reklama
misia83_83
Mama Alusia i Tymusia
Wczoraj mialam drugie USG....co za magiczna chwila. Pierwszy raz moglam zobaczyc dzidzie w calej okazalosci. Machala raczkami i nozkami, a potem ssala kciuka, co zostalo uwiecznione na fotce.
No ale ja nie o tym w sumie chcialam....
Otoz, wczoraj w nocy zlapalo mnie okropne przeziebienie. Obudzil mnie koszmarny bol gardla. O 4.30 plukalam gardlo woda z sola, ale nie pomoglo. Z godzine zastanawialam sie czy brac neo- angin, bo nie wiedzialam czy moge. W koncu jednak stwierdzilam, ze w razie czego jedna tabletka nie powinna mi zaszkodzic. Dzieki niemu wogole zasnelam.
Od rana lamie mnie wszedzie...wypilam juz hektolitry herbaty z sokiem malinowym i zastanawiam sie co dalej, aby zdusic zaraze w zarodku. jeszcze nie skonczyl mi sie pierwszy trymestr wiec wolalabym sie nie faszerowac niczym, zreszta nawet nie wiem czym. Mam Tabcin- niby na paracetamolu jest ale ma tez inne substancje pomocnicze, ktore nie wiem czy wolno, czy nie? W ulotce napisali, ze mozna brac jedynie gdy dobro matki przewaza nad ewentualnym ryzykiem dla dziecka...No i jak ja mam to rozumiec? To jest ryzyko, czy nie??
Boje sie szczegolnie dlatego, ze u mnie kazde przeziebienie konczy sie zapaleniem zatok, a wtedy bez antybiotyku to ani rusz!
No i co ja mam poczac dziewczynki?
Macie jakies tipsy dla mnie jak walczyc z chorobskiem? i co moge ewentualnie w sieie wpakowac z farmaceutycznych pigul?
Trzymajcie sie zdrowo!
No ale ja nie o tym w sumie chcialam....
Otoz, wczoraj w nocy zlapalo mnie okropne przeziebienie. Obudzil mnie koszmarny bol gardla. O 4.30 plukalam gardlo woda z sola, ale nie pomoglo. Z godzine zastanawialam sie czy brac neo- angin, bo nie wiedzialam czy moge. W koncu jednak stwierdzilam, ze w razie czego jedna tabletka nie powinna mi zaszkodzic. Dzieki niemu wogole zasnelam.
Od rana lamie mnie wszedzie...wypilam juz hektolitry herbaty z sokiem malinowym i zastanawiam sie co dalej, aby zdusic zaraze w zarodku. jeszcze nie skonczyl mi sie pierwszy trymestr wiec wolalabym sie nie faszerowac niczym, zreszta nawet nie wiem czym. Mam Tabcin- niby na paracetamolu jest ale ma tez inne substancje pomocnicze, ktore nie wiem czy wolno, czy nie? W ulotce napisali, ze mozna brac jedynie gdy dobro matki przewaza nad ewentualnym ryzykiem dla dziecka...No i jak ja mam to rozumiec? To jest ryzyko, czy nie??
Boje sie szczegolnie dlatego, ze u mnie kazde przeziebienie konczy sie zapaleniem zatok, a wtedy bez antybiotyku to ani rusz!
No i co ja mam poczac dziewczynki?
Macie jakies tipsy dla mnie jak walczyc z chorobskiem? i co moge ewentualnie w sieie wpakowac z farmaceutycznych pigul?
Trzymajcie sie zdrowo!
didi
Fanka BB :)
kochana...co mozesz...to czosnek..miod..cytryna i lozko ..plukanie gardla woda z sola.. albo tantum verde ( na gardlo i bezpieczne) ...syrop z cebuli
wszystko co naturalne..uwazaj tylko na herbate malinowa...lepiej jej unijac...a tak to wszystko co nauralne poszukaj jeszcze sobie w necie co jest bezpieczne no i odpoczywaj i wygrzewaj sie... wracaj szybko do zdrowka
wszystko co naturalne..uwazaj tylko na herbate malinowa...lepiej jej unijac...a tak to wszystko co nauralne poszukaj jeszcze sobie w necie co jest bezpieczne no i odpoczywaj i wygrzewaj sie... wracaj szybko do zdrowka
misia83_83
Mama Alusia i Tymusia
O! A czemu nie malinowa herbate.....?? Pani doktor kazala duzo pic....
Wlasnie przespalam 4 godzinki, nieco i lepiej choc nochal zatkany....((
Wlasnie przespalam 4 godzinki, nieco i lepiej choc nochal zatkany....((
didi
poniewaz herbata malinowa powoduje skurcze i poronienia jesli jest pita w duzych ilosciach ...a najbardziej herbata z lisci malin jest niebezpieczna..wiec lepiej pijac ta herbate zachowac ostroznosc...
mozesz poszukac o tym w internecie
ja jej unikalam w pierwszej ciazy jak i teraz
mozesz poszukac o tym w internecie
ja jej unikalam w pierwszej ciazy jak i teraz
didi
tutaj ,masz stronke jakie ziola mozna w ciazy na ona 2 str,
jest tam o malinach ..ale tak jak pisalam ja uwazalabym z nimi
oto link
Zioła pomocne w ciąży - Żywienie - Onet.pl Dziecko
jest tam o malinach ..ale tak jak pisalam ja uwazalabym z nimi
oto link
Zioła pomocne w ciąży - Żywienie - Onet.pl Dziecko
misia83_83
Mama Alusia i Tymusia
Dzieki didi No ja slyszalam oraz czytalam o malinach ale wszedzie jest napisane tylko i wylacznie o naparze z lisci malin, jako powodujacym skurcze, a nie o owocu maliny. Te przez lekarzy uwazane sa za zwykle zabobony.
Poki co lepiej mi nie jest.....
Ja nie wiem jak jutro do pracy pojde taka smierdzaca czosnkiem!!.....jak ktoras z was bedzie robila zakupy swiateczne w Smythcie to nie dziwcie sie ze w okolicach kas poczujecie czosnkowa won..hehehe...to bede JA!
Poki co lepiej mi nie jest.....
Ja nie wiem jak jutro do pracy pojde taka smierdzaca czosnkiem!!.....jak ktoras z was bedzie robila zakupy swiateczne w Smythcie to nie dziwcie sie ze w okolicach kas poczujecie czosnkowa won..hehehe...to bede JA!
Sofik
Wiara Czyni Cuda
witam
czytalyscie o tym : Onet.pl Wiadomości
co o tym myslicie??
Bo ja kurna mam 7 kg miesa kupilam na swieta
czytalyscie o tym : Onet.pl Wiadomości
co o tym myslicie??
Bo ja kurna mam 7 kg miesa kupilam na swieta
emili78
mama czerwcowa 2009
hej Magda 71.Ja jestem w Irlandi doładnie z Tuam od 2006z rodzina czyli mąż i dziś 7letni syn tak jak ty siedzialam w domu i mialam depresje obwiniałam meza gdzie mnie tu przywiózł ryczałam ze chce wracac.Wymyslilam sobie ze jak siedze w domu to urodze nastepne dziecko i czas poleci to plany poronilam 2razy,wiec znów dół i płacz.Mąż mowi wracaj z dzieckiem ja zostaje ale jak sobie przypomnialam te samotne dni i noce te życie w stresie stwierdziłam ze ma racje tu jest życie łatwiejsze spokojniejsze starcza na wszystko.Znalazłam prace pracuje już ponad rok i cud jestem w cąży w12tyg i powiem ci ze nie wróce do polski mój mąz obecnie jest na socjalu ja popracuje może jeszcze 2miesiace ale wiem ze damy rade i tak bedziemy lepiej żyć niż w Polsce a jestem z Poznania to duże miasto i mówia ze pracy nie brak a od znajomych słysze co innego.:-)
reklama
magdalena81
Entuzjast(k)a
herbata z liści malin, a nie z owoców może powodować skurcze. Chociaż nie wiem jak to jest w rzeczywistości, bo pod koniec ciąży piłam jej hektolitry, a Franka urodziłam 6 dni po terminie...
Tutaj jak byłam przeziębiona w ciąży lekarz zalecił mi Difflam (bez recepty) - odpowiednik tantum verde. Można brać paracetamol i witaminę C. Poza tym jak w ciązy byłam w Pl i się mocno przeziębiłam, lekarz przepisał mi antybiotyk Bioparox. Nie wiem czy tutaj jest dostępny.
Tutaj jak byłam przeziębiona w ciąży lekarz zalecił mi Difflam (bez recepty) - odpowiednik tantum verde. Można brać paracetamol i witaminę C. Poza tym jak w ciązy byłam w Pl i się mocno przeziębiłam, lekarz przepisał mi antybiotyk Bioparox. Nie wiem czy tutaj jest dostępny.