reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Kasia spakowana ????????????????? bo ja jeszcze nie....
Jutro chce zrobvic ostanie zakupy i dopiero wtedy bede upychac wszytko do walizki...bo niechce bagazu podrecznego.....

reklama
Dziewczyny, jeżeli w 2008 jesteście na zwolnieniu, to SW bierze pod uwagę składki z 2006. Tak jak napisałam, jeżeli nie pracowałyście w Irl, a pracowałyście lub uczyłyście się w tym czasie dziennie w Pl, to wystarczy dostarczyć przetłumaczone zaświadczenie. Mi początkowo nie płacili, potem po dosłaniu zaświadczenia, wyrównali mi wszystko.

Jeszcze nieee, ostatnie zakupy dzis. My z torbami robimy odwrotnie tzn, jak najwiecej w podrecznych, a duzy tylko jeden.Tylko ze ja lece z mezem, to bedzie kto mial to nosic :)
Dziewczynki a czytałyście,że teraz są jakieś zmiany jeśli chodzi o bagaż podręczny??????Przynajmniej na stronie Ryanair tak napisał...Każda osoba może mieć dokładnie jeden bagaż /czyli tak jak było/ aleeeeeeee....laptop,aparat czy torebka damska też jest zaliczana jako taki bagaż podręczny:szok:.Ciekawe czy będą bardzo tego pilnować i przestrzegać???

Ja dostałam taką informację na swojego maila od Ryanair`a właśnie...Wyrzuciłam już tą wiadomość,ale na ich stronie na pewno jest jakaś informacja.

Kasia Irlandka
Fajnie ze mnie troszke pocieszylas bo myslalam ze i z macierzynskim klapa,ale juz mi sie humorek poprawil i mam nadzieje ze cos z tego bedzie:-)

MAgdalena a czy jak ci nie placili chorobowego to dostalas od nich jakies pismo czemu Ci nie dali albo cos takiego?

Fajnie sloneczko swieci szkoda ze musze isc do pracy:-(chetnie bym zostala w domcium i poszla na spacerek/.

Ciagle te linie lotnicze cos zmieniaja,zamiast wprowadzic ulatwienia pasazera to oni jeszce utrudniaja,wrrrrrrrrr

Caluski

reklama
ewelcia, tak, dostałam pismmo, w którym pisali, ze nie miałam wystarczającej ilości składek zapłaconych....

A co do bagażu podręcznego w Ryanair, to prawda. Ponad miesiąc temu wracaliśmy z Pl i tuż przed odlotem dostaliśmy maila, że zasady się zmieniają i można mieć jedną sztukę bagażu podręcznego na pasażera (laptop, aparat, nawet zakupy z bezcłowego muszą się mieścić w tym bagażu). Wkur....... się strasznie, bo przecież za niemowlaka płaci się 20 euro, a teoretycznie bagaż nie przysługuje. Jak my lecieliśmy, to tego nie sprawdzali jeszcze, ale woleliśmy nie ryzykować i jakoś się spakowaliśmy.

Że nie wspomnę o zachowaniu przy odprawie na lotnisku w Gdańsku... Dziecko mi wymacali, wózek chcieli kłaść na taśmie i przeswietlać, a jak okazało sie ze się nie zmieści to pan mnie zapytał, czy kółek nie da sie zdjąć:baffled:. Odpowiedziałam (niezgodnie z prawdą), że nie i dali spokój. To jakaś paranoja. ja i tak miałam dobrze, bo leciałam z moim A., więc dość sprawnie spakowaliśmy przetrzepane bagaże podręczne, ale ostatnio moja znajoma leciała sama z dwójką dzieci (4 mies i 3 lata) i historia się powtórzyła.

No i skoro o Ryanairze mowa, to dzisiaj z ciekawości sprawdziłam ceny biletów na Święta dla naszej trójki... 1300 euro:szok:...

No i znowu narzekam :-):-)... (na szczęście tym razem nie na Irlandie... ;-))

A ja już za 2 tygodnie do pracy wracam, aaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry