reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Kamcia to super wycieczka Ci sie szykuje,oby pogoda dopisala

Vikamcia qurde to niedobrze ze slabo czujesz ruchy no ale chyba na takim etapie ciazy to normalne bo dziecko ma malo miejsca i wiadomo ze bedzie mniej aktywne niz wczesniej tak ja mysle,dobrze ze wody masz w normie ...z tego co pamietam to Nacia tez w ostanich dniach przed porodem mniej mnie kopala i bylo wszystko oki
Trzymaj sie dzielnie...

Nacia padla nomalnie w koncu bo ja w tym stanie wymiekam przy dziecku caly dzien na dworze praktycznie z przerwa na obiad a ona caly czas ze idzie baby robic :-D
Dzis wystawilam swiateczne dekoracje i postawilam zajaczki czekoladowe moje dziecko bardzo szczesliwe bo myslala ze moze juz teraz zjesc ja mowie ze narazie nie,zadzwonil J i cora powiedziala ze ma problem :-D(ale to tak fajnie powiedziala ze do tej pory sie smieje )..ma problem bo mama nie chce dac czekladki :-D

Uciekam sie wykapac i odpoczac troszku takze zycze spokojnej nocki

reklama
ania ale moja bardzo mało kopie.. od 4 dni..
np wczoraj czułam ją tylko rano przez chwilę , i wieczorem jedno kopnięcie..
dzisiaj rano ze 3 kopniecia później 2 w poczekalni w szpitalu no i 5 na ktg i dalej do tej pory nic.... :-(

a wcześniej kika dni temu to cały brzuch aż mi falował od ruchów i kopniaków....
i ciągle czułam jak gdzieś wciska nózki czy łokcie..

zobaczym jak to bedzie do jutra....

teraz strasznie boli mnie podbrzusze... nawet siedzieć nie mogę tak mnie rwie:-(

Ostatnia edycja:
ViKamcia...no to jak pogmerali i boli to moze cos ruszyli i pojedziesz szybciej rodzic niz sie spodziewasz chyba ze jutro pojedziesz i juz Cie zostawia.a mala malo sie rusza bo juz miejsca zapewne nie ma ...

u mnie wlasnie serniczek siedzi w piekarniku i za chwilke zabieram sie za robienie torciku dla mojej 2 latki bo jutro wielki dzien

Vikamcia pewnie wszystko bedzie dobrze,trzymaj sie cieplutko.
Dzionek minął słonecznie,cały dzień prawie na dworzu na słoneczku,po południu byliśmy za zakupkach i nad morzem.
Kupiłam sobie spodnie fajne.:tak:
Miłego wieczorku.

Hey
Lubiczanko, to sie zgrałysmy z tym 18 ;-)
My własnie przed chwila odkrylismy ze Erykowi sie przebija 6-stka :-) ale sie zdziwił, ze bedzie miał nowy ząbek :-)

Vikamcia powodzenia, aby wszystko ułozyło sie po Twojej mysli
Dobranoc mamuski
aha Kamcia, fajnie ze siostra przylatuje, a ile ma lat, jesli mozna wiedziec? ;-)

witam wieczornie

normalnie co za dzień :cool2: wiem wiem powtarzam się ,ale pogoda w deche:cool2:
w związku z tym postanowiłam dziś z niej skorzystac i zaraz po Nikoli przedszkolu pojechalismy nad morze. Niki bez snu = koszmar :sorry2: nie nie- na plazy było super jednak jak wsiedlismy do samochodu spowrotem to G nie zdazył odpalić a ta juz spała:-D no nic- raz nie zawsze dwa razy nie wciąż. Ile ta moja niunia bedzie jeszcze w dzien sypiac:sorry2: Ale bylo przednio;-)

Vikamcia
powiem jak irlandzki lekarz - evriting łil bi ok :tak: serio serio

moniadan proszę mi przypomnieć ten 18-sty dzien przed:tak:;-) z przyjemnoscią postaram sie wyrwać z domu:cool2:

gg sie pali- dobrej nocy znaczy ;-)

o o a tak wlasnie było

Zobacz załącznik 347808Zobacz załącznik 347809Zobacz załącznik 347810
pencil.png

Ostatnia edycja:
moniadan to gratki dla Eryka za szósteczkę,a powiedz mi czy coś już mu wypadło? Bo Antek ani nowych zębów ani wypadających nie ma,i nie wiem czy się dziwic czy nie,bo ma w klasie już szczerbate dzieci....a on ma zdrowiuśkie ząbki i wyglądają jakby nie chciały wypasc,co jest chyba dobrą oznaką? Będzie miał silniejsze od matczynych :-D

ViKamcia moje dziecko już się do porodu szykowało w tych dniach i praktycznie się tylko osuwało kilka razy w ciągu doby i ruchów nie było praktycznie,a ponoc ty masz miec duże dziecko,no ale trzymam kciuki by się rozbudziła,roztańczyła i dla spokojności mocno ruszała ;-):tak::tak:

Margarett ty nie narzekaj na śpiące dziecko,po za tym ty wiesz,to tylko od Ciebie zależy :p

Aaa dziś zapisałam moje dzieciaki na "Easter Egg Hunt" czyli w niedzielę wielkanocną moje łobuzy będą szukały jajec po osiedlu,taką mamy super radę osiedlową :-):-)

Ostatnia edycja:
anineczko zlota no własnie probowalam to dziś zmienić i co ?? du**:sorry2: ona na stojąco zasnie- chyba,ze od 13-stej do 19-stej byłabym z nią "gdzies"- morze , placzabaw, plaza:baffled: taaa juz lete:-p

tak samo było wczoraj na bilansie 3-latka. ..długa historia w kazdym razie dziecko mam...hmmm- skromnie mówiąc boskie :cool2: znaczy sie slowa od siebie po polsku nie przetłumaczylam Nikoli - wiedziała wsio- doslownie ;-) Niech zyje playschool:tak:

no to cała dumna ide dalej na gg :-D

reklama
kochana jakie playschool?? juz nie bądź taka skromna,ładna i powabna.To Twoja zasługa,moje dziecię w playschool nie nauczyło się za wiele,to ty uczyłaś NIkusię tego wszystkiego,a playschool mogło ją tylko utwierdzic w wiedzy.Ja odkąd pamiętam to ty do niej rozprawiałaś we właściwym języku.Tak więc idź sobie pogadaj na gg,czuj się free :-D
A i co do spania,porównaj co wolisz.Moje szaleją całe dnie,chętnie bym się zamieniła na śpiące dziecię w ciągu dnia :cool2:

cmokas :-D

Do góry