reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

anineczka dokladnie to mieszkam na rathmines
dziewczyny moja siostra jak robila zdjecia do paszportu dla synka to normalnie dwu miesieczne dziecko posadzili az w szoku bylam jedna babka go trzymala reka za spodnie bo byl w ogrodniczkach i powiem wam ze b fajnie to wyszlo a mlody jaki powazny jest na tym zdjeciu i napewno nie wyglada na 2 miesiecznego bobasa

reklama
anineczka my tez zlozylismy o mc 3 tygodnie temu i jeszcze nic nie wiadomo!Mam nadzieje,ze jesli nie to, to chociaz GP visit card dostaniemy.

A ja juz mysle o pl, za 12 dni lecimy za calutkie 2 tygodnie :D Amanda pierwszy raz bedzie w pl, akurat na swoim roczku :D

:laugh2::-D

Anineczka przydomek Pani Przeprowadzka ;-), amiana zamieszkania na terenie dublina??
My wąłsnie sie umowilismy w konsulacie w sprawie paszportu. Robiąc zdjecie Matyldzie moge ją trzymac na rekach??bo inaczej to nie wiem jak mozna, a kuzyn mi móił ze tło ma byc białe :szok:chyba ze narzuce na siebie przescieradło :rofl2:
Tak,Pani przeprowadzka do mnie pasuje :-D
Nie teraz nie Dublin tylko chyba Naas :baffled:
A dlaczego?
Bo mąż pracuje w Clondalkin i dalej tam będzie.A ja szukam miejscowości obok tego miejsca bo jednak Dublin jest dla mnie nie za dobry ( w Clondalkin ostatnio zgwałcili Polke i nie cieszy sie uznaniem) a jednak coś innego niż Newcastle gdzie jest tylko jeden sklep.Ostatnio obieździliśmy okoliczne miejscowości i podoba mi się Celbridge i Naas :tak: A że ja wytrwała w przeprowadzkach :baffled: to się gdzieś przeniesmiemy.Ale to po nowym roku.
W tej chacie podoba mi się to,że jest nowa i ma panele słoneczne.Teraz za ogrzewanie wody i mieszkania za dwa miesiące zapłaciliśmy 9.33 euro.Malo co?
Ale przecież nie będe siedziała na wiosce gdzie nie znam NIKOGO .
Dobre tylko to,że znajomi z Galway często nas odwiedzają.Jak na przykład jutro ich się spodziewamy.

Larcia życze pozytywnego rozpatrzenia wniosku.Dobre i GP card.Bo tak naprawde najwięcej się odwiedza lekarza rodzinnego.
Miłego pobytu w Pl i udanego roczku.

Biola
mój mąż wie gdzie to jest :tak:
Mówi,ze to droga dzielnica :tak:
Może się kiedyś spotkamy :sorry2::-):-D

A co do zdjęc do paszportów ogarnia mnie śmiech :-D:-D
Można samemu zrobić w domu bo niczym się nie róznią od tych zrobionych w aptekach.
Kamcia cos wie na ten temat :rofl2:

anineczka no nie ma sprawy zapraszam jak bedziesz w dublinie a co do dzielnicy tak wiem ze troche drozsza od innych ale b mi sie tutaj podoba i mam mnostwo sklepow:-) no i kolo 4 parkow i placy zabaw kolo domu w sumie wszystko co chce jest blisko :-)

dziewczyny!!!
wyrzucilam jakis czas temu wszystkie wezwania na szczepienia, ktore przychodzily do Amandy. Przeprowadzilismy sie i wypadaloby zadzwonic tam i zmienic adres. Czy ktoras z Was moze podac mi numer tel do nich tzn skad przychodza te wezwania, bo nie byly one od Gp. Zaraz corcia powinna miec szczepienie, bo konczy rok.

Larcia ale szczepi GP.
Wystaczy,że pójdziesz do niego i pokażesz książeczke.
Ja nie dzwoniłam tam skąd przychodzą listy po przeprowadzce i nie było wogóle problemu by zaszczepiću nowego GP.
Ale poszukam bo jeszcze mam listy stamtąd :tak:

Biola no właśnie o takie coś mi chodzi.
Chce mieć blisko wszędzie bo tutaj to masakra :baffled:

ja mieszkam w shannon i termin mam za trzy tygodnie czekam jak na zbawienie jestem juz zmeczona ale jeszcze troche dla dobra naszej coreczki!!!pozdrawiam

anineczka dzieki wielkie.
Ja gp nie zmieniam, a ze gp szczepi to wiem :-) Ale chcialabym dostawac wezwania do domu, bo moge kiedys nie upilnowac. Przychodza, ale na stary adres, dlatego musze zadzwonic i zmienic, o to wlasnie chodzi :-)

reklama
Larcia - gratuluję NCT!!!!!

Byłam wczoraj w Sligo na zakupach... Longford to jednak straszna dziura, ja chcę się przeprowadzić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No w każdym razie mam już prawie wszystko, czekam tylko na wózek i łóżeczko, bo zamawiałam w Polsce i leci. Wysłali w czwartek i zapewnili, że poczekam od 3 do 5 dni roboczych... hmmmm zobaczymy:)

Do góry