reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Tichonku to sie troche wymeczylas ale jutro sobie odespisz :-)No i gratuluje paczuszki :-)

Lubiczanko u nas tez mala nie miala problemu z wyproznianiem codziennie kupka byla.No i kochana musze Ci powiedziec ze urocze masz dzieci :tak: cora to widac urodzona modelka :-D

AsienkaM ja na Twoim miejscu bym poszla do lekarza skoro jej sie tak ulewa,pilnowalam jakis czas temu 2 miesieczna dziewczynke i jej tez sie ulewalo i z tego co pamietam do mleka dosypywalam jakis lek nie znam nazwy bo wszystko rodzice tej dziewczynki przywozili w pojemniczkach juz wymierzone i po tym nie ulewala.

reklama
Ciao!

Gofry pierwsza klasa...choc smialam sie bo Monia napisala,ze z tego przepisu wyszlo jej 7, i ze takie geste ciasto. Wiec sobie pomyslalam,ze zrobie z podwojnej porcji i....nie dosc,ze ciasto bylo jak woda! Dosypywalam maki i dosypywalam...wyszlo mi chyba ze 30 gofrow...i jeszcze ciasto w lodowce zostawilam na jutro bo nikt nie mogl tego przejesc! hahahaha wiec ja nie wiem sakd ta roznica w gestosci i ilosci...W kazdym badz razie wyszly pyszne:) I robily sie w 2 minuty....nie w 7 jak u Moni...haha..czy my napewno mamy ta sama gofrownice?

Co do kup to bojcie sie Boga....od kiedy to dziecko na cycu przez tydzien kupy nie robi??? Toz przeciez ono wiecej robi niz butelkowe wlasnie jako,ze mleko cycowe szybciej sie trawi,jest lzej strawne i przelatuje jak woda. Mamusiu droga...ja nie nadazalam zmieniac pampkow. Kupa przed jedzeniem, w trakcie jedzenia i zaraz po...non stop!!

u nas juz wszystko rozpakowane tylko Asia dostala goraczki wieczorem, ale dalam jej paralink i usnela zjadla cala butle mleka, wiec pomogl ten czopek. Ida jej 5 i dlatego tak cierpi biedactwo.
Asienka R- jak pisalas o Ani to u nas podobnie, zjada mniej, czasami goraczka ale jje, na szczescie nie latam z jedzeniem za nia, juz blizej niz dalje z tymi zabkami;-):-)
Tichonek- jedna wielka kicha, nic nie dostane:-(, ale za rok sobie odbije;-)
lubiczanka- sliczne te Twoje pociechy:-D
AsienkaM1986 - takie kupki to jeszcze nic poczekaj az zacznie jesc wszystko do dopiero bedzie ...:tak::-D:cool2:
lece na pozna kolacje, maz dzis upichcil kurczaka w miodzie -Pomysl na... taki z niego kucharz;-)

Witajcie!

Nie nadrabiam Was, bo malo czasu mam. Brat do Nas przylecial w odwiedziny. A ja...wlasnie obzeram sie WIELKIM OGROMNIE GRUBYM plastrem salami...a przed chwila zjadlam peczek kielbasy...matko...dluuugo miesa nie jadlam, jakos ochoty zbytnio nie mialam, wiec teraz nadrabiam hehe.

A na gofrownice tez sie czaje, ale ta co robi grubsze gofry. W lidlu do wyboru sa dwie, jedna ciensza druga na belgian gofry i chyba sobie zakupie takowa, jesli jeszcze bedzie!

Ok zmykam, niebawem jersey shore w tv.

Misia szkoda ze pieprz nie dal rady:-:)baffled:...
I zgadzam sie z Toba co do kupek..dziecko cyckowe robi czesciej a butelkowe rzadziej...Szymko robil co 2 dzien..czasami na 3 dopiero:)

Co do ulewania ,mozna kupic w aptece bez recepty Gaviscon w saszetkach i dosypuje sie do mleka:)...

Lubiczanko sliczne masz zdjecia w podpisie-dzieciaczki mas ztakie duuze:).

Tichonku i co dzwonili???mam nadzieje ze nie:)
z tym autem to zartowalam;-)

szym pospal 1h15min:szok:...wstal i poslzismy na spacer bo nie padalo i wrocilismy po 2h i 15minutach na jedzenie i dalej poszlismy,ale tylko na osiedle z rowerkiem

Nie dzwonili!!!:-):-):-):-)
Znaczy się-cukrzycy niet!:-):-):-)I dodatkowych wizyt też niet!!!Zostały mi tylko rutynowe w szpitalu i u GP:tak:Uff...jaka to ulga po tych wszystkich wizytach,na które się ciągle tłukłam:-)
Misia,Ewelcia ja nie mówię,że dzieci na cycku nie robią kupek codziennie:sorry2:Radek potrafił 12 w pierwszych dniach życia zrobić,potem 4-5 dziennie:tak:Ale miał raz taki 3 dniowy zastój,jakoś 2,5 miesiąca wtedy miał i właśnie pediatra mi powiedział,żebym się nie martwiła,jeśli nie robi nawet 5 dni a się odgazowuje to nie ma powodu do niepokoju:sorry2:
Wiesienka a to pech:baffled:

reklama
ha ha ale tu temat kupkowy:-D moja mloda tez miala zastoj 3 dniowy ze dwa razy jak byla taka malutka( juz nie pamietam na jakim mleku wtedy byla) ale pamietam ze masaz brzuszka pomagol.
O mamooo prawie 1 uciekam zasiedzialam sie przy jajcach(czyt pisankach):-D

Do góry