reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witaj Agusiek! :-)
Fajnie widziec (czytac) nowe mamy;-)

No Frog w sumie to masz racje wiesz....co ja gadam z tym leniuchem...! Ale prawda jest taka ze uwielbiam gotowac, to mnie bardzo relaksuje. Zawsze marzylo mi sie miec wlasna restauracje:-). A wogole to polowe tych buleczek juz zjadlam...:zawstydzona/y: chyba musze zaczac uwazac troche na ilosc jedzenia jakie w siebie pakuje. Niby staram sie jesc zdrowo ale chyba moze troche za duzo....i takie oponki mi sie zrobily toche....:zawstydzona/y: Ale co mam zrobic jak ja glodna jestem tak czesto...:-)

reklama
Misia czym ty sie przejmujesz:happy: Teraz musisz jesc za dwoje wiec jak jestes glodna to szamaj tj. wcinaj na co masz ochote i oponkami sie nie przejmuj. Jak urodzisz to zrzucisz wszystko a moze i wiecej:tak::tak::tak: Pierw nie bedziesz miala czasu zjesc bo a to karmienie, a to spanie twoje oczywiscie i dzidziusia. Potem tez nie bedzie czasu a bo to pierwszy usmiech, pierwszy swiadomy scisk raczki, podnoszenie glowki, przewracanie sie na brzuszek i z powrotem i ..... a potem zacznie raczkowac, podnosic sie przy meblach a w koncu zacznie chodzic wiec tego czasu na jedzenie bedzie malo a ruchu malec ci dostarczy to masz jak w banku:-):-):-) Achhh zmachalam sie tym opisem:-D:-D:-DWiec dobra rada jedz ile wlezie;-)

Witam

Agusiek Witaj
Ale fajnie jestesmy na tym samym etapie ciazy....;-) szkoda ze nie mieszkamy kolo siebie ...

Nie było mnie kilka dni od piatku bylam w szpitalu, bo bardzo swedziala mnie skora na claym ciele, myslam ze mam cholestoze ale na szczescie nie, ale za to dopadly mnie skorcze :-( i bylo duze ryzyko ze maly sie mzoe urodzic, wiec lezalam 2 dni ale na szczescie wszytko w srodku ok a te skorcze to juz tak moga byc do konca...

Maly jest wogole o 2 tyg. wiekszy - wazy juz 2240g, wiec gdyby sie urodzil to mowia ze nie bylo tak zle, bo mniejsze dzieciaczki sie rodza i jest z nimi ok...
Na salo udalo mi sie lezec z mama polka kotra urodzila coreczka 2700g jaka kruszynka malutka...
Jak wychodzilam byla 2 polka ktora juz miala skorcze co 2.5 min , wiec cala porodówka nasza...

Wiec jak na razie wszytko OK...maly dostala 2 zaszczyki ze sterydem zeby bylo mocny gdyby cos poscilo:dry:

Teraz zmykam powoli do lozna / zakaz nerów, zakaz sex(ktorego i tak nie bylo:zawstydzona/y:/ , zakaz przemeczania sie, wiec jednym slowem 4 tyg. jestem uziemiona a ja jestem pracoholiczka:sorry2:

milego wieczoru

Hej
Ja mam dostęp :tak:
Zaraz może coś wkleje.

Sofik ojej a co to młodemu już się na świat śpiesz?
No to grzecznie do łózia i nie przemęczac się ;-)

Misia oj mogłabym zamieszkac z Tobą bo ja kuchnie traktuje jak wroga.No gotuję bo musze,ale tak naprawdę mój M uwielbia się tam kucharzyc :tak::-D:-D
I nie jedz za dwóch tylko dla dwóch ;-):-D:-D:-D
Ja ta nie schudlam po porodzie z wszystkiego :baffled:
Przed Antkiem ważyłam 48kg a teraz 55kg i nie chce spaśc:angry:

siemanko

Witam wszystkie mamuski :) strasznie sie ciesze ze znalazlam takie fajne forum :) szkoda tylko ze tak pozno :) ale mam nadzieje ze pomozecie w ciezszych chwilach ;) pozdrawiam serdecznie

witaj nowa mamusiu Galwayska..jesli masz ochote na plotki i spotkanko to zapraszam..a nawet bardzo zapraszam od soboty zostaje sama w domku na 10 dni..znaczy z synkiem tylko wiec towarzystwo mile widziane

Sofik kochana oszczedzaj sie i uwazaj...niech mlody jeszcze troszke posedzi...

a jak juz mowa o maluchach to moja panienka chyba trampolone sobie jakas zamontowala u mne w brzuchu bo skacze niemilosiernie a brzuch lata we wszystkie mozliwe strony..heheh...tak to nigdy nie mialam jeszczce zwlaszcza ze Ona z tych leniwych

Witam po weekendzie
Sofik dobrze cię widzieć znów na forum :tak:
Agusiek witaj, jak znosisz ciąże i w ogóle w której cześci Galway mieszkasz?

Didi to ruchliwa ta twoja córcia ostatnio ;-) moja kopie coraz mocniej, ale jest spokojna, w nocy mnie nie budzi i ogólnie nie sprawia mamusi "kłopotów" jak na razie ;-)

Misia fajnie, że masz apetyt i checi do gotowania, ale uważaj z jedzeniem za dwoje, mi po pierwszej ciązy zostało 5kg i to było ok bo przed byłam bardzo szczupła, ale jak po drugiej też mi zostaie 5kg to juz nie bedę tak zadowolona, :baffled: 12-18kg to niby norma ile powinno się przytyc w ciazy... wiadomo, że wszystko zalezy od organizmu, ja w każdym razie wiem ze byloby mi trudno zrzucić więc się teraz nie objadam za bardzo ;-)

Ciao dziewczynki :)

Prosze, poniedzialek rano i od razu jaki ruch sie zrobil!;-) A ja wlasnie kawe dopijam i lece do roboty!:-( Ja narazie przytylam 6 kg....nie wiem, czy to duzo do tego etapu...? Ale czuje sie ciezko bo nigdy tyle nie wazylam. Sluchajcie - jak myslicie co moge sobie zakupic w Polsce , co potrzebne i bedzie do wyprawki, a nie dostane tego tutaj, lub jest to cholernie drogie? Bede teraz ostatni raz przed porodem i pomyslalam, ze moze bym cos kupila. Wiem np. ze ciezko tu znalezc koszule nocne rozpinane z przodu, a slyszalam, ze potrzebne. Pieluchy tetrowe, ale co jeszcze warto by bylo sobie z Polski przywiezc, jak myslicie?

Misia ja koszule kupiłam sobie w Peenys rozpinane z przodu fakt ,że nie od samego dołu do góry ale 4 guziki od góry.Mi wysarczyło :tak: ,pieluchy tetrowe w Boots lub Mothercare są też.;-)
Możesz sobie kupic spirytus do pępka,maści lecznicze na odparzenia Alantan albo Linomag.
No i musze iśc bo mi Matt grzebie w szufladach :baffled:

reklama
Misia ..dokladnie ja koszule ostatnio tez juz kupilam w pennys...a z Pl.. przywiez sobie pieluchy tetrowe ( tniej sa) spirytusik do pepka jak isze anineczka moz byc zlyky taka mala 100 rozcinczy se wtedy 2:1 ( 1 kiliszek spirytusu dla taty , 1 dla mamy spirytusu i 1 kiliszek wody dla dziecka ) i gotowe... Ja kazalam mamie kupic jeszcze takie jednorazowe podklady poporodowe i do przewijania maluszka bo przydadza sie na lozko jak bede krawwila po porozie i bynajmiej przescieradel niepobrudze hehe...czapeczki takie wiazane na uszku bo u niestety takich brak... nie wiem co jesczzce musze pomyslec aa no i bepanthen na bolace i krwawiace sutki hehe w pierwszych dniach karmienia jest jak na zbawienie

Do góry