reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witajcie,
Anineczka - tak, moja mała teraz właśnie korzysta z tego bezpłatnego programu. Myślę, ze nie ma się co martwić na zapas - na pewno w przedszkolu te formy dadzą do wypełnienia. To jest w ich interesie.

reklama
Rany ja przez swoje dziecie to kiedys zwariuje,a do tego to juz niedaleko. Ma faze zeby z Nia sie ciale bawic,bo ona nie chce sama i mama mama baw sie a kiedy a powiedz kiedy no baw sie itp itd. Caly dzien,dzien po dniu. Wraca ze szkolki,jeszcze wciaz w aucie jestesmy,a ta juz mama a pobawimy sie w domu jezzzzzu i nic sie jej nie daa wyjasnic. A mi sie nie chce bawic nooo raz czy dwa sie pobawie w cos,porysuje czy w domek,ale potem juz mam dosc i ta w ryk i w kolko to samo. Marzyla o drewnianym domku,dostala go wraz z mebelkami i lalexzkami i co....poskladalam,pobawilam sie z pol h i mowie ide obiad robic to znowu.ryyyk juz mi glowa peka.

Lubiczanka ja mam swoje masy ulubione na torta to wlasnie truskawkowa malinowa jagodowa jogurtowa lub czekoladowa.Nic ich nie przebije.Proste a pyszne.

Larcia podziel sie z nami tymi przepisami na mase do tortu'....plissss;-)
Moj szym tez tylko ze mna chce sie bawic i czasami jak Amanda placze gdz ja powiem ze juz nie mam czasu bo np.obiad musze szykowac lub cos innego

Witam
No i juz jestem na wyspie, mam nadzieje, ze teraz bede na biezaco ze wszystkimi postami.

Witaj :-)

Nie wiem czy się Wam"chwaliłam",ale ktoś nam się chciał do chaty włamać:(((wszystkie okna z tyłu były podważane...wczoraj J mył autko(a karczera podłącza w kuchni i przez okno właśnie węża ciągnie)i ...no właśnie przyuważył te okna...masakra!!!Teraz strach-bo nie wiem czy to było kiedy wybylismy gdzieś czy może jak spaliśmy...

Lubiczanko najwazniejsze ze proba nieudana i co rozmawialsicie z wlascicielem?

Taaaa w snach to i ja nawet mogłabym przydzwonic komuś :-D:-D
Ale słyszałam,że w Galway grasowali tacy włamywacze co jakiś gaz usypiający rozpylali.Nawet rozmawiałam z takim jednym chłopakiem co to mówił,że obudził się rano z bolącą głową,a włamywacze nawet komórkę mu z szafki z pokoju w którym spał ukradli :szok: cały dom włącznie z sypialnią ogołocili,a Ci sobie spali w najlepsze. :confused:
A kamera może i fajna rzecz,ale nie narobi rabanu tak jak alarm i co z tego,że nagra jak złodziej może byc całkowicie zamaskowany?

Ja już jeden włam przeżyłam,tak więc wiem jak to jest...

Anieneczko wspolczuje Ci ,ja co prawda wlamanie do mieszkania nie mialam ale za to napadnieto na mnie w bialy dzien:-(

Melduję się tylko,ze powróciłam już.Ogólnie podróż nie najgorzej;-)

Welcom back :)

Dostałam dzisiaj lis z CHB i jakież było moje zdziwienie, że nie ten, co zwykle, czyli M nosił do pracy tylko z adresem szkoły, przedszkola lub adresem lekarza. Pierwszy raz taki dostałam. Ale nic, wypełniłam i potem wyślę

Tez taki list dostalam:tak:

Witajcie,
Anineczka - tak, moja mała teraz właśnie korzysta z tego bezpłatnego programu. Myślę, ze nie ma się co martwić na zapas - na pewno w przedszkolu te formy dadzą do wypełnienia. To jest w ich interesie.

J wypelnial forme w marcu a Nacia idzie dopiero w przyszlym roku do przedszkola tym programem ECC to chyba w sumie zalezy od przedszkola

Ewelcia udanej imprezy,synek dobra bedzie mial obstawe :-)

Barmanko jak samopoczucie?
Kamcia,Larcia najlepszego dla Waszych pociech

Gastone dasz rade kto jak nie TY :tak:

My wczoraj bylismy na Blanchu J pojechal z kolega do biura dowiedziec sie jakie trzeba spelniac warunki na kupno domu tutaj a ja z kolezanka szalalam po sklepach,zakupy sie udaly to najwazniejsze.
Jakos nic mi sie nie chce a najgorsze ze sama z dziecmi jestem J teraz 3 dni druga zmiane ma :( a tak bym sie zdrzemnela choc z pol godzinki :)

Ostatnia edycja:
Ewelcia oby Szyma nie przepili :-D:-D

Aaania83 o ludzie,napad? Nie wiem co powiedziec,mam nadzieję,że krzywdy Ci nie wyrządzili?

A wiecie co najlepsze,bo zapomniałam wam wczoraj powiedziec.
Poszłam do sekretarki w szkole Antka zapłacic tam za jakieś bzdety i kupic kalendarz na rok szkolny,który szkoła stworzyła i sekretarka się mnie pyta czy Matt już gdzieś zapisany do szkoły.Ja mówię,że eeee nie bo on dopiero do przedszkola poszedł,a ta mi podstawia pod nos form do wypełnienia na rok 2012 i każe szybko chłopaka zapisac bo już mają 43 dzieci na rok szkolny 2012/2013 :szok::szok:
Tak więc Matt już zapisany,no w szoku byłam :cool2:

Anineczko na szczescie nic sie nie staalo ale noz przy gardle mialam,wiesz to bylo dawno do szkoly podstawowej chodzilam ostatnia klasa...bylo dwano ale czlowiek pamieta niestety ;/
To dobrze ze synek do szkoly juz zapisany

Aaniu-pewnie jak przylezie po kaskę to zagadamy:)bozieńko-co Ty mówisz????Napad-masakra!!!Całe szczęście wyszłaś z tego cało:)
Ewelcia-no to udanej imprezki:*
Anineczko-mało tego...3lata temu ze znajomą chciałam zapisać jej córy do secondary a sekretarka patrzy na nas jak na głupie i oznajmuje,że oni komplet mają już do2012roku!!!!Ba-niektóre mamy zapisują swoje nowonarodzone dzieci-tożto szok totalny!!!!
Madbebe-szybkiej aklimatyzacji:)Jak tam-mężo stęskniony za swymi Kobietkami?
Tichonek-pewnie umowa z upc zerwana???

Dzionek ogólnie szybko minął,wcześniej byłam u Ani83 na kawce,troszke posiedziałam.Wypiłam kawke,porozmawialiśmy:-).
Dzis M był szybko w domku,byliśmy na spacerku.Zaszliśmy do sklepu z ciuchami,kupiłam sobie spodnie rurki:tak:więc jestem happy.
Igorek już śpi prawie 3godzinki,zaraz pewnie sie na mleczko obudzi.
Madbebe witaj na Wyspie.

Larcia- trzeba bylo z tymi mufinkami do mnie zajechac a nie smaka robic :-pa tortu to juz sie doczekac nie moge ;-)
Lubiczanko-ooooooo to pewnie teraz w nocy bedziecie czujnie spac i nasuchiwac czy wszystko ok, nieprzyjemna sprawa.
Aniaa-OMG noz przy gardle??? chyba bym sie bala na ulice pozniej wychodzic :szok: zamierzacie tutaj domek kupowac??
Anineczko-mowisz, ze lepiej juz zapisac do szkoly??hmmm chyba musze sie tez przejsc :dry:
madbebe-witaj spowrotem:-)
gastone-powodzenia z dziecmi i spokojnej nocki, coby dzieciatka sie nie budzily i daly mamie pospac:tak:
gliwa-widac, ze zakupy sie udaly,fajnie:tak:

reklama
Aniaa-OMG noz przy gardle??? chyba bym sie bala na ulice pozniej wychodzic :szok: zamierzacie tutaj domek kupowac??

Wiesz byl taki czas ze sie balam do ludzi wyjsc a jak szlam chodnikiem i slyszalam ze ktos przyspiesza za mna to normlanie cisnienie mi odrazu podskakiwalo,zimny potmnie oblewal naszcze minelo
Tak moj J tutaj sie uparl a gdzie ona tam i ja choc przyznam szczerze ze wolalabym w kraju cos kupic niz tutaj no ale zobaczymy jak sie sprawy potocza,znajomi tez chca tutaj kupic mieszkanie.
Moje obydwie juz wykapane,Lenus spi a Nacia wcina platki .

Do góry