reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Magda ja zamiast Calpolu użyłabym Nurofen w syropku.
On jest przeciwzapalny.
Zreszta ciężko coś doradzić bo to takie maleństwo :-(
Chyba ten basen się odezwał :confused::baffled::-(

Niewiem popatrze w apteczce co mam i napisze ;-)

reklama
Dzięki anineczka.
Myślę, ze to po basenie na Salthill wylazło, gdzie jak pisałam, wiatr nam wiał po plecach :baffled:. Poza tym mógł się zarazić od Artura, bo mi się konkubent ostatnio pochorował. Spróbuję z Nurofenem, bo właśnie o jakiś lek przeciwzapalny mi chodziło. Kupię go tutaj w aptece??? Jeszcze raz dzięki.

Madzia ja mam u siebie Lipomal syrop na kaszel i przeziebienie ale on jest od roku... mam też Nurefen lub Ibufen z Polski i faktycznie lepiej użyc czegos przeciwzapalnego, jakbys chciała to ci dam papa trzymaj sie

anineczka, ślę pokłony normalnie:-D:-D:-D.
Po dwóch dawkach Nurofenu Młody kaszle zdecydowanie mniej (prawie wcale), a i flegmy mniej zalega w gardziołku :-).

Artur jak pojechał do apteki, to nie zapytał wprost o Nurofen, tylko o coś na przeziębienie (zapalenie gardła konkretnie) dla niemowlaka. No i oczywiście co mu zaproponowano??? Paracetamol (Calpol):baffled:, który jak wiadomo podają tu na wszystko. Dopiero jak zapytał konkretnie o Nurofen to pani zrobila duże oczy i ze zdziwieniem stwierdziła, ze faktycznie-jest od 3 miesiaca... Ehhhhh.......
Wiem, że czasami za dużo narzekam na tutejszą służbę zdrowia, ale lekarz dał dwie opcje-paracetamol albo antybiotyk.... Jak tu się nie wkurzać jak Maleństwo prycha, kicha i charcze....... (nie na Synka oczywiście).
Tak czy owak jeszcze raz wielkie dzieki Dziewczyny :-)

Witam dziewczyny!!!
Wiem że temat farbowania włosów w ciązy to temat rzeka;-)...ale moze wy macie jakąs dobrą ..sprawdzoną wiedzę?
Ja słyszałam że nie wolno farbować na kolor czarny, na inne można tylko nie na ten kolor( niby ma w składzie wiekszą chemię :dry:) ...ktoś mi mówił ,ze nie wolno rozjaśniać???!:wściekła/y: Jestem cała głupia juz o tego wszystkiego:baffled:
Mnie konkretnie interesuje kolor czarny:tak: jeśli któraś z was wie na pewno coś na ten tamat to proszę o pomoc:-) (jestem w 18-stym tyg. ciąży)
Dzięki z góry ..pozdrawiam:-D

reklama
Do góry