Anna Slowik
Początkująca w BB
Witajcie dziewczyny fajnie tu piszecie o porodach. Ja swuj w sumie to tez milo wspominam. A propo bo nie widze tu nikodo z mojego rejonu Co Leitrim (Ballinamore). Odezwijcie sie jak jestescie. Ja rodzilam w Cavan pryjechalismy ok 5 rano i mialam szczescie bo jest tam polska polozna choc tego nie wiedzialam a muj angielski (w miare) pozwalal mi sie dogadac, ale przyjemniej, spokojniej bylo ja miec choc byla na nocnej zmianie tylko do 8. Powiecie ze bylam glupia bo nie wzielam znieczulania (mialam tylko gaz) Co chyba bardzo zaskoczylo lekarzy. Bo wsumie tak na szkole rodzenia na ktura tu chodzilam polozne muwily ze lepiej nie brac albo zostawic to na koniec. Pl polozna pomogla mi a sama tlumaczyla Irl poł "dlaczego nie chce znieczulenia". Muwila tez ze te poł kture tak polecaja starac sie nie brac znieczulania jak same sa przed porodem to juz po przekroczeniu progu poroduwki wolaja o znieczulanie:-). Pokierowala mnie do wanny bylo super faktycznie pomaga i rozluznia M tylko podawal mi gaz jak przychodzil skurcz ale poza tym BAJERA;-). No nic, ale porud odbieraly Irlandki. Nie moge narzekac spisaly sie ok byly bardzo wyrozumiale i cierpliwie mi tlumaczyla kiedy przestac przec, moze dlatego nie mialam rzadnych szwow tylko male pekniecie. Lekarz przyszedl tylko raz spytac ktutko przed czy napewno nie chce znieczulania a ze juz nie moglam zlapac oddechu miedzy skurczami to muwie ok chce wyszedl przygotowac a ja zaczelam rodzic bylo zapuzno na znieczulenia. To tyle na temat mojej bohaterskiej silnej woli. Ale wsumie to nie zaluje niby maly procent kobiet po znieczuleniu ma jakies komplikacje, albo ja taka glupia ze uwierzylam poloznej na zajeciach ale to juz nie warzne. Mala urodzila sie o 10.15h ,wazyla 3.24kg. Cudna chwila zwlaszcza PO:-). To byl muj pierwszy porud jestem ogromnie wdzieczna i lekarzom i poloznym bylo naprawde bezstresowo. Po przyniesli nam 2 herbaty i grzanki z dzemem. Wypuscili mnie na drugi dzien. Wybaczcie ale sie rozpisalam czas spac pozdrawiam wszystkie kobitki i zycze tylko pozytywnych doswiadczen z irlandzka sluzba zdrowia. Dobranoc