reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej i ja sie melduje.Leje, wjeje i ciemno.Ja dzis mam przesrany dzien.Doslownie i w przenosni.J wroci po 24.Ale to nic bo moje dziewczyny maja biegunke.Nie mam juz sily.. Jedna przebiore druga smierdzi..Do tego sie leja caly dzien o wszystko.Wyrywaja sobie wlosy.Mexyk..
Milego dnia :-(

reklama
Koleżanka pod szkołą "ściągnęła"mnie na ziemię:sorry2:Powiedziała,że Matt mało przybiera:eek::-D:-DBo jej Wojtuś jest 5 tyg.starszy i też waży 8kg.,ale przecież ja karmię sztucznym mlekiem a ona piersią i Matt się urodził większy (jej syn-2700g.).Więc jej dziecko lepiej rośnie:eek::szok::-DJa mówię,że Matt przecież przybrał 3,5 kg. w 3,5 miesiąc a ona na to ale Wojtek 1,25kg. miesięcznie:-D:-D:-DNo i weź się babo pochwal komuś:sorry2::-D:-D:-D

Tichonku ta Twoja kolezanka to chyba wsio ma naj,naj,naj...i u niej wsio jest naj,naj,naj...trzeba bylo jej powiedziec ze mojej kolezanki syn mial 4 miechy i wazyl cos ponad 4kg,a teraz jest ciezszy od niektorych rowiesnikow!!!serio,serio Szym tak nadgonil...a taka kruszynka byla z niego:)

uuu Gastone wspolczuje...no ale dasz rade,bo kto jak nie Ty....
Katrina a co tam?mala przyziebiona?

no i deszczu i wiatru ciag dalszy...siedzimy w domu:baffled:...mlody puzzle uklada,domino juz mu sie znudzilo:sorry2:

Jestem chora..wczorajszy ból gardła po wypitej zimnej coli był początkiem..trzęsie mną tak jakbym w lodówce siedziała, na dodatek dziwnie mnie pokrzywiło, nie mogę głową kręcić. Wyglądam jak paralityk :baffled:

Tichonku, Margaritta, dzięki za odpowiedź. Czyli wychodzi na to że kiermasz książek jest w tej szkole do której chodzi sąsiadki syn. Już się nawet umówiłam na niedziele że się z nimi zabiorę jak będą odwozić go do szkoły.

Margaritta, dobrze kojarzę że za naukę w Twojej szkole się płaci? Bo w tej drugiej, na Stilorgan albo się nie płaci albo płaci się mniej...
Co do posyłania dziecka do pl szkoły to jestem za. Choć my planujemy powrót (kiedyś tam) do Polski więc wiadomo ze taka nauka mu się przyda. Już mi sąsiadka wytłumaczyła że posyła się dziecko od 1 klasy. Szkoda mi tutaj tych polskich dzieci trochę...nie dosyć że 5 dni chodzą do tutejszej, to jeszcze co weekend do polskiej... No ale jak trza, to trza.

Kasiuleczka młody też płakał dziś przy oddawaniu go. Tradycyjnie jak po niego poszliśmy to nie chciał wyjść ze szkoły. I na pytanie Pani czy jutro przyjdzie ochoczo kiwnął głową na znak że przyjdzie. Ciekawe czy zrozumiał czy tylko z intonacji głosu zajarzył o co Pani chodziło...

Lubiczanka, zeźarłam ostatniego ogórasa ze słoika (taki samotny tam był...), no i diabeł mnie podkusił i wyżłopałam wode ze słoika...i to mnie zgubiło :(

Ewelcia, tak kupiłam na allegro, i sąsiadka która była autem w Pl przywiozła mi je. Dvd już było testowane, jestem zadowolona. Dzięki że pamiętałaś :*

MArta, a myślałaś o tych ogólnodostępnych, np Nicorette?

Dzindusia, dziękuje że pytasz. MArcel już dziś poszedł do przedszkola. Rozwolnienie minęło, wymiotów nie mieliśmy (raz tylko ale dlatego że się przejadł).
Co Ci moge doradzić, jak chcesz posłać dziecko to od razu na 4, 5 dni. Po 2 dniach dziecko szybko zapomina że gdzieś było. I od kolejnego tyg zaczniesz od nowa szopkę rokendrolową. My wcześniej chodziliśmy na takie spotkania raz w tyg, na 2 godz, i nie uważam by one pomogły teraz w zaaklimatyzowaniu się dziecka. Raz w tyg to zdecydowanie za mało.

Gastone, wytrwałości życzę!

Tichonek, syncio rośnie jak na drożdżach!

Barmanko oj bidulko moja...kuruj sie szybko,powiedz m zeby dmuchla na Ciebie bo ci zimno i jakiegos loda zapodal na obolale Twe gardelko,najlpiej cieplego;-)
a co do dvd to super ze juz masz-pochwal sie jakie zakupilas?

\Marta nie wiem czy kiedys stosowalas jakies plastry,bo ja tak...Nicorette jak dla mnie kiszka...malo tego reka na ktorej mialam naklejone swedziala/za chwile piekla,a potem robil sie taki rumien czerwony i szczypalo jak diabli..wywalilam w cholere...mialam tez ten inhalator i tez lipa,szczypie w gardlo jak diabli,ale faktycznie czuc jakbys fajke palila.
Najlepiej rzucic samemu...wlasnie moja znajoma tez rzucila,tak sobie postanowila i koniec a probowala tez chamixow i co?i dooopa?u niej nie dzialaly te tabsy,brala i palila,to samo z moim m...wybral cala kuracje 3miesieczna i pali do dzis....\\
Ja wytrzymalam z tymi tabsami 2,5tyg,fazy mialam okrutne po nich....masakra jakas totalna

Barmanko bo tylko ta szkoła,do której chodzi syn Twojej znajomej jest sponsorowana przez ambasadę:tak:Za inne polskie szkoły trza płacić bo są prywatne:tak:My się zastanawiamy nas polską szkołą bo Radek za rok by się pisał,ale obawiam się,że on chodzić nie będzie chciał to raz a i bulić 80Jurków miesięcznie to dla nas dużo:sorry2:Poza tym P czasem w soboty pracuje więc kto by Radka do szkoły woził:dry:Ja bym chciała,żeby on chodził,ale to leniwiec pospolity:sorry2:A w takiej szkole jest dużo nauki:sorry2:Obawiam się,że nie podołałby nawet gdyby jednak do niej poszedł:baffled:

hey mamuski
gastone zycze siły, trzymaj sie jakos
kasiuleczka Olivka sie przyzwyczaić, u nas bylo dobrze jak M zaprowadzal Eryka bo ze mną to zawsze tak dlugo sie zegnal ze sie rozklejal

kurcze pralka mi sie popsula, musiałam dokończyć pranie w rękach w zasadzie tylko wiwirowac mam nadzieje ze szybko sie z tym uporamy, po prania cały stos czeka

mam problem bo musze usunąć cztery ósemki ktore jeszcze nie wyrosły :(
macie jakies doświadczenia w tej kwestii w Irlandii??
czy lepiej w pl to robic?
moj dentysta w pl polecił mi super klinike w której robiamto mikroskopowo i o wiele lepiej sie goi i szybciej, napisałam do nich maila i odpisali ze usunięcie jednego zęba to koszt 2000zl!!!!!

ide ziemniaki odcedzic

Katrina-zdrówka u Was:)
Gastone-no się masz bidna...strasznie Was się imają wszelkie paskudztwa:(((A kiedy sprawa z autkiem?...przepraszam,że z lenistwa nie pisze priva,ale w niedziele będę w Limerick;)))
Barmanka-alez Cię pokusiło;)Mam nadzieję,że się ból gardła nie rozwinie,i ze lody(ciepłe jak Ewelcia poleca;)))będą z przyjemności zapodawane(albo bardziej dla przyjemnosci;))))Unormuje się z tym przedszkolem-zobaczysz:)
Tichonek-to Ci znajoma no...ciężko kogoś pochwalić jej???
Ewelcia-Ty tam lodów nie polecaj,mów jak tam nasz Murzyn;)))Rozmawiacie?
Marta-i oby już gorzej nie było:)
Monidan-nie wiem jak tam która ma doswiadczenie,ale na tutejszych dentystów w przeciwieństwie do rodzimych słowa złego nie powiem...powiem Ci,że w zyciu nie chciałabym takich zabiegów robić w Pl,ale własnie tu-bez wahania:tak:

ewelcia - nio, niestety, małej z nosa sie lało, każde kichnięcie kończyło się zmoczeniem butów(!!) hihi, i miała od rana 38 stopni. Dziś juz jest lepiej, ma katarek, ale juz taki "treściwszy", więc juz sie z noska nie leje i nie ma temperatury.
Ja juz dzisiaj tez lepiej, katar mniejszy i juz mnie tak głowa nie boli (pewnie to tez zatoki..).

gastone - upsss, to faktycznie śmierdząca sprawa, szybkiego powrotu do zdrówka dla dziewczynek

Dużo zdrówka wszystkim życzę i cierpliwości w te "te piękne" letnie dni.... oby do wiosny!!!!

reklama
Barmanko oj to ładnie.Do wyrka się wygrzac wskocz,niekoniecznie sama :-D

Moniadan ja tutaj wyrywałam ósemki dwie.No ale wystawały po za dziąsło.Dwa razy rwałam u Polskich dentystów,ponoc irlandczycy boją się i każą iśc do chirurgów,a ja rwałam u zwykłych stomatologów.

Dostaliśmy czekoladki,kartkę "Good Luck" i chryzantemy od byłego landlorda rodziców.
Ja wiem,że Irlandczycy nie widzą,że u nas w Pl chryzantemy to się na groby nosi...pewnie nie mieli nic złego na myśli :-D:-D:-D

Idę pod kocyk,mam dołka i zimno mi...:baffled:

Lubiczanko dzięki za odpowiedź co do podręczników. :tak:

Do góry