reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Oj Didi wcale nie tak dużo to 29 lat ;-)
Oj jak miałam 16 to myślałam,że 27 latki to stare dupy,ale teraz to mi sie nieco odmieniło,choc fakt,szybko zbliżamy się do 30-stki :dry:
A ty też młodziutko wyglądasz na zdjęciu :-);-)

reklama
Dzien doby mamuski;-)
Kurcze ale pogoda - masakra - ból glowy murowany:-(

witam nowe Mamuśki :)

agusiek, w razie czego jest right commisioner, ale myślę, ze Twój pracodawca już wie, że nie dasz sobie w kaszę dmuchac. Ale oni mają tupet... Ja jakieś 2 i pół roku temu "wydębiłam" odszkodowanie z hotelu, w którym wówczas pracowałam, za pracę w niedzielę bez podwójnej stawki (dla zainteresowanych-każda niedziela przepracowana w hotelu powinna byc liczona x 2).

.
madzia ale czy ty skladalas skarge do right comissioner czy twoj pracodawca sie przestraszyl za zlozysz i wyrównał wszystko wczesniej??? bo nie wiem w sumie jak ta cala procedura wyglada:no:
Ja swojego planowalam podac tam juz nawet sciagnelam wzor skargi i jest w miare prosty, ale teraz to mi sie wiecej najzbieralo rzeczy ktorych sie czepie tego chama :tak:
Dzieki kobietki za cenne rady....pora na kawke:tak:

Zapomnialam na smierc.... kochane ja tez bym sobie chciala ten album poogladac a juz niedlugo pewnie sama cos dodac jesli moglabym oczywiscie....da sie cos załatwic?????

Ostatnia edycja:
Kasiu to się właśnie w Rotundzie stało :-:)-( może z tobą było tak jak sama powiedziałaś że ci się udało bo nie potrzebowałaś pomocy, może od samego początku miałaś dużo mleczka...

A czy mogę zapytać o tą twoją koleżankę która miała cc? to cc było tu w Irlandii? i czy było ono planowane? (pytam gdyż sama powinnam mieć cc... no i chciałabym się dowiedzieć na temat jak najwięcej :tak:)
KOlezanka miala CC w zwiazku z ulozeniem posladkowym dziecka. Bylo planowane , zrobione w dniu przewidywanej daty porodu.
Ty jak wiem masz wade wzroku..porozmawiaj z lekarzem bo oni tu chyba nie uwazaja za oczywiste robic cc przy wadzie wzroku.,

hej mamuski
mam pytanie czy w Galway lub Irladnii robią gdzies scan 3d w ciazy bo moja kolezanka chce taki zrobic.
dzieki

KOlezanka miala CC w zwiazku z ulozeniem posladkowym dziecka. Bylo planowane , zrobione w dniu przewidywanej daty porodu.
Ty jak wiem masz wade wzroku..porozmawiaj z lekarzem bo oni tu chyba nie uwazaja za oczywiste robic cc przy wadzie wzroku.,

Tak Kasiu, u mnie jest wada wzorku. Ostatnio zmienił mi sie mój gp z polskiej przychodni (w sumie do tej pory nie wiem dlaczego tam nie pracuje ;-)) i ten nowy troszkę inaczej do tej sprawy podchodzi.. jednakże stwierdził że wszystko zależy od szpitala. miałam wizyte w szpitalu (przy czym mną się zajmuje położna - a nie lekarz) i tam położna powiedziała że na oczy OBSOLUTNIE cc nie robią. :-:)-:)-(
nawet nie chciała słyszeć by umówić mnie z ich okulistą (pracującym w szpitalu)!! teraz to ja już zwątpiłam na maxa we wszystko:wściekła/y: nie wiem od któej strony mam to ugryźć :baffled:

Dzien dobry dziewczyny:-)
Wstalam niewyspana, szaro za oknem i nic sie nie chce od rana. Kurcze jak ja nie lubie takiej pogody.
Zaraz sie zbieram na poczte bo dzis Matki Bozej Pienieznej.

Dziewczyny nie martwcie sie tak tym szpitalem i pobytem po porodzie. Nie jest tak zle. Ja bylam przerazona przed a po porodzie nie wiem skad robilam wszystko jakbym juz robila to ktorys raz z kolei.:tak::-)
Te podklady to polecam na pierwsze 2-3 dni i bardzo dobrze opiete majty. Bo inaczej caly czas bedzie was zalewac. W szpitalu na lozku klada wam specjalne podklady zeby nie zabrudzic poscieli. Ja lezalam 4 dni:crazy: i ani razu nie zmienili poscieli :no::no::no:
Co do karmienia to w karcie masz zapisane breastfeeding wiec jak ktoras sie zapomni i poda wam butelke to zawsze mozna wyjasnic ze ty nie potrzebujesz. No chyba ze dzidzia nie bedzie sie najadac to polecam przyjac 1-2 butelki na wszelki wypadek.
Przy szpitalu jest poradnia laktacyjna wiec nie ma obawy zawsze jest gdzie sie zglosic po porade. A przeciez jeszcze bedzie u was z wizyta domowa 2-3 razy polozna jej tez zawsze we wszystkim mozna sie poradzic.:tak:
Glowa do gory ja nie wiedzialam nic bo nie mial mnie kto doinformowac i dalam rade:happy: wiec wy tez sobie dacie rade z takim wsparciem jak tu na BB.
No a teraz uciekam

Ach zapomnialabym Agusiek pisz kiedy mozemy sie spotkac tylko od 25 lutego do 5 marca jestem w PL. Poza tym jest do dyspozycji:-):-):-)

Do Barmanka79 bedziesz miala wizyte u GP powiedz jej o problemie z oczami i ona wysle list do szpitala z prosba o konsultacje z okulista. Raczej nie powinnas miec z tym problemu.

Ostatnia edycja:
A... jest juz otworzony watek zamkniety - jakbyc chciala pokazac nam synusia to wejsc mozna przez Galerie w przyklejonych watkach :)

Ok;-)

WolfiA mozesz napisac cos wiecej, jak ci sie udaje, ze synek tak rzadko choruje

Jak w ogole drugi synus? spokojny jest, nie ma kolek i jakis problemow?

Moniadan pewnie to po części zasługa karmienia piersią i tego, że staram się nie panikować z byle katarku czy kaszlu:-p Chociaż przyznam szczerze, że raz za na mową teściowej poszłam do lekarza z Vickiem, jak miał chyba 9 miesięcy i kaszel trwał już drugi tydzień, dostałam wtedy antybiotyk, ale stwierdziłam, że poczekam jeszcze z jego podaniem ze 3 dni i tak poczekałam, że antybiotyk stracił datę ważności i wylądował w koszu, a mój Syn z dnia na dzień czuł się lepiej po dawce zwykłego syropu na kaszel;-)
A drugi Synuś dobrze:-) Jest dużo spokojniejszy i cierpliwszy niż jego Starszy Brat:tak: Jak już się porządnie naje to śpi 4-5 godzin i ciężko go dobudzić:sorry2: Na razie lubi sobie do późna posiedzieć tzn. do ok. 23:-p Ale jak już zaśnie to pierwsza poudka po 4:rofl2: Dzisiaj była położna i w tydzień Mały przybrał 450g, więc chyba się najada;-) Muszę przyznać, że wszystko wydaje się być dużo łatwiejsze za drugim razem. Ja się czuję dużo lepiej. Nie mam tym razem nawałów pokarmu i mokrej pościeli, nie mam szwów, hemoroidów i jestem najszczęśliwszą Mamą dwójki Chłopców:-D I jak jeszcze niedawno byłam na 100% pewna, że to już koniec z dziećmi, tak teraz już wcale taka pewna nie jestem:-p:rofl2: Ciągle mi po głowie jeszcze córcia chodzi:sorry2: Gdybym miała pewność, że trzeci nie urodzi się syn to bym się zdecydowała może za jakiś czas, a tak to chyba zostaniemy z dwójką:tak:

Miłego dnia Dziewczyny:happy:

reklama
hej mamuski
mam pytanie czy w Galway lub Irladnii robią gdzies scan 3d w ciazy bo moja kolezanka chce taki zrobic.
dzieki

tak w POMEDZIE

Cześć dziewczyny:-)Czy są tu mamy,które mieszkają na Doughisce?Czytam sobie co tutaj sobie piszecie i nie wiem dlaczego,ale trudno mi sie w to wszystko wdrożyć:zawstydzona/y:Pozdrawiam:-):-)

sa mamy ktoremieszkaja blisko bo na MERLIN PARK ..niedaleko piekarni ;-)

Do góry