reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Anineczka napewno biora do 31 sierpnia bo moja kolezanka ma synka z 4 wrzesnia i juz niestety poszedl jak mial 5 lat doszkoly bo niechcieli go jako 4 latka przyjac

Mój synek jest z października, jeszcze sie nie pytaliśmy jak to będzie z jego przyjęciem, ale zastanawiam czy w ogóle go posyłac w tym roku...?
Dopiero co zaczął chodzić do przedszkola, może do szkoły pójdzie jak będzie miał 5 lat (to i tak wcześnie) a do tej pory nauczy się troszke języka, żeby mu było łatwiej

To widzę, że wiecej mamusiom ten wózeczek wpadł w oko ;-)
Ja bym go z chęcią pooglądała na żywo, ale gdzie go szukac...?

Kasiu wybacz,byc może się chwaliłaś,ale ja pewnie nie doczytałam :zawstydzona/y:
U rodziców miałam słaby dostęp do neta i czytałam piąte przez dziesiąte :sorry2:
No to sie jeszcze raz powiedz czy znasz płec bobaska?
Anineczko - wybaczam :tak::tak::tak:Na ostatnim usg moja ginka (Antepowicz z Medicusa) zobaczyla ponoc wyraznie - cipeczke. I chcialabym zeby juz tak zostalo. No i mam nadzieje ze juz nic wiecej nie wyrosnie.

Czesc dziewczyny ja mam takie pytanko moze nie ja ale moja znajoma:-)Poniewaz jak wiecie trzeba bylo wymienic stare dowody tozsamosci..........lecz ona niestety nie wymienila bo nie mogla leciec do polski......i ona teraz ma zamiar leciec w maju zeby to zalatwic ale boji sie czy nie zatrzymaja jej na granicy za ten dowod......(leci na aktualnym paszporcie)czy ktoras z was miala lub ma znajomych ktorzy maja ten stary dowod i wymieniali w polsce po terminie,czy mieli jakies problemy????ona czytala ze musi dostrczyc dokument ze przebywala za granica ale ile w tym prawdy to nie wiadomo.tym bardziej ze bedzie leciec z dzieckiem to boji sie zeby nie bylo jakiejs wpadki:-)bo z tym polskim prawem to nic nigdy nie wiadomo:-)Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Witam
Czesc dziewczyny ja mam takie pytanko moze nie ja ale moja znajoma:-)Poniewaz jak wiecie trzeba bylo wymienic stare dowody tozsamosci..........lecz ona niestety nie wymienila bo nie mogla leciec do polski......i ona teraz ma zamiar leciec w maju zeby to zalatwic ale boji sie czy nie zatrzymaja jej na granicy za ten dowod......(leci na aktualnym paszporcie)czy ktoras z was miala lub ma znajomych ktorzy maja ten stary dowod i wymieniali w polsce po terminie,czy mieli jakies problemy????ona czytala ze musi dostrczyc dokument ze przebywala za granica ale ile w tym prawdy to nie wiadomo.tym bardziej ze bedzie leciec z dzieckiem to boji sie zeby nie bylo jakiejs wpadki:-)bo z tym polskim prawem to nic nigdy nie wiadomo:-)Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

chyba najlepiej zadzwonic do Urzedu Miasta tam gdzie sie wyrabia dowody i spytac co i jak... bo wlasnie roznie z tym prawem jest ... zycze powodzenia dla kolezanki...

Mój synek jest z października, jeszcze sie nie pytaliśmy jak to będzie z jego przyjęciem, ale zastanawiam czy w ogóle go posyłac w tym roku...?
Dopiero co zaczął chodzić do przedszkola, może do szkoły pójdzie jak będzie miał 5 lat (to i tak wcześnie) a do tej pory nauczy się troszke języka, żeby mu było łatwiej
To widzę, że wiecej mamusiom ten wózeczek wpadł w oko ;-)
Ja bym go z chęcią pooglądała na żywo, ale gdzie go szukac...?

Moja corka tez dopiero zaczela chodzic do przedszkola;-) jest z listopada, widze ze nie duzo roznica wieku jest miedzy twoim synkiem a moja corka , szkoda ze nie mieszkam blisko:-(
Jak sie Erykowi podoba w przedszkolu ?? dlugo w nim jest?? i czy duzo sie u was za przedszkole placi ??
Wiesz ten wozek tez mi wpadl w OKO:-p hihihi

Nie wiem czy Wam pisalam ale lecze sie juz caly tydzien - antybiotyk, bioparox i syrop. Nic nie pomaga dyis now obudzilam sie bolacym gardlem...
Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ta pogoda mnie wykancza, wczoraj u nas byl - 5 stopnia rano potem juz 6 na plus :rofl2:

Anineczko wiesz moja koleznak ma dziecko z 15 wrzesnia i zlozyla wniosek i ten maly poszedl do szkoly bo bylo wolne miejsce, jesli Ci zalezy zawsze wniosek mozna zlozyc, ale wiem ze biora tak jak pisza dziewczyny. Sama mam corke z listopada i ona dopiero pojdzie do szkoly we wrzeniu 2011 puszcze ja od 6 lat

Ostatnia edycja:
Sofik Eryk chodzi 3 dni w tygodniu (na poczátek) do grupy montessori, od 9-12:30, placimy 180e na miesiac czyli wychodzi 15e na dzien
Podoba mu sie idzie grzecznie, wraca usmiechniety, a myslalam ze bedzie duzo gorzej, bo on taki maminsynus
Jak na razie same plusy ;-)

Na ostatnim usg moja ginka (Antepowicz z Medicusa) zobaczyla ponoc wyraznie - cipeczke. I chcialabym zeby juz tak zostalo. No i mam nadzieje ze juz nic wiecej nie wyrosnie.

Oczywiście życzę Ci Kasiu, żeby nic się nie zmieniło:tak: W pierwszej ciąży to właśnie pani Antepowicz pokazywała mi wargi sromowe w ósmym miesiącu... a mam syna:-p:rofl2:

reklama
Do góry