reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
hejka
u nas tak ooo, wczoraj to chyba jakies zalamanie nerwowe mialam:szok: mloda wczoraj nie chciala isc do przedszkola tak sie darla , mnie trzymala, ze pani musiala ja ze mnie sciagnac, ja w ryk i tak caly dzien,co sobie pomyslalam ze tak bedzie codziennie wygladac odrazu lzy lecialy:-(. Dzis znowu tlumaczylam ze trzeba chodzic do przedszkola ze tam jest fajnie, ze sie pobawi z dziecmi beda spiewac ze sie nauczy po angielsku rozmawiac. Jakos to przelknela obiecalam ze przyjde po niá z czyms slodkim i sie w domku pobawimy lalká z brokatem, nie chciala zebym poszla, ale szybko dalam buziaka i wyszlam bo bym znowu pekla. Dzis jak wychodzilam nie plakala oby teraz bylo lepiej.
Spadam ogarnac chociaz lazienke bo wczoraj i poniedzialek z tego stresu to nic nie zrobilam.A za kazdym razem sobie planuje ze tyle rzeczy porobie a tu d...a. Jakos sie jeszcze nie ciesze ze mam luz 2,5godziny.

helloł

barmanko - wiadomośc z pierwszej ręki- kiermasz organizowany przez księganie 'Renatka" jest w szkole w Stillorgan Dojazd
w sobote od 9- 13-stej a w niedziele od 9- 12-stej ;-)
a apropos "mojej" szkoły jak ją ladnie nazwałaś :-D to... szkoła polonijna nie jest szkołą obowiązkową- zapisujesz do niej dziecko tylko i wyłącznie "dla dziecka" dla jego pogłębiania wiedzy o Polsce i dla jego dobra - ale to moje zdanie a wiem,ze zdania te są rózne i w te kewstie nie będe sie wdawała. Dziecko zaczyna edukację od 1-szej klasy choć w "mojej" szkole zerówka już tez jest i przedszkole nawet :cool2: Nie trzeba dziecka zapisywac 3 lata wczesnie do szkoły ,ale zdałoby się choć z pół roku przed rozpoczęciem edukacji o tym pomyśleć ;-) niby masz jeszcze czas,ale zleci jak...

anineczko poka mi tą chate swą, bo dołów mi mało :dry::-D fajnie Ci - trza parapetówe koniecznie zaliczyć :-p:-D

lubiczanko muuahhh :*:* i dla Nisi tez big w piętkę ;-)

kasiuleczko droga- przechodziłam przez to samo biliw mi :tak: wylam se w domu , pod oknami słuchalam jak ona wyje :sorry2: moze około 2 tyg było tak niekoniecznie fajnie przy wejsciu do przedszkola- tez mi Nikole "siłą" zabierały na sale :sorry2: na samo wspomnienie mam łzy w oczach...a teraz- o buziaka na odchodne musze się upominać :dry::-D ona wyje w sobote i w niedziele jak wolne jest :tak: cierpliwosci kochana;-)

miłego dnia

Witam

Pogoda jeszcze jest.

Kasiuleczka wytrwałości życzę :tak:
Będzie dobrze,tylko potrzeba Wam trochę czasu :tak:

Margaritta wklejam linka jeszcze raz
50 Rath Gailine , Dublin Road, Portlaoise , Residential for For Sale by Private Treaty in Laois - PropertySelector
trochę się różni na zdjęciach,bo sof nie mam skórzanych a materiałowe.
Nie umiemy rozgryźc pieca :baffled: jest tyle pokrętełek i nie wiem jak ustawic wodę,jak mi się wydaje,że wstawiam grzanie wody to kaloryfery dają czadu,one non stop dają czadu,muszę wyłączac piec całkowicie bo grzejniki wiecznie grzeją :baffled:
Ale jutro przyjedzie ktoś nam wytłumaczyc o co biega :shocked2:

A na parapetówę zapraszam,mam tyleeee miejsca do spania dla gości;-):-) Dla Martyśki też mam pokój :-D:-D

Idę coś przygotowac na obiad,ale nie mam zupełnie pojęcia co...

Witam
ja dziś w biegu-stąd tak późno dziś...
Anineczko-ale taka siatkowa antena jest najlepsza-nie ma oporu powietrza i nie telepie jak wieje:)
Aaniu-mecz ciekawy,fakt,ale ...jak mnie nie trafi!!!No nie znam sie na piłce kompletnie,ale niech mi ktos wyjaśni jak to możliwe,że szanowni sąsiedzi strzelili nam gola w doliczonym czasie-w 4tej minucie,a z tego co wiem to mieli doliczone 3minuty?????????????
Margaritta-jak nie Twoja jak Twoja szkoła;)?My mieliśmy zrezygnować-tzn Dawidkowi się odwidziało(a obiecalismy mu zapisując go,że nic na siłe w tej kwestii nie będziemy robić),ale...zmienił zdanie:))))I wczoraj załatwiłam mu książki no i w niedziele startujemy:)))
Ewelcia-a to pech!!!Marta skądś to zna;)
Marta-dzięki za link do tych kaczuch-Daniel uwielbia i super się bawi przy tym:)))
Barmanka-a co Ty takiej ochoty na ogóraski nabrałas???Nie jakaś zachcianka czy cus;)))
Asieńko-ach te 2-latki...powodzenia dziś(czy wczoraj???)na spotkaniu rodziców z nauczycielami:)))
Tichonek-moja siostra wczoraj miała imieninki i sobie o 23ciej przypomniałam:)))))A jakaś Ty obiegana po tych stronkach Kochana-no szacuneczek:*
Kasiuleczka-Ty się nie stresuj...A broń Boziu żeby Dziecię widziało...oj pamiętam te czasy kiedy Margarittka się "łamała"-bedzie dobrze:)
Uciekam-jakiś obiadek trzeba zmontować:)Miłego dnia Wam

No i leje :baffled:

Asieńko no i jak było na spotkaniu?NIc się nie chwalisz?

Lubiczanko dobrze,że się Dawidek zdecydował na szkołę.Ja chyba od przyszłego roku Antka zapiszę,jest tutaj w Portlaoise jedna szkoła.Ale tak właśnie zapytam.Jakie są przedmioty w 1 kl? Dużo płacicie za książki?

Anineczko jak u Ciebie leje to zaraz i u mnie zacznie:baffled:
a tak w miare,w miare teraz jest..
Kasiuleczko Ty sie nie stresuj bedzie ok...tak jak pisza dziewczyny:)
Asienko no wlasnie i jak tam?
Barmanko kupilas juz dvd dla mlodego?pytam bo przypomnialo mi sie ze bylam w niedziele w Diunsie i rzucilo mi sie w oczy to,ktore ja mam,jest w promocji za 60 czy 70e;-)

dzis na obiad mam leczo,wlasnie skonczylo sie robic,tylko nie wiem czy moj gagatek to bedzie chcial jesc...jak nie to dietka:-p;-)

reklama
Anineczko-no zależy jakie wymaga dana szkoła...Dawid od 1szej kl ma komplet "gra kolorów"...taki box kosztował w Renatce bodajże ok60e...ale w Limerickiej szkole potrzebne były wyłącznie podreczniki i ćwiczenia(po 4szt)i "zeszyt"do kaligrafii,więc pozostałe(zadania o podwyższonym stopniu zaawansowania,śpiewnik)były zbedne.Stąd lepiej kupować na sztuki niż w takowym boxie:)W tym roku oprócz j.polskiego(bo generalnie to tylko było-choć zawierał on el.historii i geografii)doszła matematyka.
Asieńko-no własnie!!!TO co nic nie piszesz?
Ewelcia-moje starszaki w zyciu nie wzięłyby do ust...ale Daniel-zje wszystko!!!

Do góry