reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

A i juz 3 dzień nie palę :baffled: Umieram :baffled:
Noo anineczka moje gratulacje :-)

A co do lodowki to mamy takich znajomych, którzy maja 1,5 rocznego synka i kiedy nas odwiedzaja moja lodowka staje sie jego ulubioną zabawka:wściekła/y: potrafi tak smyk trzaskac drzwiami z 15 minut, no chyba ze wczesniej jakies jajko wypadnie i sie pobije i wtedy jest git:-D no ale co tak kiedys ja sie odwdziecze:tak:

No a ja włąsnie wrocilam z wizyty w szpitalu... oczywiscie wszystko "perfect" i nic sie konkretnego nie dowiedzialam:-( zwazyli, pomacali, tetno zmierzyli...
Troche mnie pokuli bo krew nie chciala leciec i mam 4 dziurki, no ale zla nie jestem traktuje to jako trening przed znieczuleniem zewnatrzoponowym;-)
Nastepna wizyte w szpitalu mam za trzy tygodnie:szok: kurde myslalam ze teraz troche czesciej beda....ale za to w poniedzialek ide do polmedu to sie napatrze na mojego maluszka:-):-):-)
A teraz ide wypic kawke jakas bo spiaca jakas jestem:happy:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam.Tak wiec ja tez sie ujawniam i z przyjemnoscia dolacze do waszego grona(jesli mozna) :))I skorzystam ze wszystkich cennych rad.Moze najpierw sie tu przedstawie.Mam na imie Sylwia,mieszkam w Galway i 5 sierpnia bede witac moje pierwsze malenstwo:)No i juz mam do Was pytanko.Dopadlo mnie paskudne przeziebienie-czy jest cos co moge stosowac"bezpiecznie"w czasie ciazy?Pozdrowionka

agusiek dzięki za gratki ale podejżewam,że nie wytrzymam dłuzej jak kilka dni :sorry2:
Ciekawe czy tutaj lekarze przepisuja jakieś leki na rzucenie? W Polsce wiem,że jest Tabax i jest on bardzo dobry :dry: Muszę się chyba przejśc do mojego szalonego doktorka :-D
Co do lodówki to koniecznie muszę kupic jakies zabezpieczenie.
Zawsze mówię do młodego,że to nie telewizor i żeby zamknął.Oczywiście zamknie,ucieknie a jak mnie nie ma w kuchni to znowu leci.
No ale to ciekawośc dziecięca :tak:

Witaj wilwia.
Nie będę za bardzo radzic co do leków w ciąży,lepiej chyba przejśc się do doktorka.Tymbardziej,że ciąża Twoja jest jeszcze młoda i leczeniem się na własną rękę możesz tylko zaszkodzic.
Życzę zdróweczka.:tak:

Taka piękna pogoda na dworze.Właśnie zrobiłam jako taki porządek na ogródku i tylko nerwy mnie biorą.
Mąż zostawił piaskownice na trawie.I goły placek teraz mam zamiast trawy :angry:

Hejka wilwia!!!:-)
wiesz co ja tez bylam troche przeziebiona - to bylo w 6 miesiacu, ale nie wolałam ryzykowac na wlasna reke wiec wybralam sie do lekarza rodzinnego do polmedu, ale za wizyte niestety musialam zaplacic 50 e. pani doktor przepisala mi antybiotyk w sprayu. na szczescie nie mialam gorączki, bo to ona jest najgrozniejsza dla maluszka, - bylo to jakies wirusowe zapalenie. Ale tak naprawde po 5 dniach mi nic nie przechodzilo, a mialam straszny kaszel wiec kupilam sobie w aptece taki syrop gliceryne lemon and honey, ale tez wczesniej zadzwonilam do doktorki zeby sie upewnic czy moge go stosowac i... naszczescie moglam:tak:on mi duzo pomogl przy kaszlu bo tak to wogole w nocy spac nie moglam:szok: ale ty jestes w duzo nizszej ciazy wiec lepiej jakbys z porada zwrocila sie do lekarza....moze sprobuj zadzwonic i zapytac co moglabys stosowac.
pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do formy:tak:

Witam.Tak wiec ja tez sie ujawniam i z przyjemnoscia dolacze do waszego grona(jesli mozna) :))I skorzystam ze wszystkich cennych rad.Moze najpierw sie tu przedstawie.Mam na imie Sylwia,mieszkam w Galway i
5 sierpnia bede witac moje pierwsze malenstwo:)No i juz mam do Was pytanko.Dopadlo mnie paskudne przeziebienie-czy jest cos co moge stosowac"bezpiecznie"w czasie ciazy?Pozdrowionka

witam klejna przyszla mamusie i to jeszcze z Galway

na przeziembienie co moge poradzic..to mleko z miodem...czosnek( najlepiej na noc) no i masc vic ..na noc tez wysparowac klatke pirsiowa i plecki jak masz katar bedziesz lepiej oddychala..co jeszczce chyba ze masz z Pl..a jak nie to niech wysla..GRIPOVITA wszystko co ona zawiera jest naturalne wiec bezpieczne dla kobiet w ciazy ... co jeszczce duzo herbatkiz cytryna ...duzo odpoczywaj ;-)
duzo zdrowka zycze

Slicznie dziekuje za pomoc.Zabralam wolne w pracy i leze w lozeczku.Narazie probuje naturalne sposoby,tj czosnek,cytrynka..itp.Na szczescie nie mam uporczywego kaszlu.Najwiekszym problemem jest katar-czuje sie taka jakby hm..."zawalona katarem.Zobaczymy do jutra,jak nie bedzie lepiej to wtedy lekarz.No i zaopatrze sie w ta Gripovite proponowana przez didi.

Witajcie dziewczyny!!! ja również chciałabym się przyłączyć do Was, Mam na imie Dorota i mieszkam w Ennis. Przyznam że często Was podczytuje , bo Wasze rady są czasami pomocne i mi.
Ma pytanie? jak długo po wyznaczonym terminie porodu, chodzi się jeszcze w ciązy, po jakim czasie wywołują???

Witam Was Wspaniałe Mamy. Jestem studenką Uniwersytetu Łódzkiego i
piszę pracę magisterską na temat: Macierzyństwo na emigracji. Bardzo
interesuje mnie jak Polki radzą sobie na obczyżnie, w szczególności
jeśli decydują się tam na dziecko. Sama byłam w Holandii 6 miesięcy,
ale wróciłam. Zostały tam dwie moje koleżanki i jedna z nich jest w
ciąży. Jej sytuacja sprawiłą, ze zaczęłam się interesować
macierzyństwem Polek na emigracji. Bardzo prosze Was o pomoc w
napisaniu pracy magisterskiej, przez wypełnienie ankety, którą wyślę
meilem, jeśli Tylko zgodzi się Pani wziąć udziałw badaniu.
Serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w badaniu, pozdrawiam Ania
Moj adres irzyk231@wp.pl

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mikimauro chyba już się witałaś u nas :-):-D
Ja urodziłam 9 dni po terminie a na następny dzień miałam miec wywoływany poród.
No ale synal się wystraszył i przyszedł na świat jeden dzień przed wyznaczonym terminem wywołania :tak:

reklama
hej, nie bylo mnie przez chwilke i ile nowych mamusiek :-)
Ja tez bylam przeziebiona ostatnio to mi M robil syrop z cebuli ;-)
mozna homeopatyczne leki brac, mialam okropny kaszel i pijam najpierw stodal pozniej jakis inny na m ale to kupilam w PL bo akurat bylam na swieta, a pozniej wlasnei ten syrop z cebuli, i na czczo woda przegotowana z cytryna i miodem, przygotowana poprzdniego wieczora, zawsze to stostuje przy przeziebieniach i jeszcze nigdy mnie nie zawiodlo no i jeszcze mocze nogi w goracej wodzie z sola, ale nie wiem czy mozna w ciazy

Do góry