reklama
anineczka
królowa mrówek :P
A krem,balsam,płyn do kąpieli przenika?
A czy woda przenika? Nie.
Farbujesz włosy a nie cebulki które są w głowie.
Spokojna głowa.Można farbować ;-)
A czy woda przenika? Nie.
Farbujesz włosy a nie cebulki które są w głowie.
Spokojna głowa.Można farbować ;-)
Sofik
Wiara Czyni Cuda
Witam
Jestem mama z Zielonej Wyspy...
Mieszkam sobie w tym pieknym kraju juz 4 lata z córeczka i męzem , a teraz czekamy na kolejny CUD ;-)
lajfik ja własnie w ta sobote byłam u fryzera, mialam robiony balejaz i na reszte włosów mialam robiony jeden kolor a farba pachniala kokosem...;-)
Wiec sie nie martw to nie szkodzi dzidzi...
Jestem mama z Zielonej Wyspy...
Mieszkam sobie w tym pieknym kraju juz 4 lata z córeczka i męzem , a teraz czekamy na kolejny CUD ;-)
lajfik ja własnie w ta sobote byłam u fryzera, mialam robiony balejaz i na reszte włosów mialam robiony jeden kolor a farba pachniala kokosem...;-)
Wiec sie nie martw to nie szkodzi dzidzi...
lajfik
Kuba i Kaja;*
Sofik witaj również ...z jakiej jesteś części Irlandii?
anineczka
źle mówisz odnośnie "przenikania"...na tyle to ja jeszcze wiem ,że woda nie szkodzi
podam ci prosty przykład, że nie wolno stosować np.maści na ból pleców w ciąży ..ponieważ PRZENIKA przez skórę i jest szkodliwa dla rozwijającego się płodu..
i są w niej niebezpieczne składniki...
a farba to chemia i jeśli kładę ją na odrosty jest styczność ze skórą ... i mam prawo NIE BYĆ pewną
A co do kremów to w ciąży nie powinno się używać z kwasami owocowymi...
Więc nie możesz podawać komuś takich przykładów....że coś się kładzie TYLKO na włosy..
ale dzięki za fatygę
anineczka
źle mówisz odnośnie "przenikania"...na tyle to ja jeszcze wiem ,że woda nie szkodzi
podam ci prosty przykład, że nie wolno stosować np.maści na ból pleców w ciąży ..ponieważ PRZENIKA przez skórę i jest szkodliwa dla rozwijającego się płodu..
i są w niej niebezpieczne składniki...
a farba to chemia i jeśli kładę ją na odrosty jest styczność ze skórą ... i mam prawo NIE BYĆ pewną
A co do kremów to w ciąży nie powinno się używać z kwasami owocowymi...
Więc nie możesz podawać komuś takich przykładów....że coś się kładzie TYLKO na włosy..
ale dzięki za fatygę
Ostatnia edycja:
anineczka
Nie farbuj włosów, bo farba może zaszkodzić dziecku.
Nie ma na to żadnych dowodów. Farba wnika we włosy, ale nie przenika przez skórę, dlatego możesz stosować ją bez obaw. Jeśli jednak wolisz dmuchać na zimne, poczekaj z farbowaniem do drugiego trymestru ciąży, bo wtedy najważniejsze organy dziecka są już ukształtowane. Farbując włosy musisz uważać, by nie wdychać zawartego w farbie amoniaku (albo kupować szampony koloryzujące, w których jest go mniej). Jeśli koloryzujesz włosy w domu, poproś kogoś o pomoc, tak byś nie musiała się schylać. Farbowanie powinno się odbywać w dobrze przewietrzonym pomieszczeniu.
Uwaga! Może sie zdarzyć, że efekt farbowania będzie inny od oczekiwań - to skutek działania hormonów. Dlatego nowy odcień wypróbuj najpierw na małym kosmyku, a dopiero potem nakładaj farbę na całą głowę
Zresztą w necie i w książkach technologi fryzjerstwa jest to samo napisane,no chyba,że książki kłamią
Ale już się dowiedziałaś co ja myśle na ten temat i zdecydujesz sama ;-):-)
Nie ma na to żadnych dowodów. Farba wnika we włosy, ale nie przenika przez skórę, dlatego możesz stosować ją bez obaw. Jeśli jednak wolisz dmuchać na zimne, poczekaj z farbowaniem do drugiego trymestru ciąży, bo wtedy najważniejsze organy dziecka są już ukształtowane. Farbując włosy musisz uważać, by nie wdychać zawartego w farbie amoniaku (albo kupować szampony koloryzujące, w których jest go mniej). Jeśli koloryzujesz włosy w domu, poproś kogoś o pomoc, tak byś nie musiała się schylać. Farbowanie powinno się odbywać w dobrze przewietrzonym pomieszczeniu.
Uwaga! Może sie zdarzyć, że efekt farbowania będzie inny od oczekiwań - to skutek działania hormonów. Dlatego nowy odcień wypróbuj najpierw na małym kosmyku, a dopiero potem nakładaj farbę na całą głowę
Zresztą w necie i w książkach technologi fryzjerstwa jest to samo napisane,no chyba,że książki kłamią
Ale już się dowiedziałaś co ja myśle na ten temat i zdecydujesz sama ;-):-)
anineczka
Aha zapomniałam dodać ważną rzecz.
Może pojawić sie alergia na farbe dlatego ważne by zrobić test sobie przed nałożeniem na głowe.Bo wyleczenie alergii w ciąży jest utrudnione
Może pojawić sie alergia na farbe dlatego ważne by zrobić test sobie przed nałożeniem na głowe.Bo wyleczenie alergii w ciąży jest utrudnione
Sofik
Wiara Czyni Cuda
lajfik Mieszkam w Clonmel... , Powiedz mi kiedy milas pierwsze usg w szpitalu??
A co do farbowania to naprawde nie ma co sie bac, ja w 1 ciazy 5 razy farbowalam wlosy dziecku...
Z tego co mi mowil fryzjera(NIE PO TO ZEBY ZAROBIC) ze na glowie nie ma tyle ukrwienia zeby faraba przedostala sie do krwi, raczej chodzi tu o wydychany zapach , ale teraz jak pisalam moja farba pachniala kokosem...;-)
Ale kazdy robi jak uwaza idzie do fryzjera albo nie i sa rozne opinie na ten temat...
Ja w 1 ciazy sie wachalam bardzo ale jakos trzeba wygladac pozatym mam pasemka wiec po 9 m-cach nie farbowania miala bym niezle odrosty ;-)
A co do kremów - kurde kiedys uzywalo sie wszytkiego teraz pisza tego nie wolno tego rozniesz, mozna oszalec...
Wydaje mi sie z emona wszytko uzywac ale z umiarem....
Miłej Nocki
Ja jestem nocny amrek bo mam klopoty ze spaniem
A co do farbowania to naprawde nie ma co sie bac, ja w 1 ciazy 5 razy farbowalam wlosy dziecku...
Z tego co mi mowil fryzjera(NIE PO TO ZEBY ZAROBIC) ze na glowie nie ma tyle ukrwienia zeby faraba przedostala sie do krwi, raczej chodzi tu o wydychany zapach , ale teraz jak pisalam moja farba pachniala kokosem...;-)
Ale kazdy robi jak uwaza idzie do fryzjera albo nie i sa rozne opinie na ten temat...
Ja w 1 ciazy sie wachalam bardzo ale jakos trzeba wygladac pozatym mam pasemka wiec po 9 m-cach nie farbowania miala bym niezle odrosty ;-)
A co do kremów - kurde kiedys uzywalo sie wszytkiego teraz pisza tego nie wolno tego rozniesz, mozna oszalec...
Wydaje mi sie z emona wszytko uzywac ale z umiarem....
Miłej Nocki
Ja jestem nocny amrek bo mam klopoty ze spaniem
Ostatnia edycja:
anineczka
Witaj Sofik.:-)
Zapomniałam wcześniej się przywitać
Magdalena jak Franek? Przechodzi mu?
Kamcia pleśniawki opuściły już Oliwierka?
Didi coś dawno Cię nie widziałam :-(
Jak się czujesz?
My ostatnio mieliśmy niemiłą przygode z Eircomem.
Przyszedł jakiś ich sales man i zaczął przedstawiać nam oferty itp.Podszedł męża i twierdząc,że wyśle nam specjalną oferte kazał się podpisać na takim elektronicznym komputerku.Mąż podpisał bo chciał zobaczyć te oferty ( nie mamy telefonu i internetu od nich a zastanawialiśmy się nad przeniesieniem do nich).
Po kilku dniach przyszła umowa do podpisania
A co najlepsze napisali.Że jak nie podpiszemy umowy to po 5 dniach oni i tak podłączą telefon
Dzwoniliśmy tam przez te 5 dni i nikt nam nie chciał udzielić żadnej informacji ani nie mogliśmy złożyć rezygnacje z konta.
Później przyszeł rachunek za coś czego nie mamy.
Na szczęście udało się to anulować,ale po kilku dniach przyszedł rachunek Finaly Bill
Mąż sie wkurzył niemiłosiernie i dodzwonił się już do wyższch stanowisk,zagrził podaniem do sądu i anulowali też to.
Jestem w lekkim szoku jak postąpił ten sales man.To był podstęp.
Tymbardziej,że w Tuam mieliśmy telefon i internet i byłam z nich zadowolona
Zapomniałam wcześniej się przywitać
Magdalena jak Franek? Przechodzi mu?
Kamcia pleśniawki opuściły już Oliwierka?
Didi coś dawno Cię nie widziałam :-(
Jak się czujesz?
My ostatnio mieliśmy niemiłą przygode z Eircomem.
Przyszedł jakiś ich sales man i zaczął przedstawiać nam oferty itp.Podszedł męża i twierdząc,że wyśle nam specjalną oferte kazał się podpisać na takim elektronicznym komputerku.Mąż podpisał bo chciał zobaczyć te oferty ( nie mamy telefonu i internetu od nich a zastanawialiśmy się nad przeniesieniem do nich).
Po kilku dniach przyszła umowa do podpisania
A co najlepsze napisali.Że jak nie podpiszemy umowy to po 5 dniach oni i tak podłączą telefon
Dzwoniliśmy tam przez te 5 dni i nikt nam nie chciał udzielić żadnej informacji ani nie mogliśmy złożyć rezygnacje z konta.
Później przyszeł rachunek za coś czego nie mamy.
Na szczęście udało się to anulować,ale po kilku dniach przyszedł rachunek Finaly Bill
Mąż sie wkurzył niemiłosiernie i dodzwonił się już do wyższch stanowisk,zagrził podaniem do sądu i anulowali też to.
Jestem w lekkim szoku jak postąpił ten sales man.To był podstęp.
Tymbardziej,że w Tuam mieliśmy telefon i internet i byłam z nich zadowolona
magdalena81
Entuzjast(k)a
Franio ma się lepiej:-). Jeszcze troszkę kaszle, ale to nic w porównaniu z tym co było. Mam nadzieję, ze szybciutko Mu przejdzie.
Witaj Sofik :-)
W ogóle jakoś cicho się na tym forum zrobiło ostatnimi czasy... Czyżby Dziewczyny na plaży siedziały???
A mój suwaczek "wagowy" wciąż w miejscu stoi...
Witaj Sofik :-)
W ogóle jakoś cicho się na tym forum zrobiło ostatnimi czasy... Czyżby Dziewczyny na plaży siedziały???
A mój suwaczek "wagowy" wciąż w miejscu stoi...
reklama
julia28
Mama lutowa 2007
Witam a jak tak ni z gruszki ni z pietruszki,Temat Dentysta.Chcilam spytac czy ktoras leczyla zeby u Irlandzkiego lekarza?Ja tak we wtorek minie2 tygodnie jak wyrwalam zeba i dalej boli a na dodatek zosatwila mi kawalek zeba w dziasle i kiedy poszlam do niej.........powiedziala ze sam wyleci ale jakos do tej pory nic nie wylecialo.dodatkowo mialam infekcje po wyrwaniu bo nikt tego nie czyscilnie powiem znieczulenie daja do wszystkiego,jak wstawiala plombe bylo dobrze ale co do wyrwyania to nie najlepiej;-)Moze ktoras z was byla i podizeli sie opina na ten temat.....:-)Pozdrawiam wszystkie Mamusie