reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witajcie poniedziałkowo,

Zrobiłam dzis jeszcze jeden test, tym razem DIGITAL i mam czarno na białym - Pregnant 2-3!!!

Bardzo sie cieszę, raczej cieszymy, bo to była wspólna decyzja o posiadaniu jeszcze jednego (ostatniego z planowanych) malucha.
To juz taki ostatni dla nas czas i bardzo sie cieszę, że udało się bez problemów właściwie.
Tylko wiecie jak to jest - my czujemy to od razu, a do faceta dociera to za chwilę jak juz zaczyna "coś" zauważać.

wszystkim jubilatkom i solenizantkom serdeczne życzenia, a wszystkim dużżżżżoooo zdrówka (sobie też).

reklama
witam :-)
mlody wstal z lepszym humorem, a i moj juz z pracy wrocił wiec luz. teraz poszli na spacerek a ja co.. no pozmywac bym musiala ale mi sie nie chce :zawstydzona/y::dry: szkoda ze zmywarka mi tak ciu**** zmywa bo bym do niej wrzucila :dry:

no ja owa wode do zelazka zakupilam i jestem zadowolona bo pachnie ładnie :tak: pomimo ze ja nasze ubrania tylko "lizne" zelazkiem to czuc:tak:
wiec egzamin zdala i zakupie wiecej:tak:
dziekuje za całuski i buziaczki dla Marcelita :tak::blink: podziekowania klikne wieczorkiem :-D jak bede pisac a teraz wybaczcie ide zmywac:dry:
chyba....:-p
chorowitkom duuuuzo zdrowka :tak:

Gliwa-to widzę choc u Was pogoda dopisuje...Dobrze Wam:)
Katrina-no GRATULACJE bezwątpliwościowe:)
Aureliamarcel-jakbym mogła chętnie oddałabym Ci "naszą"zmywarkę-u nas to tylko mebel:/Ja się do prasowania zbieram jak krowa do porodu(taka brzydka metamorfoza;))
A ja właśnie wróciłam z takich zajęć "świetlicowych"-Dawida zapisałam.Będą zajęcia raz w tygodniu-prace plastyczne,rysowanie,gry i zabawy:)A,że nasz synek ma talent do rysowania to niech go gdzieś(poza domkiem)rozwija:)

hej dziewczynki witam sie ia po parodniowej niobecnosci.ost tydz byl troszkew ciezki nie dawalm rady z wyrobieniem sie ze wszystkim a wieczorami padalam,chyba mi brakuje jakis wit bo czuje sie caly czas zmeczona i juz nie mam takiego pawera jak kiedys,a pozatym nikus troszke sie zmienil i zaczal szatazxowac i spi mi przez caly dzien ze 2-3 razy po 20 min ale ciesze sie ze chociz w nocy spi tzn budzi sie raz na papu ale to juz tata go karmi bo akurat wraca z pracy,a co do mojego starszego syna caly czas sie budzi i tertaz juz 3 razy i kaczy sie tym ze klade sie obok niego bo juz nie mam sily do niego,ja niewim czy to jest normalne ze 5 letnie dziecko w calym swomi zyciu moze przespal parenascie nocek bez placzu histeri ze poprostu je przespal.ach szkoda gadac
a tak wogule zaszczepilam nikusia na rotowirusa i juz ma obie dawki podane wiec jestem happy:-Dmaly wazy 6700 i 65 cm
jak wy dziewczyny dajecie rade zeby cos popisac na bb jak to ogarniacie bo tyle razy juz siadalam cosik sie odezwac a tu zawsdze cos:-(

Biola dla mnie to nie jest normalne,niestety :no:
Nie wiem dlaczego Twój synek się tak zachowuje w nocy,ale jak dla mnie to nie jest normą :sorry2: Rozumiem do 3rż,ale dalej szukałabym jakiejś odpowiedzi na to zachowanie.Na pewno Twoje dziecko wstaje rano mało wypoczęte i nie wyspane,dobry sen jest bardzo potrzebny,zwłaszcza małym dzieciom.
A powiedz ma on lampkę nocną? Dajesz mu kubeczek z piciem koło łóżka?

Tichonku taką książeczkę oszczędnościową chyba zrobię młodemu w domu.
Bo ja bym chciała właśnie podobny system wprowadzic by nauczył się oszczędzania (starzy nie umieją to choc syn będzie oszczędny :-p:-D ) choc widząc go jak połyka wzrokiem wszelkie produkty w sklepach to będzie ciężko :baffled:

Lubiczanko no właśnie,chyba muszę się uzbroic w masę cierpliwości jak młody na samym początku będzie latał po sklepach z wywieszonym jęzorkiem,bo dostał grosika.Chyba 5e tygodniowo wystarczy na początek :tak:

Anineczko z pewnoscia 5 euro wystarczy na poczatek:tak:
nasza Natalia tez oszczedza :tak:
nie wazne czy dostanie ode mnie czy od J to zawsze leci do skarbonki i wrzuca pieniazki i wie ze jak skarbonka bedzie pelna to wtedy wyciagniemy pieniazki i wyda na co bedzie chciala oczywiscie pod naszym nadzorem a ze skarbonka jest duuuza to troche potrwa za nim ubiera pelna:tak:
Ja pamietam jako bylam mniejsza to rodzice tez dawali kieszonkowe i jakos ciezko bylo wydac te pieniazki jak cos mi sie spodobalo to pare razy myslalam czy owa rzecz mi sie przyda i przez oszczedzanie od malego nauczylam sie szacunku do pieniazka wiedzialam ze z nieba rodzicom nie leca
Mam nadzieje ze Nacia od malego tez sie nauczy szacunku,czas pokaze

Biola to rzczywiscie masz problem
Moze ktos synka nastraszyl ze nie chce spac u siebie w pokoju...

reklama
aaa i zapomnialam katrina ogromne gratulacje
dziewczynki nikt go napewno nie nastraszyl bajek strasznych nie oglada bo to jakby trwa od ur tzn teraz napewno jest leipei bo budzi sie do 3 razy ale jak byl maly tak do 2 lat to potrafil z 15:(a co jest najgorsze ze on tego nie pamieta ze sei budzil niewie co mu sie snilo itd,musze poszukac jakies info na temta zaburzen snu u dzieci,anineczko odp na twoje pyt to ma lapke nocna ale nie wlaczy jej tylko zaczyna jak sie odrazu przebudz drzec jak przescieradlo ja wtedy albo R wpadamy jak poparzeni do pokoju kladziemy go z spowrotem i tak ze 3 razy w nocy:(((Aniu maly z nami spal do 4,5 rż w naszym pokoju a i tez sie budzil nie budzi sie tylko wtedy jak ktos z nim spi,ale to tylko dlatego ze jak zaczyna sie krecic to ja to czuje i go przytulam i on to czuje i jest ok,kiedys rozmawialam o tym z lekarzem ale tylko mi powiedzial ze jedne dziec spia a inne nie i tyle:((

A tak wogule jutro mija nasza rocznica z R 16 lat jak jestesmy razem:)))) wiecie ze my jestesmy juz razem od podstawowki,jak dwie polowki:)))))))))

ok musz ekaczyc bo szantazysta wzywa jak macie jakies pomysly co do sposobow co zrobic zeby moje dziecko przesypialo nocki piszcie wyprubojemy wszystkie,a ogolnie kacperek jest super boy i b zaczyna byc samodzielny np sam juz sie kapie sam sie myje wychodzi i ubiera w pizamke :)))))

Ostatnia edycja:
Do góry