reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ciao!

Ach! Co za dzien...zlecial tak szybko dzieki pieknej pogodzie. Caly dzien na ogrodzie. POsadzilysmy troche kwiatkow, powyrywalysmy chwasciory,skosilysmy trawe. Alex wniebowziety latal w krotkich porach..caly brudny! Kupilam mi pistolet na banki to strzelal wszedzie :) No super bylo! Teraz jestem po kolejnym cudownym masazu na moje zbolale plecy:)
Jednakowoz dzis mialam pierwszy dzien ,kiedy naprawde poczulam,ze jestem na ostatnich nogach. Mialam juz problem z wytarciem stop po kapieli i ubraniem sie. Chodze juz mega wolno i siadam co chwila. Nie moge uniesc juz Alexa bo od razu czuje,jakbym miala upuscic Tymka z brzucha! :D Taka pogoda tylko pogarsza moje samopoczucie,choc nie narzekam oczywiscie bo kocham sloneczko i niech bedzie tak jak najdluzej. Moja sis juz napewno zostaje do 30-go a jest mozliwosc,ze jeszcze sie uda do 2-go maja. To byloby cudownie...strasznie chcialabym urodzic poki ona jest bo pomoglaby Aaronowi zajac sie Alem. Oby oby...ja juz moge isc rodzic!! Torby gotowe...choc ciagle mysle,ze czegos jeszcze nie mam.
Vikamcia- trzymam kciuki i zazdroszcze,ze juz cos ci odchodzi...w sensie czop. Swoja droga to wszoku jestem,zecie tak sprawdzaja,badaja...usg!!!?? Ja mialam tylko jedno jedyne...a swoje wizyty wszpitalu juz zakonczylam...well...
A BIna juz urodzila?
Acha-zapomnialam,ze dzis tez zaczela sie u mnie mleczna produkcja!! Rozbolaly mnie bimbolki i zrobily sie twarde i takie szczypiace jak przy produkcji mlesia...wiec moze juz zaraz??

Ustalalysmy dzis zsis menu na swieta. Oczywiscie z pomoca kwestiismaku.pl Czizas...jakie pysznosci!! Jutro mamy wiec dzien zakupowy!!
Milej nocy dziewczeta.

reklama
Lubiczanko no i jestem:-p:zawstydzona/y:

ja nie mam czasu....moj szym zwariowal...w domu nie posiedzi tylko na dworzu.
Wszystkie dzieci z osiedla go znaja...jak tylko z nim ide to krzycza"hellol Szymon lub simon,how are you"?:-D:-D:-p....
skubany od wczoraj tak naprwde zaczal z dziecmi brykac...wczeniej tez,ale krotko teraz to do oporu...
lata za tymi starszymi,gada do nich co po Polsku,oni po Ingliszu...ten im przytakuje co chwile mowiac taaaa:-D:-D:-D:cool2:....jak dzieci na ogrodek do kogos ida to on pierwszy....:nerd:musze go wyciagac z tamtad!!!!!!!

pozyczyl od NIlli rozowy samochod:-D:-D;-):zawstydzona/y::cool2::dry::szok:i smiga na nim...zobaczyl ze dzieci na osiedliu maja cos podobnego wiec on tez chcial...musimy mu cos kupic..ale to po swietach juz a to rozowe ustrojstwo oddac:-D......meksyk jets normalnie!!!!

Anineczko super ze sprzedaliscie autko:)owocnego poszukiwania nastepnego zycze:)

Vikamcia suepr ze z dzidzia ok!!!!

DIDI STO LAT DLA EWCI!!!!

Misia nie wyganiam cie ale skoro sis jest to marsz na porodowke!!!!!!!!!

sory jak kogos ominelma...ale spojrzecie na zegarek........

poappappapa

Dzień dobry:)
Ale nam humorek od rana dopisuje-zresztą już od kilku dni-tak jakoś wesoło:)Dzieci od rana kolorują wielkanocne malowanki,Daniel skutecznie próbuje im pomóc:)Bigos w kolejnej fazie pyrkania-wreszcie za insze inszości się wziąć mogę:)Czyli w ruch dziś ciasta,babki,warzywka na sałatkę zagotuję,i może się za dom wezmiemy:)
Basen pusty czeka na wodę,a ja na pózniejszą godzinę aby stwierdzić czy opłaca się latać z wiadrem:/
Vikamcia-dobrze,że wsio ok,ale skoro to już 41tydzień to obserwuj!!!
Didi-jak imprezka urodzinowa?
Ewelcia-ja też nie posiedzę z Danielkiem...Coś zrobić można tylko jak śpi:/A tak-zwłaszcza jak 2starsze D wyjdą na dwór-sajgon!!!
Misia-no-tydzień Ci daję...a okna pomyłaś?;))))))))))))))
Anineczko-eeeee no fajne autka sobie upatrzyłaś:D
No i co?No i brykam,bo wesoła brygada dokazuje-a obiecałam im,że mi pomogą z babeczkami do koszyczka,więc ciągle dopytują"kieeeedy?"
Miłego dnia Wam

Dzien dobry

Vikamcia super ze wszystko dobrze to tylko teraz pozostalo Ci czekac....ciekawe kiedy cora zechce wyjsc:-)

Anineczko no fajne auta upatrzylas w takim razie zycze udanego poszukiwania

Misia korzystaj,korzystaj poki siorka jest ehhhh ja juz sie doczekac nie moge kiedy moja mama przyleci :-)

Tichonek u mnie tez pokazuje ze beda przelotne deszcze oby sie nie sprawdzilo poki co narazie jest ladnie slonko swieci cora juz sie dopytuje kiedy bedzie mogla isc baby robic :-D

Ja wczoraj juz o 20.30 w lozku bylam:szok: wyspana jestem,nawet nie slyszalam jak J z pracy wrocil.

Milego dnia zycze

Witam :-)
Ja jeszcze w lozku
Dzis moja kolej na dłuższe spanie ;-)
Tez sie wyslalam jak Aniaa83 ;-)

Wczoraj rano zakupy pozniej małe sprzątanie
A po południu pojechałam z Erykiem na plaże
Moj synek szczęśliwy powiedział "jaki fajny dzien w moim życiu plaża, lody tylko ja i ty" :-)

Co do zębów to jeszcze żaden mu nie wypadł nawet nic sie nie rusza

Margaritta ok dam znac :-)
Tylko ten 18 to nic pewnego tzn to moze byc plus minus kilka dni ale za to na pewno
bedziemy 4 maja bo wtedy mamy datę złożenia wniosku :-)
Planujemy sie wybrać do zoo

Didi spóźnione zyczonka dla Ewy :-)
Misia zazdroszczę masazow
Vikamcia super ze wszystko w porzadku i daj znac jak cos sie zacNie
A bedziesz brała znieczulenie?

Ok ja Musze sie ruszyć ide pod prysznic a pozniej sprzątanie chce dokończyć No i dzis od 16 pracuje...
Miłego dnia

hello :-)
mmhhhh u Was przelotne deszcze zapowiadaja a u mnie juz leje :baffled: oczywiscie zawsze tak jest jak okna umyje:wściekła/y:.Wczorajszy plan dnia wykonany,wszystkie okna pomylam z zewnatrz i od srodka i dzis rece czuje:szok:,domek posprzatalam ale widze ze do poprawki bedzie dzieki chlopcom :dry: a dzis biore sie za pieczenie i malowanie jajek :-D uhhhhhhhhh mocy przybywaj :-D:-D:-D
lece wpadne pozniej.......;-)

Hejoo laski :-) ja się czaję na kuchnię bigos zrobiony, choć prze te cholerne irolskie żeberka, które były zapeklowane solą do granic możliwości, jest słony i już próbowałam wszelkich sposobów aby to jakoś ogarnąć i już nie ma tragedii ale dalej jest ciut za słony jak dla mnie:dry: dzisiaj robię sero-makowiec 2w1 żeby za dużo ciasta w domu nie było :-D:-D:-D ostatnio przez moją chorobę zrobiłam sobie pauzę w diecie :sorry2: ale nie byłam w stanie gotować więc byłam na łasce męża choć aż tak bardzo sobie nie pofolgowałam a do tego jeszcze teraz święta ehhh później trzeba będzie się wziąć ostro za siebie :-D:-D:-D
ViKamcia dobrze, że wsio ok i możesz porodu dotrwać w domku :tak: a skoro czop odchodzi to już lada chwilka :-) a dziecię z usg pewnie na 41 tc bo duuużą pannicę urodzisz :-D
Didi spóźnione ale szczere życzonka dla Twojej najmłodszej pociechy :-):-)
Misia achhh masaże Tobie to dobrze :-D trzymaj się kochana na tych ostatnich nogach oby Ci się udało urodzić w trakcie pobytu Twojej siostry :tak:;-)
Marcysia ja dzisiaj umyłam okno tarasowe i ledwo weszłam do domu i sruu lunęło :dry: ale co tam co mnie nie zabije to mnie wzmocni :-D zaraz jak padać przestanie to jeszcze machnę okna od frontu a co choć prze chwilę niech będą przejrzyste :-D:-D:-D:-D

hellloo Laseczki;)
Didi - spóźnione życzenia urodzinowe dla Twojej Ewuni :)
Vikamcia - dobrze, że w szpitalu wszystko posprawdzali - przynajmniej będziesz spokojniejsza
Anineczka - super, że autko sprzedane
Larcia - zazdroszczę tej ciszy;P
Misia - woow no to fajnie, że sis zostaje - w takim razie nabieraj sił i relaksuj się ile się da:)
Pauletta - będę miała coś jeszcze dla ciebie;P
Moniadan - normalnie Eryk wymiata swoimi tekstami;)
ufff... i to tyle, co zapamiętałam;)
no i zazdroszczę wam trochę tych przygotowań do świąt;/ u nas niestety brak - no w sumie to kupiłam białą kiełbasę i jajka - więc pełen "wypas"... niedzielę i poniedziałek spędzę na pakowaniu i sprzątaniu, a poza tym to A pracuje przez święta, więc i tak będę sama z małym. no nic - lecę dalej:)

Bry:-)
U mnie babka już w piekarniku,żurek zrobiłam ale ile jeszcze przede mną:sorry2:A zmęczona już jestem,spocona i bym się chętnie położyła na drzemkę:baffled:Normalnie sił już nie mam:no:
P wczoraj wrócił około 22:30 z pracy:szok:Radek dziś szybciej wstał to go zabrałam,żeby P pospał trochę bo ma mi pomagać a tu telefon od szefa,że jest tir do rozładowania:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Że niby dostawca nie wiedział,że dziś mają firmę zamkniętą i przyjechał,tia...sraty-taty:angry:No i P ani nie pospał ani mi nie pomaga tylko pracuje:wściekła/y:Bo szef powiedział,że może przyjść..."If You want":-DPiźnięty,przecież skoro dzwoni to wiadomo,że P potrzebny,już by takich akcji nie robił:sorry2:No i zostałam z tym wszystkim sama:angry:Mam nadzieję,że P wróci za 2-3 godziny bo mnie szlag trafi:wściekła/y:
Pogoda też niewyraźna,choć ciepło i na razie nie pada:tak:
A ja jestem przeziębiona,kicham,prycham,kręci mnie w nosie,gardło mnie boli,Radek cherla na mokro,że szok:dry:W zeszłym roku mieliśmy Wielkanoc z jelitówką a w tym z przeziębieniem,ale juz wolę to drugie:tak::-D
ViKamcia super,że tak sie Tobą zajęli i że z córy taka spora babka,pewnie jednak na święta zaśpiewasz "Alleluja!":-DI babka będzie na święta jak się patrzy:tak:
Idę roladę robić...Ależ mi się nie chce!:baffled:

reklama
dziękuje dziewczyny..
ja mam nadzieję e jednak czop nie odejdzie do tego maja... hehe
wg om mam na 1 maja i tak chciałabym urodzić:-)
póki co nic nie boli ani nic..

misia a zajęli się bo widzisz jak coś się dzieje to się zajmują a jak nie to olewają...
ja tez już nie mam żadnej wizyty...
a powinnam mieć jeszcze jedną.. tylko z tego ze mnie wysłali do szpitala to mysleli ze juz zostanę i mnie więcej nie umówili...
a co do usg.. to musilei sprawdzić czy z dzieckiem wszystko ok.. i zrobili mi dzień po dniu 2 usg!!!
ja się ciesze bo 1 dnia sprawdzali wody a np drugiego już przepływy w pepowinie a to byo dla mnie najważniejsze...:tak:

Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,
bogaty zajączek uśmiechem czaruje,
mały kurczaczek spełni marzenia,
wiary, radości, miłości, spełnienia.

Do góry