reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Kasia, pewnie urwałam się z choinki, ale nie wiedziałam, ze spodziewasz się Dzidzi :-)
Gratuluję!!!!!

Misia, gratuluję Synusia:-). Mi też w ciaży strasznie rwa dokuczała (zresztą co mi nie dokuczało :-)), poszłam kilka razy na masaż i jak ręką odjął. Jest taki punkt nad pupą odpowiedzialny podobno za rwę i jego trzeba rozmasowac. U mnie podziałało. A już w 3 miesiącu tak mnie bolało, że z łóżka nie mogłam się podnieśc.

Dziewczyny, pisałam już, że mam gaziki ze spirytusem do pępka do oddania (Didi już częsc zarezerwowała), poza tym oddam jeszcze tantum rosa-dobre do gojenia się ran po pęknięciu/zszywaniu i witaminy dla ciężarówek i matek karmiących. Aaa i jeszcze nospą mogę się podzielic, bo zanim ją zużyję, to ważnośc straci. Jeżeli są jakieś chętne z Galway i okolic, to dajcie znac.

reklama
Magda...nospe tez przygarne :-D:-D

a co do tanczacych syno..to ja tez chcialaym aby Albert tanczyl...facet musi umiec ...a zieczyna moze miec 2 lee ale jak chlopa ptrafi t i taka poprowadzi..moj P niestety z tych co maja 2 lewe ..ale jak sa po kilku mocnych trukach to jako tako ujdzie ten ich taniec a tak to woli sam sie pogibac:-D bo tamcem tego niemozna nazwac..no ale tatus chce aby synek byl pilkarzem ..bo tata kocha pilke ..i syn ma grac w jakiej reprezentacji a najlepiej w Barcelonie pod okiem Ronaldhinio..:-D:cool: a co do wedkowania ..to moj juz planuje ze jak bedziemy w Pl to z mlodym lodeczka wyplyna na rybki

Ja po poście Magdaleny też dopiero zauważyłam,że Kasia ma miec bobaska :szok:
No ale na to jest wytłumaczenie :evil:
Kasia się nie pochwaliła a i zachodzi do nas jak jakieś oper (*****) jest potrzebne ;-):-D:-D
No i te suwaczki na suwaczek skutecznie maskują suwaczki :dry::-D
Gratuluje Kasiu z całego serducha :-);-):-)

No to mój też do wędkarzy należy :baffled:
Ale jeszcze jak narazie spokój,Antka nie zabiera na wygibasy przy wędce bo młody szybciej chciałby rybę rękoma złapac niż na wędke :sorry2:

czekam na kuriera :baffled:
ma byc po północy,ale chyba nie doczekam bo padam na ryjek :-p:-D

Kasia, pewnie urwałam się z choinki, ale nie wiedziałam, ze spodziewasz się Dzidzi :-)
Gratuluję!!!!!

.
Dziekuje :) Juz mam z gorki...
Ja po poście Magdaleny też dopiero zauważyłam,że Kasia ma miec bobaska :szok:
No ale na to jest wytłumaczenie :evil:
Kasia się nie pochwaliła a i zachodzi do nas jak jakieś oper (*****) jest potrzebne ;-):-D:-D
No i te suwaczki na suwaczek skutecznie maskują suwaczki :dry::-D
Gratuluje Kasiu z całego serducha :-);-):-)
Widzisz Anineczka - Ty leniuchowalas w PL, a ja tu za robote powazna sie wzielam czego efekt mam zamiar na pocz czerwca ujrzec :D...A chwalilam sie chyba na poczatku grudnia...ale tak to jest jak sie nie czyta uwaznie :p
Jeszcze raz dziekuje za gratulacje :D

No ale wiadomosc dnia- IT'S A BOY!!!! Pytalam ja 3 razy - 'Are you sure?????'- bo przeciez taka bylam pewna, ze to laseczka. Ale pani powiedziala, ze na bank to synus! Takze czekamy na Alexa:):-)

Gratuluje i ja:tak: A my ciągle nie wiemy i mamy tym razem zagadkę:-p Może jutro na wizycie będzie USG to się dowiemy:confused: Chociaż czy 10 dni przed terminem to ma sens;-)

Ja tez się dowiedziałam w 18 tyg, ze będzie córcia, ale i tak do końca nie wierze bo w pierwszej ciąży piec razy miałam usg i za każdy razem mówili , ze dziewczynka.

W pierwszej ciąży Victor do początku dziewiątego miesiąca był dziewczynką;-):-D Na przed ostatnim USG pani ginekolog mi pokazywała wargi sromowe, a miesiąc później w szpitalu był "siusiak" między nóżkami:sorry2: I bądź tu mądry:rofl2:

czekam na kuriera :baffled:
ma byc po północy,ale chyba nie doczekam bo padam na ryjek :-p:-D

Anineczka i jak doczekałaś się w nocy na tego kuriera:confused:;-)

Ładny dzień się zapowiada:tak: Słoneczko świeci:-)

Dziewczyny, ma któraś z was ten wózek Mamas and papas joolz
Joolz by Mamas & Papas - Blac Pushchair - Mamas & Papas

wiecie coś czy jest dobry?
Wiem, że mamy wątek zakupowy, ale mało kto tam zagląda ;-)

Dziewczyny, ja już się troche nastawiłam, że będę mieć córeczkę, a jak sie okaże że ma siusiaka?? :sorry2:
Mój lekarz mi powiedział, że on na 100% jest pewien że to dziewczynka, zobaczymy czy to potwierdzi na nastepnej wizycie 5 lutego
Na wizycie w szpitalu też lekarka obstawiała dziewczynkę, ale wiem, że o ile z chłopczyka już sie dziewczynka raczej nie zrobi, to z dziewczynki chłopak bardzo często
No nic za 4 m-ce będziemy miec pewność ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Monia świetny jest ten wozek i pewnie bedzie sie dobrze go prowadzilo:-).Mnie sie wydaje,ze taki didi kupila chodz niejestem pewna bynajmniej podobny:zawstydzona/y:;-).

Witam ;)

Dziewczyny, ma któraś z was ten wózek Mamas and papas joolz
Joolz by Mamas & Papas - Blac Pushchair - Mamas & Papas

wiecie coś czy jest dobry?
Wiem, że mamy wątek zakupowy, ale mało kto tam zagląda ;-)

Ja go ogladalam w sklepie, jest super... ALe koszt wozka w IE 1000e caly set :szok:

Tu jest watek o wozkach : https://www.babyboom.pl/forum/tu-zapytaj-f109/quinny-buzz-czy-ktos-posiada-jakies-opinie-pomozcie-6265/index82.html ostanio nawet pytalam o ten wozek ;-)

Ja to chyba kupie quinny buzz 4 , chyba ze uda sie tez z Uk sprowadzic ten Joolz
Co do płci dziecka pokazywlam Wam fotke, mam nadzieje ze tak juz zostanie i bedzie synek :-)

anineczka doczekalas sie na kuriera ??

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Ja nie doczekałam kuriera,posneliśmy z mężem ale zadzwonili do nas.Zjawili się o 1:30 w nocy i jeszcze nie mogli znaleźc jednej paczki.Ale już wsio okey.Teraz tylko rozpakowac i uporządkowac ten burdel :baffled:
Kurde tyle zabawek dzieciaki maja,że juz nie mam gdzie upychac :angry:

Świetny ten wózek,który pokazujecie.No i ma gondole co się rzadko tutaj zdaża.
No ale cena też powala :sorry2:
WolfiA no to chyba będzie niespodzianka :-D
Bo mój lekarz w 31 tygodniu ciąży stwierdził,że ciężko rozpoznac płec dziecka bo za duże.Ale może Wam się uda.:tak:;-)
Kasiu wybacz,byc może się chwaliłaś,ale ja pewnie nie doczytałam :zawstydzona/y:
U rodziców miałam słaby dostęp do neta i czytałam piąte przez dziesiąte :sorry2:
No to sie jeszcze raz powiedz czy znasz płec bobaska?

Ahaaa czy są tutaj mamy dzieci,które w tym roku będą obchodzic 4 urodziny? A może są mamy,które posłały w zeszłym roku po raz pierwszy dziecko do Infant class lub posyłają w tym roku? Bo mój Antek jest z 21 września i niewiem czy biorą dzieci urodzone do 1 września czy do 31 września?

Ostatnia edycja:
Do góry