reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Hejka!!!:-)
Sofik no fajnie ze to ten sam etap:tak: tylko juz mnie nie strasz tymi szpitalami:no: U mnie jak do tej pory nie bylo żadnych problemow, wiec szpital i lekarzy omijam jak na razie szerokim lukiem:-) no chyba ze to wizyta....kurcze no wlasnie jutro mam w szpitalu :baffled: co do skurczy to w sumie jeszcze nie odczuwam zadnych ale za to maly daje mi ostro popalic - dzis w nocy prawie nie spałam tak szalal:szok:
Didi dzieki za zaproszenie;-)
Moniadan ja mieszkam na kncknacarrze no ale galway nie jest taki duze :-pwiec nawet jak nie mieszkamy blisko siebie to nie problem:-)
misia a Ty w Polsce kup sobie rożek jesli go otrzebujesz bo tutaj nie znajdziesz, ja przynajmniej nie widzialam:-(i posciel do łózeczka jesli chcesz bo w polsce sa piekne poprostu a tu wszystkie na jedno kopyto nie ma wyboru wogole.
A co do kilogramow to ja juz przytylam ponad 18 kg i wydaje mi sie ze to duzo i boje sie troche ze nie schudne ale co tam pozniej sie bede tym przejmowac...
jutro ide na wizyte do szpitala to moze powiedza cos nowego:happy:
Dziewczyny a wy do gina chodzicie tez do p Anetty?

Sluchajcie - jak myslicie co moge sobie zakupic w Polsce , co potrzebne i bedzie do wyprawki, a nie dostane tego tutaj, lub jest to cholernie drogie? Bede teraz ostatni raz przed porodem i pomyslalam, ze moze bym cos kupila. Wiem np. ze ciezko tu znalezc koszule nocne rozpinane z przodu, a slyszalam, ze potrzebne. Pieluchy tetrowe, ale co jeszcze warto by bylo sobie z Polski przywiezc, jak myslicie?

Pieluszki owszem możesz sobie kupić - w Polsce wyjdzie taniej, ale tutaj też je widziałam (w Mothercare). Co jeszcze? możesz pomyśleć o:
- polskich kosmetykach dla dzieci Bambino ,
- spirytusie 70%,
- kremie do opalania z filtrem mineralnym (czytałam że najlepsze są z Ziajki lub Kolastyny),
- jak pijesz winko to możesz się zaopatrzyć w Byczą Krew,
- saszetki Tantum Rosa (do podmywania się po porodzie),
- zioła mlekopędne (ja nie pije wogóle czarnej herbaty dlatego takie zioła się przydadzą ;-)),
- maść majerankową,
- herbatke z koprem, melise
- vit d3
- wode morską lub sól fizjologiczną
- rożek (jeśli będziesz potrzebować)
- pościel do łóżeczka (w Polsce masz większy wybór, śliczne kolorki itp, polecam firmę Feretti)

Być może niektóre produkty kupisz tutaj, w polskich sklepach, bądź w tutejszej aptece ;-) ja mam na tyle wygodni że znajomi przylatują w odiwedziny więc mogłam zająć im część bagażu :-D

Ostatnia edycja:
Pieluszki owszem możesz sobie kupić - w Polsce wyjdzie taniej, ale tutaj też je widziałam (w Mothercare). Co jeszcze? możesz pomyśleć o:
- polskich kosmetykach dla dzieci Bambino ,
- spirytusie 70%,
- kremie do opalania z filtrem mineralnym (czytałam że najlepsze są z Ziajki lub Kolastyny),
- jak pijesz winko to możesz się zaopatrzyć w Byczą Krew,
- saszetki Tantum Rosa (do podmywania się po porodzie),
- zioła mlekopędne (ja nie pije wogóle czarnej herbaty dlatego takie zioła się przydadzą ;-)),
- maść majerankową,
- herbatke z koprem, melise
- vit d3
- wode morską lub sól fizjologiczną
- rożek (jeśli będziesz potrzebować)
- pościel do łóżeczka (w Polsce masz większy wybór, śliczne kolorki itp, polecam firmę Feretti)

Być może niektóre produkty kupisz tutaj, w polskich sklepach, bądź w tutejszej aptece ;-) ja mam na tyle wygodni że znajomi przylatują w odiwedziny więc mogłam zająć im część bagażu :-D
A po co to winko ??
A co ma czarna herbata do produkcji mleka?
A wody morskiej to tu nie ma?? Wszak na wyspie mieszkamy :)
To samo jest z sola, vit d3 w kazdej aptece...melisa...

Didi dzieki za zaproszenie;-)
Moniadan ja mieszkam na kncknacarrze
A co do kilogramow to ja juz przytylam ponad 18 kg :happy:
Dziewczyny a wy do gina chodzicie tez do p Anetty?

zapraszam ..zapraszam..
jak knocknakara to masz blisko do Frog ;-)
w pierwszej ciazy na plusie bylam 24 kg i niestety duuuzo mi zostalo pozniej

i tak chodzimy do Sempki ;-)

A to tu w szpitalach nie dają żadnych podkładów??? i co lezy sie na brudnym prześcieradle? czy chodzi wam juz później w domu?
Ja jeszcze kupiłam majtki jednorazowe po porodowe z Canpolu, nie wiem czy tu sa i pieluchy bella dla siebie to takie jakby wielkie podpaski
Jak byłam teraz w PL to skompletowałam sobie cała wyprawke, śliczny rożek i tylko 23zł, body z długim rękawem rozpinane!! poduszka bezpieczna dla dziecka do spania, ale to juz nie jest konieczne, koszule nocne, wkładki laktacyjne, maśc bepanthen, pieluchy tetrowe 1.70szt i flanelowe itp no ale pewnie większośc rzeczy tez tu mozna kupić

Marta ma rację Medical card nie uwzględaniają w Polmedzie, trzeba płacić 50e wizyta

Agusiek, tak tez chodzimy do Dr Sempki :tak:

Moniadan dają podkłady w szpitalu.:tak:Dają nawet takie podpaski z gazy.;-)
Tylko ja sobie używałam tych kupnych w ostatnich dniach ciąży,żeby w razie co nie zalac wodami łóżko i po szpitalu.
Majtki po porodowe,podpaski wszystko mozna dostać w Boots na dziecięcym :tak::tak:
Body z długim rękawem są w Mothercare.

Ja w pierwszej ciąży przytylam 11ka a w drugiej 9kg ale to nic.Dalej nie mogę zrzucić:baffled:

reklama
witam się
anineczka nie przesadzaj z tymi kilogramami:wściekła/y: widzialam Cie przeciez i glupoty gadasz:-p a zdjatka sobie własnie obejrzalam- jacy boscy panowie uhhhh:sorry2: Ci mali of qrs:-D:-p wlasnie tam gdzie te fotki to jest ten zamkniety juz?:dry:

misia a co do rzeczy do kupienia w PL według mnie czapeczka zawiazywana taka na uszka- nie znalazlam tu tego.No i ten spirytusik-chociaz ja dostałam w szpitalu nasaczone gaziki i na droge do domciu tez- chociaz i tak kaza woda sama przemywac pepuszek.Nikusi bardzo szybko odpadl bez problemu:tak: co by tu jeszcze..... te majtki jednorazowe mi osobiscie sie nie sprawdziły:dry: zalalo mnie tak ,ze ... duze porzadne podklady beda Ci niezbedne.
O winie "bycza krew" i czarnej herbacie nic mi nie wiadomo:sorry2: ja tam polubialm ich herbate z mlekiem:-p ale teraz juz dalam na luz z nia:-D
A misia- udanego pobytu w PL;-)

Pozdrawiam serdecznie wszytskie mamusie.

geddes38.jpg

Do góry