lubiczanka
Fanka BB :)
Anineczko-zapomniałam Ci odpowiedzieć na pytanie-pl szkoła startuje w ten weekend
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny, zwracam sie do ekspertek ;-) Jedziemy za jakis czas do pl, no i mam pytanie a propo dziecka. Co trzeba zalatwiac jesli chcialabym Mala zarejestrowac w pl, tzn wyrobic Jej pesel itp. Jakich dokumentow potrzebuje? Czy trzeba akt ur Malej, pelny, czy odpis, no i ile?
W ogole co trzeba z dzieckiem zalatwiac?
Dzieki asienka, czyli tak jak myslalam troche tego zalatwiania nas czeka... Narazie chce Mala tylko "umiejscowic" czy jak to tam zwal :-) Zglosic, ze mam dziecko, bo jak kiedys wrocimy, zeby nie bylo balaganu ;-) A jeden akr ur wystarczy na cale zalatwianie? Czy jakies kopie sobie dobrac?
A dowodu dla MAlej narazie nie potrzebujemy, mamy tutejszy paszport.
A becikowe daja [jak to fajnie brzmi, jakby w pl tak chetnie dawali ]? Przeciez opieka i ciaza prowadzona byla tutaj?
Jeszcze nam papier nie przyszedł,zeby odebrac akt urodzenia małego.Dziś M ma zajechac do szpitala i sie spytać ,bo moze wogóle nie wysłali do biura papierów.Albo gdzieś zapodzieli.Zobaczymy co tam powiedzą.
Drannisimo-dają,dają))a co do peslu-polecam w konsulacie w dublinie złożyć wniosek...my dla Danielka tak wyrobiliśmy-wniosek możesz sobie wydrukować ze stronki konsulatu.no i w takim przypadku nic nie musisz tłumaczyć))