reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Olivca jeszcze 4 tyg. i juz bedziesz znac płec ...
Podpowiada Ci cos intuicja??
Sofiku, moja intuicja to mnie zawodzi ostatnio bo podpowiadała mi że to bliźniaki a niestety tylo jedno maleństwo będzie no i ja czuję że dziewczynka a wszyscy dookoła twierdza że chłopiec, mama z wróżb, kochanie z tego co jem, konsultant z tego jak wyglądam i uwaga: z 9cio tygodniowego skanu a więc wydaje mi się że wszyscy mnie nabierają żebym nie była rozczarowana przy porodzie. Ale 10tego lutego mam wizytke u polskiego prof. to mam nadzieję ze tam coś juz więcej sie dowiem, no i zostanie mi całe 5 miesięcy na kłócenie się o imię:D

Oczywiście życzę Ci Kasiu, żeby nic się nie zmieniło:tak: W pierwszej ciąży to właśnie pani Antepowicz pokazywała mi wargi sromowe w ósmym miesiącu... a mam syna:-p:rofl2:

To mi sie podobalo!!!:-D:-D:-D:-D Tekst dnia, slowo daje!!! Teraz Kasia juz do konca bedzie sie zastanawiac!! Ja mam nadzieje, ze w odwrotna strone to nie dziala, i ze chlopaka z dziewczynka nie pomyla!!

mi się też tak wydaje że jak już siusiaka zobacza to ten nie zniknie, bo chyba większe prawdopodobieństwo niedowidzieć czegoś niż zobaczyć coś czego nie ma:D

Olivca- roznie to moze byc, bo taki ewentualny penis penis to widac wyraznie dopiero w 17 tyg, kiedy to nabiera juz proporcjalnego wymiaru. wczesniej latwo pomylic faldki z faldkami, stad te czeste pomylki lekarzy, gdy probuja zobaczyc cos wczesniej. - Tak przynajmniej czytalam w literaturze ciazowej:) (nie zebym ja taka madrala byla:)).
Co do intuicji to jestem najlepszym przykladem jak moze zawiesc. Reke i noge dawalam sobie uciac ze to dziewczynka!! Wogole juz do brzucha wolalam Gabi (miala miec na imie Gabriella). No i co sie okazalo? Do dzis jeszcze trudno mi sie wyrazac o brzuszku w formie meskiej:)

haha ja do brzusia też mówię cały czas fasolka bo to ona przecież:) i jestem bardzo wrażliwa jak tatuś się zwraca w rodzajniku męskim do brzusia:) chyba juz wolę rozczarowanie przy porodzie a być szczęsliwa jeszcze troszkę, no i te różowe ubranka takie śliczne...

hey laski wpadlam sie tylko przywitac!M wrocil z us dopiero pare dni temu(a mial jechac na max 5 dni,a zostal 2 tyg),w tym czasie dziecko mi sie pochorowalo,wiec pochlaniala mi kazda minutke,na nic nie mialam czasu.Rodzice jak przyjechali,tak juz jutro wyjezdzaja,czas szybko zlecial.

reklama
oj Misia - jak ja dobrze cię rozumiem ;-) mi też intuicja podpowiadała że będzie dziewczynka, do brzuszka wołałam Marysia :-) .....
choć mój ginekolog przebąkiwał coś że on to chłopaka tam widzi, ale ja mu nie wierzyłam bo na usg zawsze z mężem wchodziłam więc myślałam że razem "sztame" trzymają :tak:
no i w końcu mieliśmy to usg w szpitalu robione (gdy byłam już ponad 20tc) i panie mówi - że to chłopak :confused:
no cóż imię zmieniłam - choć czasem jeszcze się pomylę ;-) ciuszki to większość niebieskie, same spodenki, wzory autek itp.
ale wiecie co.... ja cały czas mam nadzieje że jednak okaże się że będzie cipka :tak::tak::tak:

Do góry