reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

No wiec ja od poczatku mam przeczucie, ze to bedzie dziewczynka. Zawsze jak mysle o dziecku to w formie zenskiej...tak jakos po prostu jestem pewna. Ale ostatnio mialam dwa razy pod rzad sen, ze mi lekarz mowi, ze to synek, a ja mu mowie, ze nie wierze bo wiem, ze to dziewczynka:) Jedno jest pewne..napewno przesady o potrawach slodkich lub slonych u mnie sie nie sprawdzaja. Jem po rowno:)

reklama
No wiec ja od poczatku mam przeczucie, ze to bedzie dziewczynka. Zawsze jak mysle o dziecku to w formie zenskiej...tak jakos po prostu jestem pewna. Ale ostatnio mialam dwa razy pod rzad sen, ze mi lekarz mowi, ze to synek, a ja mu mowie, ze nie wierze bo wiem, ze to dziewczynka:) Jedno jest pewne..napewno przesady o potrawach slodkich lub slonych u mnie sie nie sprawdzaja. Jem po rowno:)

Moja 1 ciazy calkiem inna niz ta w pierwszej mnie mdlilo ale nie wymiotowalam -jadlam slodycze batonik za batonikiem i przytylam 29kg.
Ta ciaza jest taka ze od 6 tc do 16 tc wymioty (o kazdej porze dnia i nocy) od slodyczy mnie odpycha wszytko na ostro... i na rarazie mam 13 kg na plus i nie idzie dalej ufffffffffffffffffff

Wiesz wazne zbey dzidzia byla zdrowa ale w 1 ciazy to wszytko jedno potem nie wiem jak ktos inny ale ja zawsze chcialam miec parke i stawilam an synka ale jak by byla coreczka tez by bylo fajnie...

Ale moj synke sie rozpycha , czasem mysle z emu tak zle :baffled: i chce juz wyjsc :-D takie glupie mysli...:rofl2:

Ja nie mialam wogole mdlosci. Dopiero teraz od kilku dni czasem robi mi sie tak slabo, musze usiasc, troche mdli, ale czytalam, ze takie objawy moga sie pojawic w drugim trymestrze. Ja mam ochote na mleczne...np. kakao!! Czasem mnie dopada na nalesniki (ostatnio smazylam o polnocy- wariat). Zdecydowanie bardziej mam ohcote na duze, konkretne posilki niz batoniki. Mieso, ziemniaki, surowka- pycha! :) Jetem tez zaskoczona, ze male juz tak kopie, ale Tatus sie upiera, ze to dlatego, ze ma po nim umiesnione nogi- Narcyz....

Ach- dzis probowalam sie przemoc i wrabac awokado, tak polecane w czasie ciazy...ale...litosci...co za wstretna ochyda...nie dalam rady. ;)

ja ruchy corki poczulam w 18 tc a synka dopiero ok. 20 tc chodz mówia za w 2 ciazy szybciej jest. Za to teraz kopie , rusza sie, wypina sie ze moj brzuch jest kwadratowy a jak leze na plecacj to wogole pepek mi sie zapada ;-)
A brzuch mam juz naprawde mega duzy:szok: wsumie po ostanim usg dowiedzialam sie ze bedzie Big Boy i zeby sie nastawic ze moge urodzic w polowie marca juz ;-)

Ale fajnie poczytac pogaduchy ciężarówek i powspominac :-)

Didi, ja też w ciazy miałam wrażenie, że młody mi zaraz zrobi "akuku" tak mi się tam pchał :) A podczas porodu okazało się, ze załkiem wysoko jest ułożony i wcale Mu się nie spieszy. Ale dla spokoju sprawdzic warto.

Moniadn, widziałam Cię dziś w mieście, ale byłaś tak zagadana z mężem (chyba), ze nie zauważyłaś mnie.
Co do porodu, to głowa do góry, będziesz miło wspominała za kilka miesięcy.

Co do czarnoskórych lekarzy, to pamiętam, ze jeden mnie badał kilka dni przed porodem. Powiem tak-myślałam ze nie wstanę z łóżka :szok::szok::szok: Nie wiem co on robił, ale po badaniu musiałam iśc pod prysznic, a położne zmienic prześcieradło. Koleżanka z kolei 2 tygodnie przed porodem też była badana przez czarnoskórego doktora i kilka godzin później urodziła (mimo, ze ją zapewniał, że spokojnie dotrwa do terminu, a nawet moze przenosic). Nie straszę i nie staję o którejkolwiek ze stron sporu na tym forum (i niechcę miesza się w tą wymianę zdań-tak tylko mi się przypomniało), faktem jest, ze są raczej mało delikatni. Co nie zmienia faktu, że na pewno znają się na rzeczy i wiedzą co robią.

AsiaSzym, jeżeli masz zaplanowaną cesarkę ze względów zdrowotnych, to na pewno zrobią Ci cc. Głowa do góry, będzie dobrze.

U mnie przy porodzie bylo 3 lekarz kazdy z innego karaju...
Ale pordo i wszytko wspominam dobrze, chodz moj porod nie byl lekki...

magdalena81 fajnie wam ze ;-)mieszkacie w 1 miescie, ja to sama jak palec :baffled:

witajcie

ja w pierwszj ciazy mialam przeczucie i tak podpowiadalami intuicja ze cora bedzie a wszyscy dookola mowil ze chlopak i mieli racje bo ja sie mylilam..teraz nie nastawalam sie i jest cora..hhe zobaczymy co powie mi jutro na badaniuginka no i USG tez chce wiec okaze sie ..hehe..no i przytylam albo i nie bo na pierwszej wizycie mialam 74 kd ...pozniej schodlam 8 kg i teraz mam 72 kg..wiec tak jakbym byla na zero

Witam

Ja tu wczoraj cche pisac a tu Nie mozna wejsc na forum, robili jakies prace serwerowe chyba :confused:

Didi moja koleznka wogole w czasie ciezy nie przytyła :baffled:

Ja dzis mam niedziele samotna m w pracy, no ale dalam sobie zadanko ze wszytko pochowam do nowej :-D szafy.

Chciala bym isc na spacerek ale chore jestesmy mala dzis rano miala 37.8 :baffled:

Milej niedzieli...

reklama
Dziendobry Mamuski:)

Czy ktoras z Was moze wie, czy w Galway na ktoryms z basenow sa prowadzone jakies specjalne zajecia dla ciezarnych? Strasznie bym chciala chodzic na cos takiego- trudno mi sie samej zmobilizowac do aktywnosci, a kregoslup ostro mnie juz boli. W Polsce jest szeroka oferta takich zajec ale tutaj nie widzialam nigdy takich ogloszen. Wiecie cos na ten temat?

Do góry