reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
wiesienka dziekuje za info :-):tak::-)

dranissimo my rejestrowalismy patryka teraz niedawno (jakies 4 tyg temu) i do dzis dostalam tylko decyzje z urzedu ze sie zgadzaja zarejestrowac dziecko:confused2::confused2:
potrzebowalam akt urodzenia przetlumaczony przez tlumacza przysieglego ale oryginal tez potrzebuja, do tego dowody osobiste (ojca i matki a najlepiej jakbyscie oboje poszli)
wniosek wypelnialam przy babeczce, oplate skarbowa uiscilam.....
z racji tego ze w pl bylam tylko kilka dni upowaznilam tesciowa zeby dokonczyla formalnosci A zeby potem wyrobila dowod osobisty i paszport to odrazu spisalam upowaznienie notarialne i z takim to juz wszystko zalatwi i nawet dowod osobisty odbierze
I tak... do dnia dzisiejszego otrzymalam jedynie zgode urzednika na zarejestrowanie dziecka
a pesel i meldunek zalatwioa sie automatycznie tzn jak juz zarejestruja Ci dziecko to urzedy miedzy soba wspolpracuja i powiadamiaja w trakcie postepow w sprawie

Wisienko lepszego samopoczucia i zdróweczka.
M byl w szpitalu i w przyszłym tyg.powinno przyjść powiadomienie że można odebrać akt urodzenia Igorka.
Wieczorek minął miło Aniaa83 była u Nas z rodzinka,fajnie było.:tak:
Igorek wykąpany,zjadł mleczko i zasnął.A my sobie siedzimy z mężulkiem i oglądamy film.
Dobranoc.

witam wieczorem :-)

my dzis milo czas spedzilismy w trojeczke :tak:
ja zrobilam dobry obiadek, mezu ciacho i posiedzielismy sobie troszke razem :tak: maly poszedl spac szybko wiec i filmik obejrzelismy :tak:
takze kolejny roczek zleciał, nawet nie wiem kiedy :-D

wybaczcie ale nie wiem co u Was wiec nie popisze :sorry:

do jutra
milego wieczorku:tak:

Aurelia toz to wy dzis rocznice macie!!!!nic sie cholero wczoraj nie chwalilas:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no:...
Wszystkiego najpiekniejszego Wam zycze...wielu wspanialych lat spedzonych razem w milosci i szacunku:-);-)

wiesienka dziekuje za info :-):tak::-)

dranissimo my rejestrowalismy patryka teraz niedawno (jakies 4 tyg temu) i do dzis dostalam tylko decyzje z urzedu ze sie zgadzaja zarejestrowac dziecko:confused2::confused2:
potrzebowalam akt urodzenia przetlumaczony przez tlumacza przysieglego ale oryginal tez potrzebuja, do tego dowody osobiste (ojca i matki a najlepiej jakbyscie oboje poszli)
wniosek wypelnialam przy babeczce, oplate skarbowa uiscilam.....
z racji tego ze w pl bylam tylko kilka dni upowaznilam tesciowa zeby dokonczyla formalnosci A zeby potem wyrobila dowod osobisty i paszport to odrazu spisalam upowaznienie notarialne i z takim to juz wszystko zalatwi i nawet dowod osobisty odbierze
I tak... do dnia dzisiejszego otrzymalam jedynie zgode urzednika na zarejestrowanie dziecka
a pesel i meldunek zalatwioa sie automatycznie tzn jak juz zarejestruja Ci dziecko to urzedy miedzy soba wspolpracuja i powiadamiaja w trakcie postepow w sprawie

dzindusia, to sie wysilili. No takiego postepu sprawy to chyba nie spodziewalas :-p
No i to mnie wlasnie wkurza, bo tutaj idziesz i praktycznie masz od reki tego typu papierki, a w pl sie czeka miesiacami. Przeciez tam tez maja komputery i komunikuja sie jakos chyba szybciej przez to, a mimo to to trwa duzo dluzej... A ja kiedy nie zajde tam to widze, ze siedza i kawke tylko popijaja. Ruszyc tylek w troki i do roboty, tylko ze na panstwowce to juz tak jest, ze sie na wszystko ma czas tylko nie na robote... Buirokraci.

No i juz bardziej czaje o so ho. anineczka i Ty duzo pomoglyscie! :-)

o masz no

aureliamarcel dla Ciebie i Twojej drugiej połówki samych szczęsliwych chwil. miłości, cierpliwosci i szacunku na kolejne dłuuugie lata ;-)

wiesienka zdrówka kochana i sił duzo;-) cmok dla Asieńki

dzindusia ja jeszcze a propos przedszkola- no ja czekalam na przyjęcie Nikoli rok prawie:sorry: i to do płatnego przedszkola:sorry:

anineczko prośbe mam- dej se spokój z tymi kartonami- M zrobi :confused2::-D

lubiczanko i o ! dobrej nocy ;-)

barmanko
malduj się :unsure:;-)

ewelcia wez Ty sie z ta dietą swoją- laska z Cie jak się patrzy :tak:

poczytam niusy jakies i ide w kimono

Margaritta, specjalnie na Twoją prośbe melduję się :-p:-)

Jutro poczytam co u Was, oki?:sorry: wykończył mnie ten woterpark.. Młody taki głodny wrócił że konia z kopytami by zeżarł :eek: podwójny obiad dostał, jeden na miejscu, drugi w domu. Aaaa i jeszcze flache kaszy wyduldał :eek: Tradycyjnie ryczał że do domu się wracało :cool2: Ten to by mógł mieszkać we wodzie :szok:

Jutro jade do Pennego, są jakieś speszajl offer na ciuszki dzieciowe?

Aurelia, wszystkiego dobrego na te 2 latka!!

reklama
Do góry