reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Ale miło sie czyta o waszych przygotowaniach do porodu az sie przypominaja wlasne:) musze sie chyba postaraco nowe hihi pozdrowienia

reklama
Witam!!!
Moja corcia wlasnie zasnela..ale dzisiaj nam dala koncert. Juz sama nie wiem co jej moze byc,wczoraj bylo to samo. Placze tuz przed zasnieciem, wydaje mi sie ze ze zmeczenia,albo za duzo wrazenw ciagu dnia?Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej.
Pozdrawiam goraco!!!

Hej!
Od pewnego czasu wpadam na forum ,aby troszkę poczytać o WAS... o czym sobie rozmawiacie:-)... Ja mam na imię Kaja mieszkam niedaleko Cork, w Irlandii jestem około 2 lat ... Mojego synka rodziłam w Polsce 8 lat temu...pochodzę z trójmiasta, no a teraz poród szykuję sie tutaj:tak: Obecnie jestem na początku 4-tego m-ca... czuje się wspaniale i oby tak dalej:laugh2: Mam nadzieję, że będzie nam się miło klikać ....
Pozdrawiam cieplutko wszystkie mamusie:-D

Cześć Lajfik - mam nadzieję, że cała ciąża będzie taka jak pierwsze 4 miesiące i zleci Ci szybko (mi zleciało)...

U Was też tak leje i wieje? Jak w listopadzie:( A przez Dublin podobno straszne deszcze wczoraj przeszły?

Hej
U mnie spokojnie:tak: wiatru nie ma, deszcz padał rano ,a teraz jakby próbowało wydostać się słońce, ale znając życie marne szanse:-(

Anaklim miałam się zapytać? Ile razy miałaś USG tutaj ...ja byłam teraz 6-tego na pierwszym i potem mi powiedziano, że jak wszystko jest ok to więcej nie robią:dry: Jak to wyglądało u Ciebie?
Jutro idę do GP z mężusiem i zobaczymy co ona mi jeszcze powie?
Pozdrawiam:-D

Ogólnie tu z usg jest cienko robia raz maximum 2 razy moja kolezanka chodzi prywatnie do polskiego ginekologa na usg i warto sobie krew zbadac bo oni czesto zapomniaja o przepisaniu żelaza tak jak bylo w przypadku mojej kolezanki. Lekarz irol nie raczyl jej poinformowac ze jej wyniki tarczycy sa ponizej normy i ze powinna brac leki tym bardziej ze ma astme wiec przepisala sie do polskiej lekarki i teraz jest spokojniejsza i swoja ciaze.. takze czasem warto wtdac kase i sie upewnic czy wszystko jest ok. powodzenia

mamuski ale pogoda beznadziejna to chyba najgorsze lato jakie tu spedzam:( tak bym zOlivierem na plaze poszla ale coz....

a tu my z Olivierem na wycieczce przy ladnej pogodzie o dziwo:)

pozdr

Załączniki

• IMG_6885maly.JPG
    IMG_6885maly.JPG
    266,9 KB · Wyświetleń: 37
  • IMG_6648hustawk.JPG
    IMG_6648hustawk.JPG
    297,9 KB · Wyświetleń: 37
Hej hej

Wczoraj lało a dziś pochmurnie.
Ale moge śmiało powiedzieć,że to lato jest lepsze niż w zeszłym roku.
Ale z tego co wiem to Galway jest bardziej deszczowe niż okolice Dublina.

Mam bilety do Polski :-)
Lece na 16 dni 18 września.Strasznie się ciesze bo w końcu moi rodzice będą na urodzinach Antka.
No i kupili dom nad jeziorem to relax i wypoczynek też zalicze.

Czy ja mówiłam ,że dziś nie pada? :baffled: Kłamałam....właśnie zaczeło :angry:

No ale wczoraj w Bray było słonecznie.Oto dowód
Picasa Web Albums - Anna - Aquapark i lu...

A w PowerCourt w co.Wicklow w sobote też było fajnie:
Picasa Web Albums - Anna - Wodospad 9 si...

Linki wykasuje wieczorkiem ;-)

Lajfik ano niestety jedno Usg i koniec.Choć to zależy chyba od szpitala :tak:

Kamcia ale Oli już duży.
A pamiętam jak w brzuszku u Ciebie siedział :rofl2:

reklama
Ale jaja :szok: To na jakiej podstawie oni stwierdzają, że płód rozwija się prawidłowo???
Jak wam to tłumaczyli Irlandzcy lekarze?
Opierają się tylko na wynikach z moczu itp. kurczeee???

Do góry