reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

No wlasnie obiadek robie:-),wczesniej bylam garki kupic:tak:.Dzis była umnie Aniaa83 na pogaduchach:-)z córka.
Ogółem ciepło na dworzu,tylko wieje strasznie.Może wekeend bedzie bez wiatru.
Asia to fajnie to teraz Aniulka tak sie męczyć nie bedzie.Może bedzie z dnia na dzień lepiej.

reklama
Madbebe Ania też praktycznie nie chodzi boso, bo jak:baffled:, ale brzydko chodzi, stawia tę nóżkę do środka, na prostej drodze się wywala:eek::confused2: i tak jakoś wywija, mam wrażenie, że się pogarsza niestety. Wiem, że buty ortopedyczne to ostateczność, bo ma jeszcze czas. No nic, zobaczymy, co ortopeda powie i czy potwierdzi to irlandzki specjalista:confused2:. Ja już tyle opinii słyszałam, że już nie wiem, które są ok, a które nie

Bylismy w Coccon, bardzo fajne pani, warunki itd.
Mam aplikacje do wypelnienia. Moze wiecie czy nie bede miala problemow z tego tytulu, ze Patryk nie byl szczepiony na gruzlice?

madbebe boso czy w skarpetkach,dobre pytanie :-D:-D
moim zdaniem w skarpetkach :sorry: przecież one nie krępują ruchów tak jak kapcie czy buty.
Choc boso bez skarpetek latem po domu,ogródku a najlepiej po plaży :-D

Asieńko musisz uczyc Anię siadania po turecku,możesz z nią sama cwiczyc w domu czy na spacerze,dobre jest uczenie się chodzenia po krawężniku,wiem,że Aniula jeszcze mała,ale może a nóż się uda :sorry:
Aha i w sumie to chyba dobrze,że to tylko te ząbalki dokuczają Aniulce :sorry: Trzymam kciuki za szybkie wyklucie się ich.

Ollena nie sądzę by był to problem,mój Antek chodził do przedszkola bez szczepienia jak mieszkaliśmy na zachodnim wybrzeżu,choc po przeprowadzce do Dublina doszczepiali go.
Właśnie mi przypomniałaś,że muszę znaleźc książeczkę szczepień Matta i wypisac w formie do przedszkola :tak::tak:

Ostatnia edycja:
Asieńko to super,że umie. :-)
Nie pozwalaj jej tylko siadac na łydkach bo dzięki temu mój Matt ma krzywe syrki :confused2:

edit: ale gafa.
Oczywiście siedzenie na łydkach nie jest złe,nie wiem dlaczego tak napisałam.Matt siadał tyłkiem między łydki na podłodze i dlatego ma problem ze stopami.

Ostatnia edycja:
No to super, bo juz sie zaczelam martwic..
i tu i w PL mi powiedzieli, ze szczepienie na BCG nie ma sensu pozniej jak po porodzie.

Madbebe dzięki,ale nie urządza mnie:-DTzn.mam taką jedną malutką z Aventa bo do laktatora potrzebowałam,ale w razie wu mleczko czy herbatkę chciałabym w TT podawać:tak:
A mnie lekarz powiedział,że oczywiście skarpetki w niczym nie wadzą,ale czasem powinno się dziecko puszczać na bosaka zupełnie,żeby po róznych powierzchniach chodziło i nerwy stopy stymulowało:tak:Czyli-panele,wykładziny ale i piasek na plaży,trawa:tak:

reklama
Do góry