reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Wiesz co Sofik. Ja sie tak zastanawialam. Od kilku dni strasznie boli mnie tak jakby biodro, idzie od kregoslupa. Jak chodze to kuleje. Nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam. Jak przeczytalam to o tej twojej rwie kulszowej to sie zastanowilam czy moze to moje to tez ta rwa!!?? U Ciebie jak to sie obajwia? A najwazniejsze co z tym robisz? Boli mnie to cholernie!

Misia tak jak u Ciebie czuje takie klucie, czasem trace kontrole nad noga, ze nie moge na nia stanac...
co robic - GP mi powiedzial basen, spacery, ale nie za dlugie , nieprzemeczac sie i jak bardzo boli Apap :sorry2:
Wiec nie wiele sie da zrobic, uciska nerw i tyle... ale jak brzuch mi sie obnizyl to pzrestala bolec,bylam szczesliwa a tu od 2 dni znów:angry: niedobra rwa;-)

zmykam spac bo maly szaleje :-D tylko dlaczego w nocy... az sie boje ze bedzie zniego nocny marek :confused:

No to na bank mam to samo. Ja tez czasem nie moge na ta noge wogole stanac...Cholewcia no! Teraz taki kulas ze mnie bedzie...jak nie urok to....
Ja tez wlasnie sie zbieram do spania....male tak mnie kopie ze szok!

No i po wizycie w szpitalu!!! Poszlo gladko i szybko- zaledwie 1.5 h i po wszystkim. Nawet mnie nie pytali o te badania krwi (czy mialam, czy nie), powiedzieli, ze i tak potrzebuja sobie zrobic swoje. Spotkanie z lekarzem bylo najlepsze- trwalo 2 min. zapytal czy mam jakies pytania. Ja, ze nie, a on 'acha' no to 'good luck'. :-D
Smialam sie tez, bo poszlam zopatrzona we wszytskie nazwy chorob po angielsku, a caly wywiad odbyl sie tak szybciutko, ze nawet nie zagladnelam na ta karteluszke! Ach- ku wiadomosci innych mamusiek przed ta pierwsza wizyta- jesli jestescie uczulone na nikiel to powiedzcie. Ja myslalam, ze to nie ma znaczenia, bo to takie powszechne uczulenie, a okazalo sie, ze ma i to duze. :tak:
No ale wiadomosc dnia- IT'S A BOY!!!! Pytalam ja 3 razy - 'Are you sure?????'- bo przeciez taka bylam pewna, ze to laseczka. Ale pani powiedziala, ze na bank to synus! Takze czekamy na Alexa:):-)

No i po wizycie w szpitalu!!! Poszlo gladko i szybko- zaledwie 1.5 h i po wszystkim. Nawet mnie nie pytali o te badania krwi (czy mialam, czy nie), powiedzieli, ze i tak potrzebuja sobie zrobic swoje. Spotkanie z lekarzem bylo najlepsze- trwalo 2 min. zapytal czy mam jakies pytania. Ja, ze nie, a on 'acha' no to 'good luck'. :-D
Smialam sie tez, bo poszlam zopatrzona we wszytskie nazwy chorob po angielsku, a caly wywiad odbyl sie tak szybciutko, ze nawet nie zagladnelam na ta karteluszke! Ach- ku wiadomosci innych mamusiek przed ta pierwsza wizyta- jesli jestescie uczulone na nikiel to powiedzcie. Ja myslalam, ze to nie ma znaczenia, bo to takie powszechne uczulenie, a okazalo sie, ze ma i to duze. :tak:
No ale wiadomosc dnia- IT'S A BOY!!!! Pytalam ja 3 razy - 'Are you sure?????'- bo przeciez taka bylam pewna, ze to laseczka. Ale pani powiedziala, ze na bank to synus! Takze czekamy na Alexa:):-)

Gratuluje..synka:-)
no a ja rano bylam na glukozie to bylo peeeelno pacjetek z brzuszkami..wiec mialas wizyte na super godzine dlatego tak szybko poszlo...bo jak ja bylam na 9:30 to jedna polka tez byla pierwszy raz a byla juz po USG i czkala na reszte ...ja wychdzilam po 3 godz..a ona jeszcze zostala...

witam wszystkie mamy,dopiero dolaczylam do Waszego grona.niedawno bo 5 listopada 2008 w 37 tygodniu ciazy,urodzilam szczesliwie coreczke-Marysie,w irlandzkim szpitalu,w ktorym spedzilam przed rozwiazaniem 3 tygodnie.bardzo milo wspominam pobyt i obsluge.
pozdrawiam
p.s.
na zgage rennie
noga jak juz boli to bedzie bolec niestety do konca:(

Misia GRATULACJE!!! Ale fantastyczne uczucie wiedziec juz czy chlopczyk czy dziewczynka, no i jakie śliczne imię wybraliście:) Uściski-takie delkiatne w brzusio dla Alexa:)))

reklama
Dzieki Olivca :) :) Z tym imieniem to mielismy troche problem, zeby bylo takie do zaakceptowania i w Polsce i w Irlandii, co by dziadkowie Polscy i Irlandcy nie mieli problemu:)

Do góry