reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Biola gratuluje synka :-) dobrze ze sie szczęśliwie wszystko zakończyło przez to owiniecie
Co do piersi masz dwa wyjścia albo zahamować laktacje tabletkami jest o wiele szybciej ponoć głowa boli ale moja kolezanka bardzo dobrze tolerowala lub drugi sposób samej trwa to około tygodnia i jest dosc męczące musisz osciagac mleko laktatorem aby nie zrobił sie zastój tyle żebyś odczula ulgę jesli pojawia sie guzki to odrazu masaż pod prysznicem i tak stopniowo mleka bedIe coraz mniej Pomaga obwijanie sie elastycznym bandazem
Powodzenia zycze

reklama
siemanko

Biola synus slodziak..no i pij szalwie ona pomaga wysuszyc pokarm... wiec powodzenia ..i tak jak radzi Marta odciagaj tylko tyle aby poczuc ulge i mleczarnie zrobia sie miekkie ..:)

Misia powodzenia i cierpliwosci dasz rade zobaczysz...

a my bylismy w kinie na Panda kung fu 2 ..Al przezywal troszke ale bez jakis tam szalenst .Ewa zasnela w kinie i i spi to teraz..

biola, sciskanie bandazem, czym czymkolwiek innym to raczej sredni pomysl. Tak, jak pisza dziewczyny, odciagaj sobie tego mleczka tylko troche, tyle, co by poczuc ulge, po jakims czasie powinna sie laktacja zmniejszyc i w koncu ustac. Troche to czasochlonne, ale naturalne.
Branie lekow moze powodowac bol glowy i ogolny rozstroj, ale to zalezy od organizmu...
Slyszalam, ze picie szalwii pomaga, jak i oklady z lisci kapusty - trzeba ja schlodzic w lodowce i troche te liscie rozbic, co by sok puscily no i okladac nimi piersi. Takie tam domowe sposoby, ktorych nie stosuje, bo akurat ja karmie piersia :-)

biola gratuluje slicznego synka!

Marta coz za zmniana planow;-)

odnosnie Tekiele,to m podpatrzyl jak Tekiel mial wzwod
sorry2.gif
sorry2.gif
sorry2.gif
.....
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif

Biola-syncio sliczny. Jeszcze raz gartulacje. A z ziol oprocz szalwi na wstrzymanie laktacji stosuje sie rowniez miete.

A ja mam takie pytanie.Moje rozhisterysowane dziecko pomazalo biala skorzana kanape czarnym dlugopisem....jak mam zmyc cholerstwo??

hej
Biola sliczny synek i gratulacje.
Miska o rajusku to ale masz przeboje,zazdrosc i bunt dwulatka jednoczesnie:szok: wiec zycze Ci oby mu to szybko przeszlo-rany ja chyba bym nie dala rady :baffled:
Lubiczanko oj mnie to cisnienie podskakuje jak Oliva nie moze zasnac min o 21(chcialabym oczywiscie troszke wczesniej ,pewnie nastapi to gdy pojdzie do szkoly i bedzie trzeba troszke wczesniej wstawac,tam sie jeszcze wybiega z dziecmi wiec wieczorem juz jej bedzie latwiej zasnac)
Ehhhh kiedy to sie zrobi znowu ladnie bo zwariuje nie mam na nic ochoty na dodatek mloda zasnela dzis o 22:baffled: ha ha znowu sie wkurzylam no i o 23 skonumowalam jogurcik z malinkami a na to Grzesiek czekoladowy a CO!!!!!!:-D:-D:-D A teraz ogladam program puszysci kontra szczupli;-)

reklama
Dzień dobry:)
Kasiuleczko-no 21sza tragedią jeszcze nie jest;)Ja tam się cieszę,że moje o 20tej już tulą podusie-każde jedno:))))
Ewelcia-hahaha!!!A ciekawe na co tak się Tekiel napalił:D
Marta-Ty mnie nie strasz;)co Ty powiesz-bili się???Przecież on by ją znokautował jednym liściem:0
Misia-dasz radę:)))
Biola-powodzenia z wysuszaniem-wiem,że bolesne,ale wytrwasz:)))
Uciekam-a Wam miłego dnia:)

Do góry