reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Bry:-)
Ja już ze szkoły powróciłam,Matt mi zasnął w wózku więc mam momencik:-)
Biola pięknie wyglądasz,promieniejsz cała a Nikolasek to taki słodziak...
Wiesz,że ja też zupełnie inaczej do macierzyństwa teraz podchodzę...Z Radkiem to się czułam jak samotna matka bo P był w Irlandii a ja W Polsce.Nie mogłam liczyć na jego pomoc w codziennych czynnościach,teraz jest zupełnie inaczej.Nieważne,że praktycznie całe dnie go nie ma,pracuje ale wiem,że wróci wieczorem,że mogę mu opowiedzieć co się działo w ciagu dnia,co nowego Matt się nauczył:-)Poza tym jednak model rodziny 2+2 jest super.Zupełnie inaczej niż małżeństwo z jednym dzieckiem,dziwne to może ale dopiero teraz czuję,że to jest taka prawdziwa rodzinka.pl:-D

...U nas w szkole od przyszłęj środy wieczorami będzie free kurs angielskiego.Ja bardzo chętna,tylko,że z tą P pracą to nigdy nic nie wiadomo:wściekła/y:Późno wraca i nie zawsze mogę zdążyć.Muszę z nim pogadać,może jakoś da się to zrobić:sorry2:Trudno,jak już na prawdę nie będzie mógł się wyrwać to opuszczę jakąś lekcję:sorry2:Ale bardzo bym chciała:tak:
Gastone,żyjesz?Nie zwariowałaś?:sorry2:
Margaritta piękne fotki Nikusi zrobiliście,wyglądała jak księżniczka:tak:Pokaż dziewczynom bo nie wszystkie mają NK;-)
Barmanko,jak tam dziś podejście Marcela do sprawy przedszkola?
Kasiuleczko
a Twoja córa jak?
Dla zainteresowanych...Od dziś w Lidlu ciuszki i buciki dla dzieciaków: LIDL

Ostatnia edycja:
reklama
Hejooo!!!!
Tichonku wlasnie wczoraj widzialam gazetke z Lidla i mam zamiar dzis isc...moze uda mi sie kupic cos dla mlodego:)
Rok temu kupilam mu buty na zime i smigal w nich jak ta lala.
Przygladalam sie fotce w gazecie i chyba sa tam takie kozaczki dla chlopcow,ale i na tej stronnie te kozaczki wygladaja jak na chlopca..wiec trza isc,a noz fajne:)
Margaritta dawaj focie ....ja mam NK ale nie mam cie w znajomych:sorry2::dry:ooo znalazlam Twoja Martyske,nawet jej zaproszenie wyslalam;-)

lece cos porobic i za obiad sie brac...

milego dnia zycze

Hej dziewczyny,
podczytam was pozniej, jak zuzia pojdzie spac, a teraz mam male pytanko,
Czy nie ma problemu zeby moj GP przepisal mi tabsy anty bo zapomnialam w Polsce sie zaopatrzyc, pytam bo nie wiem jak to jest bo ja zawsze z Polski mialam.

Zdrowka dla wszystkich chorujacych.

Hejka,
czy któraś z Was zakładała sobie tutaj klamerki na zęby? (w sensie aparat;-)) Jak to wygląda czasowo, cenowo. A może można aparat założyć na mc? :sorry2::-D fajnie by było:sorry2::zawstydzona/y:

Biola, ale Nikolas podobny do tatusia :szok: szok. Piękne zdjęcia. Buzi dla Niego!
A to że w Pl jest "dziwnie" to ja wiem już od dawna :baffled:

Lubiczanka, i jak lody? A może powinnam napisać... "lody"?:-D:-D

Gastone, dzieciaki poszły wreszcie spać? Odpoczęłaś troszkę?

Moniadan, tak wszystkie 3 naraz. Oczywiście pysk mi spuchł jak balon, ale tego się raczej nie dało uniknąć, gdyż 2 były w dziąśle (jeszcze nie wyrosły). Miałam ketonal ale brałam tylko jeden dzień, potem już normalny paracetamol. Na początku wiadomo że jesz jak dzidziuś, jakieś zupy mleczne, bułka na mleku. Ja byłam zadowolona. Na takie rwanie ósemek zdecydowałam się po jednym "normalnym" rwaniu ósemki.. Facet dentysta-sadysta nie mógł sobie poradzić, moje ciało - bo nie tylko głowa - latało po całym fotelu, trauma okropna. W pewnym momencie myślałam że powiem mu by spie...ł ode mnie! Dlatego jak kolejne ósemka wyszła i zaczęła boleć zdecydowałam się na taki krok.

Tichonek, płakał jak zwykle...Panie się śmiały że wczoraj to do domu wracać nie chciał:sorry2: dziś pewnie tak samo będzie... Ja nie wiem o co chodzi temu mojemu dzieciu :eek: rano ryczy bo nie chce sam zostać (jakbym z nim została to ok), a jak się idzie po niego to awanture robi bo on chce zostać jeszcze..

Margaritta, no ejjj ja nie mam nk :sorry2::-p pokaż focie :tak::tak:

Ewelcia a które to buty kupiłaś? Bo też musze mu jakieś kupić.. właśnie miałam się pytać czy one dobrej jakości.. tzn wiem że i tak na jeden sezon będą...

Asienka, jeśli tutaj są te same tabsy co i w Pl to myślę że ci przepisze... Moich niestety nie udało się "sklonować" - nie ma tutaj tych moich :-(

Witam

Ciepło dziś,choc poubierałam chłopaków bo tak za oknem wietrznie i chłodno mi się wydawało :dry:
Muszę posprzątac chacjendę bo landlord dziś wpada.

No i nie wiem co chciałam jeszcze... :dry:

Biola witaj,witaj.Zdjęcia super.
Ano dziwnie w Pl :-D

Tichonku fajnie by było gdybyś jednak mogła pójśc na ten kurs :tak:

Dobra,zjadłam przepyszną bułkę słodką ,wypiłam kawkę i biorę się za porządki. :tak:

Witam
Lody-pyszota-jak zawqsze zresztą;)))))))))))))
Ewelcia-no ja Danielkowi zakupiłam za 14e butki na zimę-wydają się solidne:)
Anineczkoja tak samo na pogodę zareagowałam-a teraz mokra jestem jak szczur
AsieńkoM-przepisze Ci jak najbardziej-z tym,że właśnie nie koniecznie te same co w Pl:/
Barmanka-bo dla Dziecięcia najtrudniej się rozstać z rodzicem...potem sobie przypomina,że przecież w przedszkolu nie jest tak źle...sęk w tym,że on nie płacze,że mu źle czy cuś tylko za Mamusią:/
Mika płacze-i tyle mnie tu było:/

Hej dziewczyny,
podczytam was pozniej, jak zuzia pojdzie spac, a teraz mam male pytanko,
Czy nie ma problemu zeby moj GP przepisal mi tabsy anty bo zapomnialam w Polsce sie zaopatrzyc, pytam bo nie wiem jak to jest bo ja zawsze z Polski mialam.

Zdrowka dla wszystkich chorujacych.

Hej ja mam zawsze tabletki od gp niepowinnas miec problemu.Jeśli masz medical card to tabletki bedziesz miec free;-)

helloł

Tichonku ja sama ich jeszcze nie ogarnęłam, a widzę ze Martyśka owszem :dry::-D no i dzięki za tak miłe słowa o mojej małej pannie

barmanko
ech i ja nie mam nk :sorry2: moja starsza latorośl ma i to ona tam wrzuca focie- jak się ogarnę z nimi a jest ich wszystkich tylko 700 to zapodam tu na pewno:tak:
A propos szkoły polskiej to ja za swoją płacę. Tylko jedna szkoła w Dublinie jest pod patronatem ministerstwa/ amabsady raczej :dry: najpierw byli oni w Blackrock czy jak mu tam a teraz przenieśli sie do tego Stillorgan. Cała reszta powstających szkół są to szkoły płatne. Ja za swoja płacę 80e na m-c. Duzo- niedużo- zalezy jak patrzec. Martyska ma CHb wiec na nauke jak znalazł ;-) poza tym w tych 80e ma szeroką gamę przedmiotów i godzin. Rodzice mają naukę angielskiego i hiszpanskiego- dzieci tez w sztywnym bloku mogły sobie wybrać hiszpański albo francuski. Poza tym po zajęciach głownych są dodatkowo fakultety dla dzieciaków- mnóstwo z nich korzysta- piłka dla chłopaków, taniec współczesny, teatr, muzyka, plastyka- mogłabym tak wymieniac długo;-) No i od 4klasy gdzie poszła teraz moja Miśka zaczynają historię i geografię czego nie ma we wszytskich szkołach- znaczy mają po 2- 3 h polskiego połaczonego z matmą i juz:sorry2: dlatego mówię- zalezy co szkoła oferuje w ramach tych pieniedzy nie;-)
I dalej do Ciebie dopisze :-D ja miałam zakładany tu aparat:-) przed wyjazdem do PL czyli m-c temu zdjęłam :cool2: nosiłam prawie 2 lata. Niestety nie jest on na MC:sorry2: Cenowo róznie z tego co slyszałam,ale mi np. wyszlo tak,ze nie oplacalo latać sie do PL i za kazdym razem tachać ze sobą Nikole:sorry2: jestem zadowolona z efektów- bo to co mialam przed to istny "mess" :-D

anineczko no ja tez Niki ubieram już cieplej :tak: chatke obejrzałam - i masz szczęscie ześ w ciązy :dry::-D a ogródek zajefajny:tak: oby Wam się tam dobrze mieszkało. No i zebyś obsługę piece pojęła w mig:-D

ewelcia
- własnie zajrzałam w laptopa Martyski:zawstydzona/y: i widziałam zaproszenie- ale jak ona wroci ze szkoły to sama musi przyjąc,zeby nie było,ze mama looka w jej rzeczy :baffled::-D

kasiuleczka 5h na kawie u kolezanki :szok: taka to pozyje :-D i fajnie,ze mała juz coraz lepiej.

aaa barmanko jeszcze słowo do Cie- młody zachowuje się całkiem "normalnie" :tak: znaczy hmmm- Nikola tez tak miała. Do tej pory zostało jej to drugie- znaczy bunt mały,ze do domu już czas:-D

sie napisałam dziś :baffled: to przez barmanke :dry:

ide coś porobic a chce mi się:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
ello
Margaritta ha ha no dlugo my posiedzialy wczoraj, no ale przynajmniej poludnie zlecialo(pogoda fatalna wiec gdzie tu isc) ja chcialam uciekac wczesniej bo ja z tych ze glupio mi tak dlugo siedziec u kogos ja to godzinka gora dwie i spadam do chaty. Ale znajoma mówi siedx!!!!! co bedziesz robic w domku buahhh nawet zupki ogorkowej mi wlala, mloda nie chciala wiec dziewczyny zjadly poxniej ziemniaczki i mieseczko- a mój wczorajszy obiad uchowal sie na dzisiaj.:-D
Tichonku oj no rano jeszcze musze Olivke przekonywac zeby sie ubierala bo jak tylko otworzy oczy mówi ze nie chce do przedszkola:-D Ja to musze wyobraxnie wlaczyc i argumentowac wszystko,wlaczylam nawet w to krolika i chomika, zeby sie z nimi pozegnala i im opowiada ze idzie do przedszkola i nie dlugo przyjdzie i sie z nimi pobawi, Nawet Misiu maskotka jej ukochana siedzi na korytarzu i czeka az Olivka przyjdzie:-D;-) W drodze do szkoly juz jest oki, w srodku tak niesmialo stoi jakby chciala uciec, znowu ja dzis posadzilam na krzeselko ,zabawki na stoliku buziaczek o mamy, powiedzialam ze ide do sklepu i niedlugo po nia przyjde, dzis tez nie plakala.:-)

Musze sie jakos zorganizowac bo jak odprowadzam ja do przedszkola to np dzis musialam isc na poczte i do sklepu przychodze cala zgrzana i padam na pysk pije kawe jem sniadanko i ledwo naczynia pomyje i juz musze leciec po mlodá. ha ha troche malo tego wolnego mam.
Aha dzis odeslalam forme o przedluzenie MC wyslalam tym rejestrowanym wiec nie powinien chyba taki list nigdzie zaginac co???

Ostatnia edycja:
Do góry