reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Aga Natalia tak myślałam,sama jak w Pl miałam koleżankę,która pracowała w Lidlu to mi odkładała jakieś nowości :-D

Boziu jakie nudy,idę chłopaków wykąpac i chyba też zakotwiczę w wyrku :blink::baffled:

Ewelcia, widzisz, na temat ósemek ja mam swoją teorię ;-) akurat te zęby nie są do niczego potrzebne, nie spełniają żadnej funkcji, ciężko je umyć szczoteczką a o nitkowaniu zapomnij, i niestety bardzo szybko się psują, ich brak nie jest widoczny na zewnątrz, również ich brak nie robi żadnego dyskomfortu z buzi. Dlatego gdy zaczęły się psuć to je wyrwałam. Dwa ząbki wyrwałam gdy jeszcze mi nie wyszły, czyli miałam przecinane dziąsło.

Asienka, ja mam polską przychodnię i tam w pewnych przypadkach panują "polskie realia", czyli powiedziano mi że krew do testów musi pobrać specjalista, i że oni tego w tej przychodni nie robią i nie wysyłają próbek do szpitala, że trzeba bezpośrednio iść do specjalisty. Z jednej strony się wkurzyłam bo na wizytę możemy i do pół roku czekać, z drugiej zaś lepiej jak Marcelem zajmie się wyspecjalizowany lekarz a niżeli gp. Poza tym lekarka powiedziała że po konsultacji w szpitalu (po wynikach z testów) Marcel będzie miał odpowiednio dobraną dietę, więc to też zawsze jakiś plus. Szpital, nie wiem czy czasem w takich przypadkach nie jest tylko jeden, to jest dziecięcy szpital na Crumlinie, Dublin 12.

Anineczka, aaaa rozumiem. Czyli jakbym chciała kupić dekoder HD np w N to też bym miała go na własność? Wszystkie dekodery HD kupuje się na własność?
Spodnie z Lidla to masz rację, ciepłe nie były. Boszz mam nadzieję że uda mi się coś kupić dla młodego, bo kupować "na oko" z allegro to mi się nie uśmiecha :baffled:

ewelcia86-wyglada na to ze każda przychodnia honorująca MC rządzi się swoimi prawami.A. był niedawno w Galway,wymienił mu plomby w 2ch zębach i koniec na ten rok,powiedział ze limit wykorzystany :nerd:Na kanałowe nawet nie spojrzał,powiedział ze za to 500e.
Kurcze,myślisz ze mogłabym podjechać do tej Twojej dentystki?jak to jest w ogóle?Musze leczyć zęby w swoim Co. na MC czy jak?:sorry2:
Nie wiem już co robić,noo :wściekła/y:Wychodziłoby wyrwać te ósemkę i wstawić 6ke.Z reszta po drugiej stronie na dole tez nie mam 6ki.Chyba w ogóle 6k nie mam:confused:Z tym ze na gorze miałam aparat,wiec tam tołku nie dojde ;-)
Nie nerwuj się.Ja tez mam trudny okres z Wikta.Z niej z kolei bokser rośnie.Leje wszystkie dzieci,bez powodu :confused::-(

barmanka79-wiem właśnie.Ja tez bym ja wyrwała z chęcią,ale jak pisze-nie mam 6ki z tej samej strony i nie wiem czy nie byłoby to za duże obciążenie dla szczeny.Musiałabym skonsultować moje wątpliwości,ale nie wiem gdzie uderzyć :-(

lubiczanka-polski ginekolog.Ona nie ma żadnych druków.Czyste,białe kartki..Na nich stawia pieczątkę i wsio :baffled:

anineczka
-ja głupia nawet nie wpadłam na to,ze one sobie towar odkładają..Toc to logiczne :blink:

edit:Tak w ogóle zapomniałam dodać,ze ta 8ka mnie sama w sobie nie boli,tylko czuje ja na zimno/ciepło;a tak właściwie to ten kat,bo nie dam reki uciąć ze to 8ka.A. w ogóle mi tu mówi ze może mam wrażliwe zęby po odkamienianiu i piaskowaniu i ze z czasem przejdzie.Wez tu bądź mądry..

Chyba i tak musimy druga babcie odwiedzić bo Wiki tam jeszcze nie było..A.ma ciotkę dentystkę to się skonsultuje,bo już siwieje od dumania.Tylko bede czekać do lutego najwcześniej..Nie wiem kiedy uda nam się wybrać :/ A. tez ma kilka zębów do roboty :(

Ostatnia edycja:
Ewelcia współczuje Ci z tymi zębami.Lepszego humorku życze.
My w grudniu lecimy do Polski,to sie wybieram do stomatologa na przegląd.Zobaczymy co tam powie.
A M pojechał na zakupki,kupic mi produkty na łazanki.Igorek po kąpieli zjadł mleczko i zasnął.
Kurcze leca szybko te dni,już sie doczekać nie moge wylotu do Polski.Kazdy czeka na Nas,a w szczególności na Igorka.:tak:

Ostatnia edycja:
Madbebe ja mieszkam w Co.Carlow a lecze zeby w Co.Kildare:-)
Limit jest na plomby-w ciagu roku 2przysluguje,ale jesli z zebem dzieje sie cos-tak jak z moja dwojka,a byla leczona ona na MC to dentystka jakies pismo wysyla tam do nich i oni udzielaja dyspensy(?)(nie wiem jak to nazwac)i wtedy kanalowe jest za darmo,lub sie doplaca-w przypadku mojego m...ale 90e to nie 350e.
Ja nie mam nawet jednej szostki;-):-pale postawnowilam ze zanim stad wyjade to nie bede miec ósemek:rofl2:
Madbebe mozesz zadzwonic i spytac co i jak...jak sie zdecydujesz to ja cie przygarne do siebie:-)
Aga ja rowniez jestem z niej zadowolona...ja mam slabe zeby,wiec nie maco sie dziwic ze ciagle cos z nimi mam...ten typ tak ma...

witajcie wieczorową porą

Asieńka - wiesz może przy tym AZS mała ma bardziej wrażliwą skórkę, ale to nie jest typowo od AZS - moja mała bardzo lubi sie kąpać i nigdy nie było problemów, ze woda za ciepła, wręcz na siłę trzeba ja wyciągać, bo wiesz, że przy takiej suchej skórze jak mają dzieci przy AZS to nie powinno sie moczyć dłużej niż 10 min., żeby nie wysuszać i jak najbardziej zalecane jest, żeby nie były częściej niż np. co drugi dzień. Mojej po 3 latach przerwy znowu pojawił sie liszajek (tym razem tuz nad pośladkiem), ale szybciutko Oilatum poszło w ruch i juz prawie nie ma po nim śladu.
Tak jak któraś z dziewczyn radziła - spróbuj ją wziąć sposobem.

Hejka!
Mlody znow mi zrobil pobutke o 7:sorry2:
wpadlam si odmeldowac i lece sie ogarnac,bo dzis z mlodym do community center znow idziemy...
milego dnia zycze:)

reklama
Do góry