reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

To ja bym tez chciala Kasia!!:-) Co prawda na razie jedyna zdjecia jakie mam malego to glowy, stopek i kregoslupa ale w przyszlosci bede wklejac:-)

Moniadan- ty mi nawet nie mow, ze ta grypa gdzies tu panuje. Mialam raz to dziadostwo....koszmarrrr:szok::wściekła/y: Myslalam, ze to juz moj koniec nastapil. To jest bardzo zarazliwe. Pametam, ze wszyscy na okolo dzien po dniu lapali to samo. Strrasznee!

A tak wogole dziewczyny to powiedzcie, czy ktoras z was miala takie jazdy na jedzenie cytrusow? Bo ja normalnie wariuje na pukcie grejpfrutow ostatnio! I slyszalam cos, ze niby nie powinno sie przeginac bo moze potem byc alergia ale nie wiem na ile to prawda....organizm sam mi sie domaga...po nocach snia mi sie grejpfruty i szklanka soku!!:-D:szok:

A po drugie- czy w czasie ciazy pozwalacie sobie na jakikolwiek alkohol? Mam oczywiscie na mysli lampke wina raz na jakis czas....? Niby dopuszczalna jest i nie szkodzi ale ja sie caly czas boje i mam wrazenie, ze to i tak sie do dziecka przedostaje i mam wyrzuty,ze wogole o tym mysle...:zawstydzona/y::-( A u Was jak jest lub bylo?

reklama
KASIA ja tez chce wstep na zamkniety, zapomnialam wczesniej napisac.

A u nas nuuuuudy,krece sie po tym domu i nie wiem,co mam z soba robic!!!

Misia, kieliszek wina od czasu do czasu, na pewno nie zaszkodzi ;-)
ja akurat nie lubię wiec nie piję, ale gdybym miała ochotę to kieliszek czasami, czemu nie...?
Jeśli chodzi o cytrusy to wiem, że jak sie karmi to nie mozna, a w ciązy to chyba mozna...
ja mam wielką ochotę na soki ze świeżych owoców, ananas i pomarancze i już planuje zakup sokowirówki
ma któraś z was taka? mozecie jakąs polecic?
sokowirowki-i-wyciskarki-philips-hr-1861-00-p22363.jpg

Misia, ja miałam takie jazdy w ciąży na mandarynki :) Jadłam po 2 kg dziennie :)
A winko od czasu do czasu, sporadycznie też popijałam. ]

Anineczka, ja w lumpie co tydzień buszuję :-). Już się taką lumpoholiczką stałam, ze rzadko coś w sklepie normalnym kupuję. Ewentualnie w vero modzie, bo w pozostałych wydaje mi się, że wszędzie to samo (tylko ceny różne). A z moich ostatnich lumpkowych zakupów- płaszczyk wiosenny naf naf za 10 euro, kurteczka jeansowa gap za 4 euro i spodnie rurki granatowe nówki za 5 euro :) Że nie wspomnę o zakupach dla Franka-za każdym razem coś wynoszę :) (to się nachwaliłam :zawstydzona/y:).
Co do zabawek to też można do second handu oddac.

OK. Lista do admina w sprawie watku zamknietego wyslana.
Jesli jeszcze ktoras z Was chcialaby dostep to prosze o PM.Jak juz bedzie gotowy to zrobimy nabor :D i Zastanowcie sie na jakich zasadach przyznawac dostep dla ewentualnych nowych uzytkowiczek forum. :D

Moniadan- ja mam sokowirowke Philipsa z argosa (taka biala) Bardzo dobrze mi sie sprawdza. Kupilam ja glownie ze wzgledu na robienie soku marchewkowego, ktory uwielbiam nad zycie!!:-)

Magdalena- a gdzie do tego lumpu chodzisz??? Ja wiem tylko o tym takim kolo tego towarzystwa opieki nad zwierzetami. To ten? zainteresowaly mnie te zakupy!!:-)

Kasia Irlandka z tym dostępem dla nowych to zawsze jest problem :-D:-D
To znaczy na jakich zasadach.Ale o tym pewnie mozemy już podyskutowac na zamknietym i jak juz dojdziemy do porozumienia to moze jakies ogłoszenie dla nowych się wyskrobie?

Misia co do alkoholu jak wiadomo każda ilośc przejdzie do dziecka,ale ja też sobie nie odmawiałam odrobinki :zawstydzona/y:
Co do cytrusów to gdzies,kiedyś mi się obiło o uszy to co i Tobie,ale ,ze ja większego parcia na nie nie miałam w ciąży a piersia karmiłam tyle o ile to nie poradzę.
Magdalena no to ty wyszukujesz naprawdę super rzeczy w lumpexie.Ja jakoś nie potrafię,raz na jakis czas w oczy mi się coś rzuci.Ale moja kuzynka i bratowa w Tuam mają zarąbisty taki "sklep" i one cuda z niego wyciągają.Muszę się kiedyś tam przejechac :tak:
A co do tych zabawek to wiem,ale one się nie nadają do ludzi.Bo gdyby tak było oddałabym jakimś dzieciom.A to połamana piaskownica,zardzewiały rowerek itp. :baffled:
Moniadan fajna ta sokowirówka ;-) Ja nie pomoge w wyborze bo mam kombajna czyli wszystko w niczym :tak:

Misia, ja chodzę do lumpa niedaleko docków. Nazywa się Curiosity Shop. Jest w następnej równoległej ulicy za Social Welfare.
Jak już tam trafisz, to polecam poszperac w koszach z ubraniami-wyglądają mało zachęcająco, ale można cudeńka dla Dzieci wyszperac :)
Ja to już jestem zboczona na punkcie lumpeksu :) No ale jak czasami wynoszę wielką torbę ciuchów za 10 euro, to jak tu nie byc zboczoną :-) :confused:

reklama
Misia ja na poczatku ciazy mialam ciagle ochote na jablka,jadlam 1kg na dzien albo wiecej,potem wcinalam mandarynki a gdy i one mi sie znudzily jadlam sliwki tonami:-D:-D:-Dteraz man jazde na grejfruty i na sok pomaranczowy.
Mi tylko GP powiedziala na poczatku ciazy ze jak kobieta dowiaduje sie o ciazy to je duzo owocow i pije duze ilosci sokow a to wcale nie jest wskazane bo brzuch szybko rosnie i zbieraja sie gazy.Ale co ja moglam poradzic na moje zachcianki heheeh:-D
A co do alkoholu to wypilam moze ze 2lampki i wina i raz trozke piwa sprubowalam czeresniowego.

JA tez czasami zagladam do lumpeksikow,teraz to przewaznie kupowalam ubranka dla malego jakies nowe komplety np.spodnie jeansowe,bluzka i bezrekawnik za 5e,spodnie jeansowe nowki z metka z Nexta za 3e pare rzeczy mam takich.Jutro jade do GP to pewnie tez zajrze.

A czy ja moge tez dostep do zamknietego???
zapomnialam o tym wczesniej napisac

Do góry