reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Wczoraj mialam drugie USG....co za magiczna chwila. Pierwszy raz moglam zobaczyc dzidzie w calej okazalosci. Machala raczkami i nozkami, a potem ssala kciuka, co zostalo uwiecznione na fotce.

No ale ja nie o tym w sumie chcialam....

Otoz, wczoraj w nocy zlapalo mnie okropne przeziebienie. Obudzil mnie koszmarny bol gardla. O 4.30 plukalam gardlo woda z sola, ale nie pomoglo. Z godzine zastanawialam sie czy brac neo- angin, bo nie wiedzialam czy moge. W koncu jednak stwierdzilam, ze w razie czego jedna tabletka nie powinna mi zaszkodzic. Dzieki niemu wogole zasnelam.

Od rana lamie mnie wszedzie...wypilam juz hektolitry herbaty z sokiem malinowym i zastanawiam sie co dalej, aby zdusic zaraze w zarodku. jeszcze nie skonczyl mi sie pierwszy trymestr wiec wolalabym sie nie faszerowac niczym, zreszta nawet nie wiem czym. Mam Tabcin- niby na paracetamolu jest ale ma tez inne substancje pomocnicze, ktore nie wiem czy wolno, czy nie? W ulotce napisali, ze mozna brac jedynie gdy dobro matki przewaza nad ewentualnym ryzykiem dla dziecka...No i jak ja mam to rozumiec? To jest ryzyko, czy nie??

Boje sie szczegolnie dlatego, ze u mnie kazde przeziebienie konczy sie zapaleniem zatok, a wtedy bez antybiotyku to ani rusz!
No i co ja mam poczac dziewczynki?
Macie jakies tipsy dla mnie jak walczyc z chorobskiem? i co moge ewentualnie w sieie wpakowac z farmaceutycznych pigul?

Trzymajcie sie zdrowo!

kochana...co mozesz...to czosnek..miod..cytryna i lozko ..plukanie gardla woda z sola.. albo tantum verde ( na gardlo i bezpieczne) ...syrop z cebuli

wszystko co naturalne..uwazaj tylko na herbate malinowa...lepiej jej unijac...a tak to wszystko co nauralne poszukaj jeszcze sobie w necie co jest bezpieczne no i odpoczywaj i wygrzewaj sie...:) wracaj szybko do zdrowka

poniewaz herbata malinowa powoduje skurcze i poronienia jesli jest pita w duzych ilosciach ...a najbardziej herbata z lisci malin jest niebezpieczna..wiec lepiej pijac ta herbate zachowac ostroznosc...

mozesz poszukac o tym w internecie
ja jej unikalam w pierwszej ciazy jak i teraz

Dzieki didi:) No ja slyszalam oraz czytalam o malinach ale wszedzie jest napisane tylko i wylacznie o naparze z lisci malin, jako powodujacym skurcze, a nie o owocu maliny. Te przez lekarzy uwazane sa za zwykle zabobony.

Poki co lepiej mi nie jest.....
Ja nie wiem jak jutro do pracy pojde taka smierdzaca czosnkiem!!.....jak ktoras z was bedzie robila zakupy swiateczne w Smythcie to nie dziwcie sie ze w okolicach kas poczujecie czosnkowa won..hehehe...to bede JA!

hej Magda 71.Ja jestem w Irlandi doładnie z Tuam od 2006z rodzina czyli mąż i dziś 7letni syn tak jak ty siedzialam w domu i mialam depresje obwiniałam meza gdzie mnie tu przywiózł ryczałam ze chce wracac.Wymyslilam sobie ze jak siedze w domu to urodze nastepne dziecko i czas poleci to plany poronilam 2razy,wiec znów dół i płacz.Mąż mowi wracaj z dzieckiem ja zostaje ale jak sobie przypomnialam te samotne dni i noce te życie w stresie stwierdziłam ze ma racje tu jest życie łatwiejsze spokojniejsze starcza na wszystko.Znalazłam prace pracuje już ponad rok i cud jestem w cąży w12tyg i powiem ci ze nie wróce do polski mój mąz obecnie jest na socjalu ja popracuje może jeszcze 2miesiace ale wiem ze damy rade i tak bedziemy lepiej żyć niż w Polsce a jestem z Poznania to duże miasto i mówia ze pracy nie brak a od znajomych słysze co innego.:-)

reklama
herbata z liści malin, a nie z owoców może powodować skurcze. Chociaż nie wiem jak to jest w rzeczywistości, bo pod koniec ciąży piłam jej hektolitry, a Franka urodziłam 6 dni po terminie...

Tutaj jak byłam przeziębiona w ciąży lekarz zalecił mi Difflam (bez recepty) - odpowiednik tantum verde. Można brać paracetamol i witaminę C. Poza tym jak w ciązy byłam w Pl i się mocno przeziębiłam, lekarz przepisał mi antybiotyk Bioparox. Nie wiem czy tutaj jest dostępny.

Do góry