reklama
lajfik
Kuba i Kaja;*
Hej!
Dzięki dziewczyny za porady odnośnie włosów ..zafarbuję sobie w weekend
Sofik
Ja też kupuje voucher np. za 20 euro i wszystko gra ..dziecko zadowolone jak bąk
Ja byłam na pierwszym (i ostatnim refundowanym) USG w 12tygodniu...następna wizytę mam na 21 października w szpitalu .... i to będzie ten ogólny wywiad około 2-3 godz.
Teraz we wtorek lecę na tyg.wakacje i jak wrócę idę do Medicusa w Cork na USG... uważam że między 20-23 tyg.powinno się zrobić scan ( ale to oczywiście moja opinia)
Może zobaczę kto tam u mnie pomieszkuje
A ty Sofik jakie masz plany odnośnie tego tematu?
Dentyści tutejsi jak dla mnie są beznadziejni wyrwali mi siódemkę którą można było uratować...ale to moja wina ,że sobie dałam samo rwanie było spoko... znieczulenie, prześwietlenia i takie tam...z tym że jeśli jest coś poważniejszego to oni sie tego nie podejmuja ...tylko od razu mówią WYRWAĆ
Jak poszłam na początku ciązy, aby zrobiła mi przegląd to stwierdziła, że mam dwa zęby do zrobienia..ósemkę mi zaborowała, ale szóstkę powiedziała że wyrwać bo ona nie da rady jej wyleczyć ...poleciałam do Polski..oczywiście tam znalazła babka początkującą próchnicę w czterech zębach...i mi wszystko porobiła a szóstkę uratowała!!!
Również dwie szyjki zaplombowała ( miałam je odsłonięte i były już małe dziurki) a tutaj nawet słowa nie powiedziała na ten temat
nooooo....więc i ja nie mam dobrych wspomnień z dentysty...dla mnie są słabi ze stomatologii
didi oby Ci przeszedł szybciutko ból głowy
Dzięki dziewczyny za porady odnośnie włosów ..zafarbuję sobie w weekend
Sofik
Ja też kupuje voucher np. za 20 euro i wszystko gra ..dziecko zadowolone jak bąk
Ja byłam na pierwszym (i ostatnim refundowanym) USG w 12tygodniu...następna wizytę mam na 21 października w szpitalu .... i to będzie ten ogólny wywiad około 2-3 godz.
Teraz we wtorek lecę na tyg.wakacje i jak wrócę idę do Medicusa w Cork na USG... uważam że między 20-23 tyg.powinno się zrobić scan ( ale to oczywiście moja opinia)
Może zobaczę kto tam u mnie pomieszkuje
A ty Sofik jakie masz plany odnośnie tego tematu?
Dentyści tutejsi jak dla mnie są beznadziejni wyrwali mi siódemkę którą można było uratować...ale to moja wina ,że sobie dałam samo rwanie było spoko... znieczulenie, prześwietlenia i takie tam...z tym że jeśli jest coś poważniejszego to oni sie tego nie podejmuja ...tylko od razu mówią WYRWAĆ
Jak poszłam na początku ciązy, aby zrobiła mi przegląd to stwierdziła, że mam dwa zęby do zrobienia..ósemkę mi zaborowała, ale szóstkę powiedziała że wyrwać bo ona nie da rady jej wyleczyć ...poleciałam do Polski..oczywiście tam znalazła babka początkującą próchnicę w czterech zębach...i mi wszystko porobiła a szóstkę uratowała!!!
Również dwie szyjki zaplombowała ( miałam je odsłonięte i były już małe dziurki) a tutaj nawet słowa nie powiedziała na ten temat
nooooo....więc i ja nie mam dobrych wspomnień z dentysty...dla mnie są słabi ze stomatologii
didi oby Ci przeszedł szybciutko ból głowy
Sofik
Wiara Czyni Cuda
Dziewczynt, uzywalyscie pieluch z Lidla?? Słyszalam ze nie odbiegaja jakoscia od pampkow. Jesli ktoras z Was probowala to podzielcie sie opinia
ja uzywalam i nie ejstem zadowolona..
lajfik wiesz ja 1 corke tu rodzilam i mniej wiecej wiem jak tu jest ale pytam bo myslam ze cos zmnienilo. Ale widze ze co spital to inaczej...
Ja na pierwszym USG bylam w 6 tyg. ale to ze plamilam
Teraz mam 25 wrzesnia to bedzie 13tc, ja zas w pazdzierniku jade na m-ac do PL wiec napewno w PL zrobie sobie USG ok. 19 tyg. (bo minie mi tu kolejna wizyta ominie ) Tak mialam w 1 ciazy ze jak mnie moglam byc w szpitalu na wizytcie to musialam ja zrobic w PL i przetlumaczyc cały opis... a potem to chyba kolejna wizyta w 26 tyg. ale cyz bedzie usg chyba tak ..;-)
A miedzy tymi wizytami chodze do lekarza GP na badanie, wazenie...
Prezent kupilam - taka poduszke do siedzenia , młoda zachwycona ;-) dzieki za rady ...
zmykam na seriale hihihi
kamcia fajne fotki!a to monkey bussiness w knocknacarra jest?Bo chyba o tym slyszalam.Jest tam jakis limit wieku czy roczniak moze juz wejsc?Napisz cos o tym. Bo planujemy w ktoras niedziele wyprawe do takiego czegos :-)
magda popieram- musisz sama wyprobowac. Na mojej Amandzie sie nie sprawdzily zbytnio, juz nawet nie pamietam o co mi tam chodzilo, ale wiem, ze juz ich drugi raz nie kupilam.
Ja zawsze przy okazji wizyty w Polsce lecze sobie zeby. Jakos boje sie tutaj pojsc. Ostatnio jak bylismy, to niestety mialam kanalowe...najgorsze doswiadczenie raaaaaaany, oby nigdy wiecej. Ze znieczuleniem, ale i tak bardzo nie przyjemne. To wyrywanie nerwow, szarpanie z kanalami raaany, myslalam, ze mi glowa odleci.
magda popieram- musisz sama wyprobowac. Na mojej Amandzie sie nie sprawdzily zbytnio, juz nawet nie pamietam o co mi tam chodzilo, ale wiem, ze juz ich drugi raz nie kupilam.
Ja zawsze przy okazji wizyty w Polsce lecze sobie zeby. Jakos boje sie tutaj pojsc. Ostatnio jak bylismy, to niestety mialam kanalowe...najgorsze doswiadczenie raaaaaaany, oby nigdy wiecej. Ze znieczuleniem, ale i tak bardzo nie przyjemne. To wyrywanie nerwow, szarpanie z kanalami raaany, myslalam, ze mi glowa odleci.
magdalena81
Entuzjast(k)a
Widzę, ze zdania co do pieluszek podzielone. Jak juz nam się skończy zapas pampków, to spróbujemy. Dostałam jakiś czas temu od teściowej paczkę pieluch z niemieckiego Lidla albo Aldika i powiem Wam, ze byłam bardzo zadowolona.
Jeszcze odnosnie pieuch, to nie wiem czy zauważyłyście będac w Polsce, że tamtejsze Pampersy są dużo mniej chłonne niż kupowane tutaj. Chyba że trafiam po prostu na jakąś felerną partię...
Jeszcze odnosnie pieuch, to nie wiem czy zauważyłyście będac w Polsce, że tamtejsze Pampersy są dużo mniej chłonne niż kupowane tutaj. Chyba że trafiam po prostu na jakąś felerną partię...
magdalena81
Entuzjast(k)a
Hanah, zawsze najbardziej stajesz w obronie irandzkiej służby zdrowia i opieki nad ciężarnymi, a okazuje się, że ciążę miałaś prowadzoną prywatnie . Sorry, ze ciągnę temat i biję pianę, ale się we mnie zagotowało jak o tym przeczytałam na innym wątku.
anineczka
królowa mrówek :P
DokładnieHanah, zawsze najbardziej stajesz w obronie irandzkiej służby zdrowia i opieki nad ciężarnymi, a okazuje się, że ciążę miałaś prowadzoną prywatnie . Sorry, ze ciągnę temat i biję pianę, ale się we mnie zagotowało jak o tym przeczytałam na innym wątku.
I jeszcze to usg co wizyte
A o to się wykłucałaś przecież Hanah
Magdalena też zauważyłam to co ty w Polsce.I nawet Huugiess pampersy są takie jakieś dziwne
natinke18
Fanka BB :)
witam serdecznie,jestem tu troszke nowa.... mam nadzieje,ze ktoras z was zna odpowiedz na moje pytanko: co trzeba zrobić zeby dziecko(3letnie)moglo leciec do polski z kims innym niz z rodzicem???wiem,ze jest to mozliwe bo kilka razy widzialam,ze male dzieci lecialy do polski z babciami tylko nie wiem jakie trzeba miec dokumenty...
z góry dziekuje no i pozdrawiam gorąco!
z góry dziekuje no i pozdrawiam gorąco!
sulwusia
Zaciekawiona BB
natinke18 napewno akt urodzenia dziecka i w razie czego jakies upowaznienie mozesz napisac...moja tesciawa leciala ze swoja druga wnuczka i chyba tylko to miala...jeszcze sie jej zapytam i dam ci znac...
reklama