reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

siemanko

Tichonku bierz to zwykle wapno co m kupil pomoze na pewno..mnie czesto cos uczula i dostaje pokrzywki ..i zawsze biore zwykle.. albo zapytaj w aptece o jakie leki odczuleniowe ...ja jak nie mam wapna biore fenistil w kropelkach ale to ma z pl ..tutaj tez cos powinni miec takiego .

jeny jaka jestem niedospana i tak juz od kilku dni... nie wiem co tu dokladnie sie dzieje bo czytam tylko ostatnie 2 strony.. ale jakos weny i sil mi brak.. chyba starosc mnie dopada..hihihi..

lece sniadanko wciagnac i musze jakiegos kopa dostac na porzaki w szafach ..

milego dnia

reklama
Witam:-)
Bardzo dziekuje za zyczenia dla Tobiaszka:tak:Nie moge uwierzyc,ze to juz dwa lata minelo.TAk szybko to moje dziecie rosnie.A tu juz niedlugo nastepne:-)
Ewelcia domek super:tak:
Tichonku jesli Cie swedzi to polecam calamine lotion.Do dostania w kazdej aptece.Jest to taka zawiesina i smarujesz ja miejsca swedzace.
A moj dwulatek zaraz po urodzinkach sie rozchorowal.Goraczkuje,leci z noska,kaszle.Z jednej strony myslalam,ze to moze zwiazane z zebami,bo chyba ida mu piatki.Do tego wszystko gryzie,szczegolnie reczniki mieli w buzce no i ubrania,ktore sa na nas-czasem przygryzajac niechcacy nas samych:-DAle juz sama nie wiem,mam nadzieje,ze nic wiekszego sie z tego nie rozwinie.

Hejoo,
wpadam się przywitać. Napisałam wielgaśnego posta i glutek jednym kliknięciem wyłączył mi kompa! Myślałam że go....! Ale pomyślałam sobie że może i dobrze że tak się stało bo za dużo napisałam, a osoby które bezczelnie łażą po moim profilu mogłyby znów jakieś sensacji się doszukać :-p Synka przeprosiłam, dałam buzi i jest zgoda między nami :-)

Wczoraj byliśmy na imprezce u znajomych. Młody dostał Zhu Zhu Pets i kilka części tuneli (jest super oferta w smyth), kupiłam mu też farby do mazania, bo te wodne to tragedia:dry:

Lubiczanka, mam fotki. Teraz molestuj mnie bym je wstawiła :tak::-D

Uciekam laseczki, musimy hurtownie dziś zaliczyć bo pustka w szafkach. Ładna pogoda jest więc pewnie na plażę pojedziemy.
Do zobaczenia wieczorkiem.

Bry:-)
Dzięki dziewczynki za rady,ale tak:smarować nie smaruję bo to mi się pojawia i po pół godzinie do godziny znika:sorry2:Najczęsciej pojawia się w nocy,dziś znów miałam całe nogi wysypane:wściekła/y:I najgorsze,że idzie do góry,rano miałam na brzuchu:-(

Tichonek - pamiętam jak kiedys w Pl w aptece pytałam o wapno na odczulanie, to Pani mi wtedy powiedziała, że najlepsze jest to zwykłe musujące, nie żadne smakowe. Ale tu nigdzie takiego nie ma.
Ano właśnie ja wiem,że i można mieć uczulenie na to wapno smakowe ale innego nie mam:no:
Didi brałam przez dwa dni ten wapń (bo to nie wapno)z wit.D3 w tabsach i nic nie pomogło,mało,jak wzięłam to potem miałam tę najgorszą noc:-(Nogi były aż gorące i pulsowały:-(
MartaF pliss...poszukaj:sorry:Szału dostanę z ta pokrzywką:wściekła/y:I tak się raczej bez wizyty u GP nie obędzie więc może jej podpowiem co ma mi przepisać;-)
A wiesz od czego dostałaś tego paskudztwa?Długo miałaś zanim poszłaś do lekarza?Bo ja mam już 5 dzień:wściekła/y:I pomogła tabletka i nie powróciło?Boszsz...jak to człowiek wie jak super być zdrowym jak go takie cholerstwa dopadną:sorry2:Nie życzę nikomu:no:
Nigdy w zyciu nie miałam na nic uczulenia a tu ni z gruszki ni z pietruszki:wściekła/y:
Spadam na razie bo Mattowi towarzystwa brakuje i się dopomina:tak:

Witam-dopiero teraz bo neta od rana nie mogłam uruchomic:(
Tichonek-,Aaniu-jak samopoczucie???Mam nadzieje,że lepiej:)
Marta-ale z Ciebie farciara:)
Ewelcia-no sliczny domek:)Az nabrałam ochoty na malowanie u nas;)
Barmanka-no dawaj,dawaj(molestuję Cie;))))bo mnie ciekawość tak zżera,ze szok:)Mam nadzieję,że jesteś zadowolona z efektu:)
Asieńko-tylko mi nie mów,ze Ania tak długo Ci spać pozwoliła;)
Kasiuleczko-trzeba korzystać z kazdej nadarzajacej się okazji na wyjscie:)
Didi-co się dzieje?Moze tescika sobie zafunduj;)))
My wczoraj znowu na zakupki pojechaliśmy-w dunnesie nakupowałam Małej kilka par bucików-uwaga 1para za 1e!!!!Oprócz tego plecak dla Dadzi,kilka dupereli do szkoły i takie tam-generalnie dzień bombowy!!!Dzis Wam takiego samego życzę:)

Tichonek to moze lepiej idz do gp moze cos poradzi jak to sie roznosi. poczytałam w necie na ten temat ale nic ciekawego nie znalazłam :no: pozarym zeby brac wapno, masci i lekarz :sorry2:
Wilwia no oby sie nic nie rozwineło a tego, zdrówka dla synka :tak: no i widze ze Ci jeszcze pare tyg zostało, dobrego samopoczucia zycze bo koncowka najgorsza zawsze ;-)
Barmanka a co masz na tym profilu ze taka sensacja moze byc :-D ja "U Ciebie " raz byłam( przyznaje :sorry2:) ale zadnych sensacji nie znalazłam :zawstydzona/y::no: no chyba ze sobie nie zyczysz :zawstydzona/y: a jak kolorek, wyszedl jaki chciałas ??

maly spi wiec luz, pogoda ładna wiec pozniej jakis spacer zaliczymy :tak:

Ostatnia edycja:
Lubiczanko..hihihi nie nie nie..jestem wlasnie po @ ..i moze dla tego taka i do tego ta pogoda ehh... siedze w domu z dziecmi bo ma Zuzie... ale jak tylko moge wychode chociaz mam spacery z psem hihi wczoraj poszlam z Matuśka i dzieciakami starszymi na rower i co dzisiaj ledwo siedze bo mnie kosci cipne tak bola ze hihihi jakby ktos mi krocze skopal..ale luz...jeszcze do tego wszystkiego zgubilam moj pierscionek zareczynowy albo gdzies go polozylam i nie wiem gdzie poprostu zapadl sie pod ziemie...chyba musze wybyc jechac polazic po sklepach aby sie odstresowac...bo chyba zblizajaca jesien na mnie zle wplywa albo zblizajace sie 31 ur.. wrrr

Tichonek to moze jednak poytacie o jakies odczuleniowe tabletki moze bardziej i skuteczniej pomoga mi zawsze pomagaja ...to sa chyba przeciwhistaminowe leki
tutaj masz cos o nich tu sie nazywa to chyba antyhistaminas czy jakos tak
http://dzieciwirlandii.blogspot.com/2007/10/leki-antyhistaminowe-i-witaminy.html

Ostatnia edycja:
Hej.Ja od 7 na nogach,ale nawet się wyspałam.Pranie już powiesiłam na dworzu,mam nadzieje że padać nie będzie.Igorek śpi mój Kochany.
Dziś położna ma przyjechać chyba,napewno do mężulka będzie dzwonić i się umawiać.Bedzie to jej druga wizyta u Nas.
Tichonku oby jak najszybciej Ci przeszło to paskudztwo.
Wilwia dużo zdróweczka dla synusia.
Miłego Dzionka.:tak:

No bez lekarza raczej się nie obędzie tylko nie wiem kiedy do niego dotrę bo P całymi dniami pracuje a ja sama nie pójdę bo jest za dużo tłumaczenia jak,kiedy i co się dzieje a z moim angielskim to słabo to widzę:sorry2:I jeszcze dwoje dzieci,jeden marudzący,że się nudzi a drugi stękający w wózku,że ten stoi:-D...Wczoraj w aptece to mi babka takie pytania zadawała,że w ogóle nie wiedziałam o co kaman:zawstydzona/y:Tak więc jestem zdana na łaskę i niełaskę P:sorry2:
Jak mówię,w ciągu dnia jest ok,zaczyna się wieczorem a w nocy jest masakra:wściekła/y:
Coś się chmurzy:dry:Pewnie będzie z tego deszcz:sorry2:
A my wczoraj pojechaliśmy do Dublina,P musiał sobie safety buty kupić a połaziliśmy przy okazji,że nogi nam w tyłki właziły:-DA wieczorkiem grill:-pi nie musiałam kolacji robić:-)
Obiad dziś zrobiłam na dwa dni,pranie się kręc i poszłoby się na jakiś spacerek ale czy to pogoda pozwoli?:dry:

reklama
u nas już pada:/i tyle jesli o wychodzenie z domku chodzi...zaczynam sprzątać chatkę,za te ruskie się WRESZCIE wzięłam-najpierw nie miałam sera,potem mąki,a dziś już powiedziałam robię i już!no i...J mi zeżarł boczuś!!!Ale za to ja wzięłam jego roladę boczkową:)))i farszyk już jest,teraz tylko pokleić muszę:))
Didi-moje zalecenie to zakupki-i to koniecznie:)))A jeszcze w jakims dobrym towarzystwie-poprawa humoru gwarantowana:)Kurka-szkoda tego pierścionka,ale mam nadzieję,że się odnajdzie:)
Gliwa-do mnie połozna raz się tylko wysiliła:(Potem 2razy to ja musiałam zasuwac do niej:/
A!List o szczepieniu wreszcie dostałam-w piatek mamy kłócie:)

Do góry