reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam
Monkey business jest na Knocknakara za B&Q koło Dunnes duza hala czerwono biała... bardzo fajnie tam jest ja tam chodziłam z Olivierem jak nie miał jeszcze 2 lat a ostatnio za 9 mies Nesse nie płaciłam wiec nie ma progu wiekowego i za godzine 8euro ale bardzo fajnie duza ta hala pietrowe wspinaczki zamki do skakania stoliki bufet z kawami itp wiec ja tam lubie chodzic bo widze jak Oli sie dobrze bawi i wybiega sie w odróznieniu od city limits i tego w tesco (gdzie delikatnie śmierdzi:)wiec polecam..

Co do Polski to popieram nawet firma Pampers jakas inna jest niz te tu wiec zawsze jak jade do polski to mam irl pampersy:)

Mieszkam na Ballyban Merlin Park koło Kościoła wiec zapraszam na kawke:)

pozdro

Mam do was pytanie odnośnie spraw socjalnych czy któraś z was pobiera zasiłaek na samotna matke jeśli tak to czy słyszałyście że robią jakies naloty do domu i sprawdzaja twoje warunki i z kim mieszkasz bo przytrafiło sie to mojej kolezance i nie wiem jak jej pomóc dost wezwanie do sądu i jest przerażona....
Dziekiza pomoc

pozdro

A co cie tak zagotowalo? Myslisz ze jakos inaczej traktuja pacjentki? I ze jak masz cukrzyce na public to pozwola ci sie wykonczyc? Jest tylko standard inny, ale przeciez i tobie nikt nie broni rodzic prywatnie. Jedni biegaja do polskich klinik i topia tam grube pieniadze na sredniej jakosci lekarzy, inni te same pieniadze wola wydac na prywatna opieke. Rzecz gustu co komu pasuje. Zapewniam cie ze lekarze i polozne, i tu byli tak samo mili. Moze dla ciebie szerokosc lozka ma jakies znaczenie i wlasnie o to bijesz piane :-). Coz w tym dziwnego ze skoro placisz to lozko masz lepsze i box troche szerszy i nie czekasz na wizyte tak dlugo:-). Ale widzisz ja do pracy bieglam...a nie siedzialam i pierdzialam w stolek rozczulajac sie nad swoim brzuchem zebym mogla zaplacic za ta prywatna sluzbe zdowia

A akurat moje zdanie odnosnie sluzby zdrowia nie jest na podstawie lezenia na prywatnej sali ale na podstawie kontaktow z moim GP jeszcze przed ciaza i porodem, i pozniejszych kontaktow z lekarzami. I za te wizyty place jak wszyscy szczesliwcy nie posiadajacy karty medycznej. :-) A czy zaplace za nie z wlasniej kieszeni czy czesc zwroci mi ubezpieczalnia to chyba nie ma juz jakiegos znaczenia.

Nie moja niestety wina ze ty uparcie masz klapki na oczach i ze nawet nie dopuszczasz mysli ze moze byc jakis inny lekarz nie polski dobrym lekarzem. Ja spotkalam ich kilku na swojej drodze, swietna czarna polozna zakonnice, ktora byla niesamowita osoba, lekarke z Indii ktora wiedza pewnie bila na glowe coponiektorych z polskich przychodnie. Ale ty pewnie na dzien dobry te osoby skreslasz bo nie mowia po polsku. I spotkalam kilku konowalow lekarzy w Polsce i od tych konowalow postanowilam sie trzymac z daleka i.

Widzisz jak chcesz to mozna szukac zawsze dziury w calym, a ty wlasnie to bardzo czesto robisz...dla ciebie cala Irlandia od glupot jak woda w basenie poprzez medycyne, ludzi a na pogodzie skonczywszy jest be, masz tyle pogardy dla wszystkich nie Polakow ze musze cie jedyne tylko wspolczuc. Zawsze mnie zastanawia po co tak gorzkniec w panstwie i miejscu ktorego sie nie lubi, wsrod ludzi ktorych sie nie lubi, wsrod lekarzy do ktorych sie nie ma zaufania?
Naprawde ci wspolczuje...

Ja za to Tobie współczuję jeszcze bardziej.

Chciałam olać Twojego posta, ale postaram Ci się wyjaśnić o co mi chodzi, może tym razem zrozumiesz. Jeśli nadal będziesz miała jakieś problemy z interpretacją mojej wypowiedzi, to daj znać-postaram się wytłumaczyć jeszcze dokładniej.

Po pierwsze. Krytykuję opiekę nad cieżarnymi, bo (powiem to po raz kolejny) w 7 tc przez niedbastwo lekarzy chciano mi usunąć zdrową ciążę w momencie kiedy miałam krwawienie. Nie próbowano w żaden sposób mi i Dziecku pomóc. Dopiero poski lekarz się tym zajął i zalecił mi tabetki na podtrzymanie. Wiem Hanah, że Ty żałujesz kasy wywalonej na podtrzymywanie Twojej ciąży (informowałaś nas o tym jakiś czas temu) i w ogóle uważasz, że to bez sensu jednak ja mam na ten temat zdanie całkowicie odmienne. I mam do tego prawo.

Po drugie to już naprawdę bezczelność z Twojej strony żeby wytykać mi to, że nie pracuje podczas ciąży. Po pierwsze nie Twój biznes. Poza tym zależało mi na donoszeniu ciąży, a że były z tym problemy, to niestety musiałam pierdzieć w stołek i rozczulać się nad swoim brzuszkiem. I jeszcze jedno-stać mnie było na to żeby nie pracować.

Po trzecie-to Ty sobie wmówiłaś, że każdy irlandzki lekarz jest dla mnie nic nie wart. Wystarczy przeczytać to co napisałam o swoim porodzie i opiece lekarskiej po nim.

Po czwarte- jeżeli dla Ciebie basen dla dzieci z zimną wodą i hulającym po plecach wiatrem jest ok, to siedź sobie tam nawet cały dzień. Widzisz, kilka dni później znalazłam basen, z którego jestem bardzo zadowolona i wyobraź sobie, że jest irlandzki i pracują tam wyłącznie Irlandczycy. I w dodatku uważam że są mili i sympatyczni. Szok, co????

Po kolejne - moje Dziecko ostatnio się przeziębiło i kolejny szok-pojechałam do irlandzkiego lekarza, a nie do polskiego. I zapłaciłam za wizytę:szok:.

Poza tym mam mnóstwo znajomych Irlandczyków, których lubię i szanuję.

Jeszcze jedna ważna sprawa - to Ty porównujesz prywatną opiekę zdrowotną w Irl z państwową w Polsce. I nie tylko o szerokość łóżek tu chodzi. Sam fakt, że miałaś usg podczas każdej wizyty i w razie jakichkolwiek komplikacji wiedziałabyś o tym od razu. Tymczasem przypominam, że z reguły kobiety mają jedno USG podczas całej ciąży.
I nikt nie ma do Ciebie pretensji o to, że chodziłaś do lekarza prywatnie. Tyko nie grzmij na tym forum jak to jest cudownie podczas ciąży, bo nie masz pojęcia.

I po ostatnie-czytaj Dziewczyno ze zrozumieniem, bo widzisz to co chcesz widzieć i śmiem stwierdzić, że to Ty masz kapki na oczach.

Pozdrawiam :-)

PS. Ostatnia rzecz jaka mnie interesuje to Twoje pieniądze i co z nimi robisz.

Ostatnia edycja:
kamcia eeeeeeeee,to chyba nie mam po co jechac z moja roczna Amanda do monkey bussiness. Poczekam az zacznie chodzic, to wtedy sie tam wybiore. A tak, to nie mialaby tam, co robic, tylko siedziec przy mnie na podlodze.

didi wlasnie mi sie obilo o oczy, ze ty w ciazy jestes?Gratulacje!

Ale postów napisane :szok: szok...
zastanawialam sie czy napsiac cos na teme temat ktory jest na forum ,ale przemilcze to ...

Ja z moja cóka wybieram sie juz jakis czas na basen, ale zawsze cos wypada i sie nie mozemy wybrac.

My w ta niedziele mamy chrzest coreczki, wkoncu...(za 2 m-ce konczy 3 lata):zawstydzona/y:
Mam nadzieje ze mi obiad wyjdzie bo sama robie... a ostanio albo jest za słone jedzenie albo nie :-D takie sa uroki ciazy ze gotowac sie nie umie...
U was tez tak bylo jest??? czy tylko ja taka jaks niemrawa sie zrobila...

Co do pieluszek to ja bardzo zadowolona jestem z pampersów , kiedys uzywalam w PL ale wydaje mi sie ze tu sa lepsze...
Ale teraz moge juz powiedziec ze w dzien moja corka juz nie chodzi w pampersie tylko w nocy...

magdalena zapomnialam napsiac ze syper masz synka, taka bym chciala teraz kupowac ubranka dla syncia... ale bedzie co ma byc wazne zbey byl zdrowy...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie muszę być w ciaży żeby przesolić potrawę:-D. Dlatego profilaktycznie wolę nie dosolić żeby sobie domownicy na talerzu doprawili :-).

Sofik, Franio dziękuje za komplement:-)

Ostatnia edycja:
Do góry