reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Madbebe dobrze że zniknęły jej te krostki.
Ja byłam w Lidlu zobaczyc tą piekarnie i kupiłam rogaliki z czekoladą pycha!!:)
Zaraz zabieram sie za porządki..

reklama
Ewelcia-roznosi go:)Chyba znowu mamusię chce gdzieś wyciągnąć;)
A Daniel śpi mi już 2 godzinki:/Dobry jest:)
no on na dwor by chcial...ale padalo...
teraz spi..na reszcie,ja troche odpoczne...ale zaraz chyba sie ogarne(czyt.make up,itp)i wyjdziemy jak wstanie bo sie przejasnia:)

Kamcia smaka robisz :no: u nas jeszcze nie czynan ta piekarnia:baffled::dry:

Ciao

Sluchajcie,czy jest jakis sposob,zeby usunac z zupy posmak spalenizny? Gotowalam groch na grochowke i mi sie przypalil...jedzie w calym domu. Ale ta czesc gorna nie byla spalona wiec ja uzylam do zupy. Tyle,ze ciagle mi ta zupa smierdzi i smakuje takim przypalonym. Niby nie bardzo...ale jednak! Nie wiem teraz czy mam robic nowa,czy jakos da sie to zneutralizowac??? Macie jakies doswiadczenia w tej kwestii??

Misia sprobuj popierzyc lekko....ale nie wiem czy to zda egzamin....mozesz sprobowac...pieprza podobno smak zabija,ja nigdy nie probowalam ale tak slyszalam:)

ja sie ogarnelam a mlody spi...juz 1h:szok:

Ewelcia-pieprz nie dal rady...:(
Madbebe- no w grochowie plywalo juz duzo ziemniakow i doopa...:(

Nic to-wywalilam...robie na nowo. To w sumie nie problem tylko groch sie dlugo gotuje!

Ps-dzieki za rady:-)

niunia spi, ale ostatnio troszke marudzi:-(, chociaz na nocki to narzekac nie moge bo jak klade ja po 9 to budzi sie dopiero po 4, a potem po 8:-).
Ale musze chyba z Zuzia pojsc do lekarza bo strasznie ulewa, a nawet chyba wymiotuje:-( bo jak np. je o 11 to potem je o 14, a jej z buziaka wyplywa nawet jeszcze po 13 i sie strasznie denerwuje przy tym wrecz placze.

Tichonek co tam slychac u Ciebie??

Bry:-)
Ale jestem śpiąca:baffled:Musiałam wstać o 5:45,środek nocy normalnie:sorry2:Autobus miałam o 6:45 a około 7:40 byłam w szpitalu:tak:Pobrali mi krew na czczo i dali 0,5l Lucozade do wypicia w 10 minut:tak:A tak mi się chciało pić,że się uwinęłam jeszcze szybciej:-DNo i rozsiadłam się z gazetami i czytałam,czytałam,czytałam a w tym czasie jeszcze 3 razy mi krew upuścili:baffled:Odbywało się to na oddziale,w szpitalu więc miałam okazję oblukać jak sale wyglądaja:tak:I co jakiś czas dzieciaczka płaczącego usłyszeć:-)Były tam takie wielkie,skórzane fotele,na których się nawet położyć można było,z podnóżkami:tak:Szkoda tylko,ze 6 ich było a bab 10:dry:No i mi niestety krzesło przypadło:sorry2:Wszystko trwało 3 godziny i na koniec dostałam herbatkę i kanapkę do wyboru:z szynką,z jajkiem lub tuńczykiem:tak:Wciągnęłam z jajkiem+sałata+pomidor,popiłam i mogłam iść:tak:Jeśli wynik będzie nieciekawy,po 18-tej dziś ktoś bedzie dzwonił,żeby mi wizytę umówić a jeśli będzie w porządku,żadnego telefonu nie będzie:sorry2:Żeby nikt nie dzwonił,żeby nikt nie dzwonił:sorry2:

Tichonka cos dzis nie ma...czyzby auto sprzatala:-p;-):blink:
:szok:Tia!Jeszcze tego brakuje,żebym ja z takim bęcem auto sprzątała:-D:-DNiedoczekanie mojego męża:-DPoza tym ono w środku czyściutkie:tak:Tylko na myjnię trza podjechać,z zewnątrz go umyć:tak:
Wracając ze szpitala,Wiesienkę spotkałam:tak:Chwilkę poplotkowałyśmy i musiałam na autobus lecieć:tak:...Jak tam załatwiłaś to co miałaś załatwić?
Akurat wróciłam tak,że po drodze z autobusu Radka ze szkoły odebrałam:tak:
Asienko buziaki dla półtoraroczniaczki:tak:
Lubiczanko jakie masz piękne,zmieniające się fotki w suwaczkach:-)
...Stopy mi zaczęły puchnąć:baffled:

Tichonku oby nie dzwonili:)
Ja już chatke posprzatałam, obiad sie robi i mój dzień wolny zbliża si eku końcowi:/
Asieńka może ma refluks żołądkowy, lub nie akceptuje tego mleka? Oby wszystko sie unormowało!

reklama
kamcia jak do tej pory mleko jej pasowalo, przybierala dobrze, choc teraz nie wiem ile wazy. W nocy wogole nie ma problemu. Mysle ze to moze byc tez spowodowane tym, ze nie robi regularnie kupki, ostatnio co 3 dni i wlasnie trzeciego dnia strasznie sie kreci i pnie na kupke i wtedy ten problem narasta i strasznie jej sie cofa, az slychac.

Do góry