reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

AsieńkoM-co 3dni????Daniel-właściwie wszystkie moje pszczylki do 4ego chyba miecha robiły kupkę po każdym jedzonku niemalże...hmmm
Tichonek-ale Cię wymęczyli..ulala...No i trzymamy kciuki za jaknajbardziej pozytywne wyniki:)

reklama
No to powinnaś iść do lekarza, nie wiem czy takim maluszkom można dawać laktuloze , lub coś żeby sie regularnie wypróżniały. Może trzeba spróbować innego mleka, skoro po tym ma problemy z kupką. Bo przeważnie takie maluszki robia raz, dwa razy dziennie kupke.

lubiczanka na poczatku czyli przez pierwsze 2 tygodnie robila codziennie, potem co 2 dni ale tylko po masazu i po zdjeciu pieluchy, pozniej zaczela robic znowu w pieluszke codziennie a od 2 tygodni co 3 dni ale brzuszek ma mieciutki.
A dzieci karmione butelka moga robic jedna kupke na kilka dni.
ale tez sie tym martwie choc juz tyle sie naczytalam, ze poki nie placze przy robieniu kupki i kupka miekka to nie ma powodow do niepokoju, ale chyba sie wybiore do lekarza, ale nie do Gp bo juz raz mu o tym wspominalam a on nic.

Ostatnia edycja:
AsienkoM jak się martwisz to faktycznie idź do Gp, będziesz spokojniejsza:-)
Tichonku oby nikt nie dzwonił

Ania pospała dzisiaj normalnie, czyli półtorej godzinki, ja w tym czasie poprasowałam, a teraz wróciłyśmy ze sklepu, pogoda paskudna:dry:

a ja siedze dzisiaj na forum, bo ostatnio maz posprzatal w domu, obiad mam, a Zuzia spala, przebudzila sie i teraz juz od prawie godziny spi mi na reku.

a nie wiem czy zauwazylyscie ale wstawilam nowe zdjecie zuzi w serduszko, ale sie chwale hihihihi:-p

Ostatnia edycja:
Mnie pediatra w Polsce zawsze mówił,że niektóre dzieci nawet 5 dni mogą kupki nie robić:sorry2:I wszystko jest w porządku dopóki bączki puszczają:tak:Jeżeli dzidziuś sobie pryka to choć nie robi kupalka nie jest źle.Gorzej jakby mu się te gazy w brzuszku zatrzymywały:sorry2:
AsienkoM fotkę widać,a jakże:tak:Kawał bobasa już z Zuzki,rośnie w oczach:-)

reklama
ale te 5 dni Tichonku to jak jest na cycku chyba,bo wtedy trawi wszystko,a z butelką jest trochę inaczej :sorry2:
Asieńko no właśnie,karmisz piersią czy butelką? Jeśli butelką to między posiłkami podawaj wodę z glukozą :tak:

probowalam jej podawac ale wszystko laduje z powrotem na sliniaku lub na ubranku. poprostu nie potrzebuje, wystarcza jej woda co jest w mleku.

Do góry