reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Wiesz byl taki czas ze sie balam do ludzi wyjsc a jak szlam chodnikiem i slyszalam ze ktos przyspiesza za mna to normlanie cisnienie mi odrazu podskakiwalo,zimny potmnie oblewal naszcze minelo
Tak moj J tutaj sie uparl a gdzie ona tam i ja choc przyznam szczerze ze wolalabym w kraju cos kupic niz tutaj no ale zobaczymy jak sie sprawy potocza,znajomi tez chca tutaj kupic mieszkanie.
Moje obydwie juz wykapane,Lenus spi a Nacia wcina platki .

wcale sie nie dziwie,ze sie balas. W Polsce mam kolezanke,ktora takze napadnieto tylko,ze to byl gosc ktory po 20 latach wyszedl z pierdla za zabojstwo i gwalt. Ledwo uszla z zyciem,lekarz stwierdzil ze pare milimetrow glebiej gardo by jej podcia to mogliby ja nie uratowac-szok.Bidulka jeszcze studiowala resocjalizacje :/ To byl postrach calego miasta i okolic a sad mu dal tylko 10 lat odsiadki (niestety ma tam dobre chody) i gdzie tu sprawiedliwosc. Juz minely 4 lata i znowu bedzie strach jak wyjdzie. Znajoma do tej pory s boi sie gdzies wieczorami wychodzic. taki uraz to juz pozostaje na dlugie lata:-(

reklama
Aniaa wspolczuje
Marcysia normalnie szok,
Ewelcia udanej imprezki

Mojego meza bracia tez mieszkaja w irlandii i tez im sie wlamali do domu jak byli w pracy. To bylo z 7 lat temu. Ukradli im wszystkie pieniadze, bo mieli w domu bo za pare dni mieli leciec do polski, nawet ubrania im pokradli. A najbardziej przerazajace jest to ze na kazdym lozku polozyli po nozu.

Zuzia juz wykapana, kaszke zjadla i zasypia w lozeczku.

Ostatnia edycja:
Ale się dziś natyrałam :baffled: ale za to mam wszystko porobione, nawet obiadek dla mnie i dla glutka, staremu tylko jakieś pierogi zarzuce. Jutro leżę bykiem i kompletnie NIC nie robię :-p

Aniaa, a dzięki że pytasz. Teraz troszkę lepiej. Ale niebawem wracam do pracy i się stresuje :-(
Współczuje przeżyć z Polsce. Wiem jak to strasznie ryje psychike. Też miałam nieprzyjemne dwa wydarzenia..
W sumie to dobrze że twój J podjął męską decyzję dot zakupu domu tutaj. Bo my to żyjemy tak w zawieszeniu.. Żadne z nas nie potrafi powiedzieć gdzie by chciało się korzenie zapuścić.. niby człowiek tęskni za rodzinką i tym co polskie, z drugiej zaś strony tu się o wiele łatwiej żyje...

Lubiczanka, kurcze jestem w szoku! Zawsze się mówi że w większych miastach zdarzają się takie rzeczy..a tu proszę...

Ewelcia, udanej imprezki! Przynieś jakieś hot fotografie :-D

Gliwa, no to super że zakupy sie udały!

witam :-)

solenizantom wszystkiegp najlepszego zycze :tak:

Wszystkim dzieciaczkom co zaczely szkole i przedszkola zycze powodzenia :tak:

nie wiem co u was wiec tylko pozdrawiam :sorry2:
ostatnie dni dopadla mnie chandra i doslownie nic mi sie nie chcialo :no: ale juz mija :blink: sama sie tylko nakrecam no!!

ide poczytac co u was

milego wieczora i weekendu :tak:

Dzieci w lozkach , ja pod koldra z telefonem.Hanka juz spi, Max tez a Zoska? Tatusia nie ma wiec mleka nie zjadla prawie i kreci sie i poplakuje.Dzizas zeby tylko Hani nie obudzila bo jazda na dwa fronty bedzie!

Apropo napadow.Moja mama zostala napadnieta w bialy dzien o 13 .Trzech kolesi ja okrazylo i wyrwali torebke.Pech chcial ze mama wracala z poczty z emerytura...Jeszcze wtedy konta malo popularne byly.
Ale ja tez mialam przygode nie mila.Kiedys wchodzilam do sklepu i widzialam ja taki zul wyciagal kobiecie portfel z torebki.I krzyknelam ej co robisz!!! I co? Zlapal mnie za fraki i wycial kopa w kregoslup i uciekl A teraz uwaga: Sklep pelen ludzi, stoja obok w kolejce i nic!!!
Ktos rzyknal do ochronu: eee Zbyszek, pania ktos koPlnal! I tyle. Ja bylam w szoku, zaczelam sie telepac.Poszlam do pracy, bo bylo to obok i wybuchlam placzem.Wszyscy pytaja co sie stalo a ja nie moglam slowa wydusic bo doszlo do mnie ze dobrze ze tylko kopa dostalam,choc bolalalo bardzo.Suma sumarum pani nawet nie powiedziala dziekuje tulko poszla, w sklepie nikt nawet do mnie nie podszedl, a ja obiecalam sobie ze juz nigdy nie zareaguje.No i tak bylo.Szczesciara ze mnie hehe bo w sklepie z ciuchami dwocj kolesi kradlo a ja sie obrucilam na piecie i w dupiu mialam.

witam

szkoła sie zaczęła i coraz mniej czasu:/powera dzisiaj miałam to i 2 samochody wysprzątałam:-)

larcia wszystkiego najlepszego dla córci:-)

WItam
Dziękuje w imieniu Oliviera za życzenia:) Dzień pełen wrażeń, solenizant happy. Teraz mamy gości i jutro jedziemy na weekend do Cork:))
Gastone tak to jest ludzie są ślepi na cudze krzywdy i wolą sie nie mieszać:/
Larciu sto lat dla córy, i życze cierpliwości, pewnie jej sie nudzi samej w domu.. może czas na rodzeństwo??:)
Anieczko no tak to jest do dobrych szkół trzeba minimum rok wcześniej zapisywać. Ja Oliviera zapisałam jak sie urodził bo tak ciężko sie dostać... A ze szkoły jest zadowolony , podoba mu sie, dzis mu śpiewali sto lat:)
Lubiczanko przekichane, poinformuj landlorda o tym, tylko nawet jak bedziesz miała alarm to na noc raczej sie nie włącza bo niech jakieś dziecko zejdzie na dół i tu huk , przynajmniej ja tak mam:/ ALe na wyjeżdzie to dobra sprawa odstrasza włamywaczy...
Asieńko super fotki.
Ewelcia udanej imprezki:)
Dobranoc

reklama
omg sorry za małe spóznienie

kamciu dla twojego synusia samych szczęsliwych chwil i big hug :*

Larciu
i dla Twojej pannicy wszystkiego co najpiękniejsze i co sprawi, ze będzie szczęsliwa :tak: a ja z Tobą możemy sobie piątkę przybić jeśli o zabawe i ciągłe pytania "pobawisz się ze mną" :confused2: mimo, ze Nikola ma rodzeństwo to... niestety ale jest zbyt duża róznica wieku między nimi i Martysia nie jest taka chetna do zabaw z małą:sorry2: i Nikola rzadko kiedy zabawi się sama- klocki z nią, malowanie z nią, lalka z nią nawet trampolina z nią:sorry2: nie mam tyle cierpliwości i sił :sorry2: a do przedszkola tez chodzi- ale zaraz po odebraniu jej jest mały "maraton" co robimy?:baffled: takze wiem o czym piszesz ;-)

gastone ja mam nadzieję,ze nocka Wasza "przebiega" bez zakłóceń ;-)

jutro rozpoczęcie roku w pl szkole- i tez full dej soł.. zapowiada się całkiem busy dzień ;-) bo i ja tam będę przez pół dnia :cool2: pozniej mamy plana jechać do Tichonków- no zobaczymy :tak:

madbebe
no w koncu wróciłas :*:** oby Twoja aklimatyzacja trwala krócej niż moja ....

Ostatnia edycja:
Do góry