reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Barmanko ja nie wiem, jak to jest z tym umiejscowieniem, czy to konieczne czy nie. My Anie umiejscowiliśmy, znaczy zameldowaliśmy:-p, bo wiem, że my do Polski wrócimy na pewno. Wpisaliśmy jej akt urodzenia do polskich ksiąg, żeby mieć dostęp do niego jak będziemy potrzebować a nie np latać do Dublina:-p:cool2:. Chyba to zameldowanie nie jest konieczne, bo obowiązku meldunkowego już nie ma

Aureliamarcel-oczywiscie,że wiem o co chodzi:)))Spokojnie:)))
Barmanka-tak jak Asieńka pisze nie ma obowiazku zameldowania dziecka:)Chcesz to meldujesz a nie,że musisz:)))

No i z tego co wyczytalam, to meldunek musi byc, jesli chce sie dostac nr pesel. Aczkolwiek ponoc w warszawie wydaja pesel bez meldunku, ale to juz troche zalatwiania...

Witam

Asieńko obowiązek meldunkowy jest,ale dla Polaków mieszkających w Polsce,jak wrócisz przed 2014 do Pl będziesz musiała się zameldowac.No ale wiem o co ci chodzi,my nie musimy meldowac naszych dzieci mieszkając tutaj,ba! Mamy obowiązek się wymeldowac z Pl jeśli nie przebywamy tam :tak:

Barmanko Marcel ma Pesel i polski akt urodzenia?W zasadzie nie wiem co się dzieje gdy dziecko tego nie ma,moje mają i przy wykupie leków na receptę każdy aptekarz patrzy czy jest pesel na recepcie wpisany :dry:

Witam,witam :tak:

Margaritta no kartony się skończyły i nie mam w co pakowac :confused2::-D

Anineczko Aha, nam się nikt nie kazał wymeldować, ale też jak M z teściem pojechali młodą zameldować to pani mówiła, ze nie musimy, ale jak chcemy to nam ją zamelduje. I tak za jakiś czas wszyscy będziemy mieć nowy adres:cool2:

reklama
dziendobry

pogoda znow do bani:confused2::confused2:

margaritta oooo rany az rok To chyba juz teraz sie za to wezme i przejde sie po przedszkolach i popytam i moze nawet juz patryka zapisze............ dzieki kochana;-);-)

dranissimo fakt niby obowiazku meldunkowego nie ma ale dziecko i tak domeldowywuja na adres na ktorym rodzice sa zameldowani... tak przynajmniej mowila mi babeczka w urzedzie i ze to sie robi z automatu
powiedziala mi tez ze o pesel nie musze skladac podania bo oni sami to zrobia bo ponoc wydaja z automatu jak sie rejestruje dziecko Moze jak zrobisz to sama bedzie szybciej Mnie w sumie sie nie spieszy wiec niech sami sobie zalatwiaja....:-p wogole procedura zarejestrowania dziecka urodzonego za granica jest dluzsza.... rece opadaja ale coz ......my chcemy wracac do pl wiec musialam sie wreszcie za to zabrac ale fakt idzie to mozolnie

milego dzionka

Do góry