reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Tichonek jaki zlot ? :-)

moniadan no jakoś tak się nie pochwaliłam no :zawstydzona/y: a retencje mam full- znaczy i druciki i nakładki - ale te tylko na noc:tak: podziwiam Cie za ponowne zalożenie- oby tym razem wsio było ok. Będziesz latać do PL podkręcac?

lubiczanko no wiem no- ale wierz mi przejrzec 700 wybrac te na których gdzies się zalapałam- trza posiedziec:-p:-D

ja nie wiem co Wy z ta PL tv :sorry2: ja mam tylko 3 programy i więcej mi nie trza- dodam ze to TV Polonia , kultura i puls :-D Martyska lubi ichniejszą oglądac- choć mało czasu spędza przed TV a i Nikola bajki na juniorze wymiata:tak: takze luuz.
a jak cos zawsze zostaje net i TV w nim;-)

po NIki zaraz - leci ten czas tak szybko ze ... sie czlowiek zrelaksowac nie zdąży :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Lubiczanka, byliśmy na szybkich zakupach i potem po młodego. Teraz cosik szamamy a potem do koleżanka na kawcie. Ja się czuje już dobrze, końska dawka lensipa zawsze pomaga :tak:

Margaritta, ojjj ale na pewno przyjemnie się na bb, coo?:sorry2::-)
Dzięki za wyczerpująca odpowiedź. Wiem że sąsiadki syn chodzi do Pl szkoły na bodajże 3 godz, i nie ma żadnych rozszerzonych fakultetów. Jak przyjdzie czas posłania młodego do Pl szkoły to się rozejrze dokładnie co i jak. A i moja druga kol posłała córkę do Twojej szkoły - dziś będę się z nią widziała więc wypytam jak się jej podoba.
Co do aparatu na ząbki to mogę Cię pomęczyć na pv? :sorry2: może nie wszystkie ten temat interesuje, a ja bym chciała poznać wiadomości z pierwszej ręki.

Aniaa, na jaką tv się zdecydowaliście?

Tichonku, można kupić takie łyżeczki, dostaniesz w Bootsie, czy Mothercare.

Gliwa, i co Ci powiedziała lekarz, dlaczego tak mocno krwawisz?

Moniadan, szkoda że innych tez nie można wyrwać tak kilku za jednym zamachem..bo na uśpienie na jednego zęba to nie bardzo się opłaca (finansowo)..

Asienka, buziak dla Zuzi na ten 8 miesiąc.

Tichonku fajnie że tak Ci wyszło z tym angielskim:-)
Barmanko powiedziała że niby wszystko w porządku,wszystko sie ładnie goi.Ze po tych lekach powinnam miej krwawić,troszke sie wystraszyłam i dlatego z mężem pojechaliśmy.Jak mi robiłam USG dopochwowe to zawołała jeszcze jednego ginekologa żeby zobaczył.Pytali sie mnie czy karmie piersia,powiedziałam że nie.To powiedział ze moze tez dlatego.Mam do niej zadzwonic czy już mi przeszło po tych tabletkach.
Kazda kobieta inaczej przechodzi,mam nadzieje że mi przejdzie.Zobaczymy.

Ostatnia edycja:
AsieńkoM-buziak Zuzi:**********
Margaritta-dobry puls nie jest zły-ogladasz goło i wesolo??A na zdjęcia poczekam-znaj me dobre i wyrozumiałe serce;))))
Madbebe-Ty pewnie sie wolisz teraz prezentem zabawiac,co;)))
Barmanka-końska dawka zawsze na nogi postawi;)))Smacznej kawusi z koleżanka:)

Asieńko-Ciebie tez wcięło-czyżbyś się do szkoły szykowała?

Dokładnie, nie wyrabiam:-):-p:rofl2:

T
Asienka i jak tam daleko masz ode mnie do tej szkoly??

Szkoła jest po drugiej stronie Gardy, to jakbyś wyszła pod główną to bym się tylko wróciła kawałek, ale to się jeszcze dogadamy jutro jakoś

Gastone współczuję przejść, ja z jedną Anią czasem nie daję rady, jak ma gorszy dzień
Biola welcome back:-), super zdjęcia
Margaritta to ja w wolnej chwili poszukam na nk Twojej Martysi:-D:-p:rofl2:

I nie wiem, co jeszcze wybaczcie. Wracam do konspektów

Asieńko...wracam do konspektów,fiu,fiu:rolleyes::-D:-D
No a u nas się ciepło zrobiło,po szkole poszłam z dzieciakami na plac zabaw,ale Radek zaczął pyskować więc pobył na placu zabaw jakieś 5 minut i z rykiem wylądował w domu:sorry2:Teraz wyje w swoim pokoju:sorry2:
No,a teraz - opowieści o koleżance ciąg dalszy...
Pytam jej czy byłaby zainteresowana tym angielskim bo ona słabiej jeszcze ode mnie stoi a ona:"Ty idziesz?" Mówię,że jak P da radę z pracy wracać przed 19-tą to pewnie a ona:"Po co pójdziesz,żeby se siary narobić?":szok::eek::confused2:Tylko,że bez przesady ja cokolwiek się staram mówić w engliszu:sorry2:
Chodzę sama do lekarza z dziećmi,w ciąży też sama do szpitala jeździłam (ona zawsze z mężem),w szpitalu byłam 5 dni i jakoś se poradziłam....Więc jej mówię:"Za darmo,nie skorzystać?A poza tym chcę się coś poduczyć bo trza o jakiejś pracy pomyśleć" Ona:"O następna!A co z Mattem zrobisz?"Ja mówię,ze przecież nie teraz do tej pracy,za rok,może trochę później a jak trza będzie to jakąś niańkę albo np.znalazłabym pracę na weekendy to P by z dziećmi był.I jaka jej odpowiedź?..."Lepiej siedź w domu i korzystaj z benefitów":eek:Tylko,że ja raz:nie mam żadnych a dwa:staż pracy mam raptem 6 lat pracy w Polsce plus studia:baffled:A co dalej?
No więc takie oto jest podejście niektórych...Za darmo,pod nos,3 minuty od domu Ci kurs oferują angielskiego to jeszcze Cię ktoś skrytykuje,że chcesz iść:baffled:
No i nie powiem,że mi ciśnienia nie podniosła:crazy:
Margaritta: Midland American Auto Club :-) Jedzieta?

Ostatnia edycja:
Tichonku bo niektórym się po prostu nic nie chce, jak P da radę, znaczy jak będzie wcześniej z pracy wracał to korzystaj. Zawsze to inwestujesz w siebie.

Wracam do konspektów:rofl2:, serio już mam materiałów na jakieś trzy soboty, tylko napisać trzeba:sorry2:, z Anią to trudne, ale jakoś muszę dać radę

AsienkoM cały dzien pamiętałam, a teraz zapomniałam, skleroza:zawstydzona/y:, buziaczek dla Zuzanki na te 8 miesiączków, zuch dziewczynka, my też Ani jakoś jak w tym wieku obniżyliśmy poziom w łóżeczku.

AsienkoM wielki buziak dla Zuzi...matko kochana 8miechow juz ma...:szok:
Tichonku wszsytkiego najlepszego dla solenizanta!!!!
Kolezanka wymiata:baffled::baffled::baffled::baffled::no::no::no::no:brak slow:no:...
moj mial rano kare i stal w kacie...wyl ale stal,probowal wyjsc z niego ale mu nie pozwolilam

Szymko sie juz wyspal,usypialam go ze 40min a on spal 30min:angry:....zaraz do Lidla lecim...
przed poludniem byla u mnie jeszcze kolezanka z mala i zlecialo,nawet podlog nie umylam...ale co tam,raz nie zawsze:-p

Hej mamcie.Zyje,zyje ale ledwo..Wykonczylam sie totalnie!
Moj J przyjechal kolo 1 w nocy i mowi ze w piatek powtorka..Zalamalam sie..
No ale nastepny raz dopiero w pazdzierniku.
Ale przynajmniej do rana sama spalam bo moj kochany maz spal z cala 3:-)

tichonekfajna kolezanka.Olej ja i idz na angielski.Ja bym chetnie tez poszla ale u nas kicha z tym angielskim, ja bym chciala umiec wiecej , podstawy mnie nie intetesuja.No i za free a tu wszystko platne..

reklama
Heja
Barmanko wyjełaś mi pytanie o aparat z ust:) Bo ja też ostatnio intensywnie sie za tym rozglądam:) Ceny ok 4-5 tysięcy euro:/
Uciekam

Do góry