki jakieś nieogarnięte są!

Ewelcia ja przyniosłam katalog ze Smyth, rzucze na dywan niech Marcel przegląda może sobie coś wybierze :sorry:
Kiedy wyniki z cytologii dostaniesz?
Teksty Szyma powalają :tak:

Lubiczanka, noo chińczyk był w deche, a my mieliśmy eurobiznes, ale to chyba to samo co monopol ;-) Masz rację że teraz to za dużo zabawek jest, dzieci nie wiedzą czym się bawić...
Wow jakie boskie czapki!! Króliczek wymiata, jeszcze nigdzie nie widziałam takiej czapki :tak:

Kamcia, ty farciaro! Gratuluję wygrania pieniążków. A za znalezione pieniądze kup sobie jakieś majtki na tyłek ;-):tak: u nas tak się mówi - co by się kasa du.y trzymała :-D

no i na razie tyle, bo młody w kuchni samowolkę urządza :wściekła/y:

reklama
i doczytalam reszte :-)

Anineczko to na dobrych farbach robisz moj szwagier ma swoj salon fryzjerski i tez na welli pracuje zawsze zadowolona wychodzilam

Barmanko dobra decyzja bo tutaj by Cie pewnie skosili jak za zboze my tez jak tylko w kraju jestesmy to przeglad u denstysty obowiazkowy

Kamcia ale mialas farta:-)

Dziewczyny mam pytanie bo nie mialam takiej sytuacji z Natalka dlatego pytam :-) czy przy zabkowaniu dziecko moze czesciej sie zalatwiac niz zwykle bo mnie nie pokoi Lena 4-5 razy dziennie robi wczesniej robila raz na dwa dni

Do góry