reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

A widzisz Larcia z tym różnie.Ja w Galway miałam raz usg w 18 tygodniu ;-)
Co do parkingu nie pomoge :no:

Lajfik ja nie widziałam takich materaców.Ja mam piankowy,ale nie jest miękki.
Co do łóżeczka turystycznego.Teraz takie cuda już robią,że spokojnie może zastąpić tradycyjne łóżeczko :tak:
Są już nawet takie,że dno można sobie ustawiać na wyższym poziomie,bo jakoś nie wyobrażam sobie schylać sie wiecznie do łóżeczka.
Ja tutaj nie kupowałam łóżeczka zwykłego bo dostałam nowe od koleżanki,ale mam zwykłe turystyczne bez żadnych bajer i super jest na wyjazdy.

Kasiu helllo
Jak wyjazd.
Zapomniałam pogratulować Twojemu mężowi ;-)

reklama
hejka
chciałam sie was poradzic od kiedy wasi chlopcy zaczeli sikac i wolac ze chca siuisu bo ja Olivierowi sciagam pampersa i lata w majtkach no i nie wola lubwola jak juz sika wiec chcialam sie dowiedziec ile u was nauka sikania zajela?czy moze za szybko zaczynam uczyc oliviera ma prawie 2 lata? wiem ze sam bedzie widzial kiedy chce siusiu i bedzie sie wstrzymywal... prosze o opinie:) dzieki
W Galway nie pada wow chyba wyjdziemy na dwor po 3 dniach przerwy:)

pozdr

Hej,

Hanah - wyluzuj dziewczyno i nie spinaj się tak:))) Nie muszę brać wszystkiego "z dobrodziejstwem inwentarza" jak piszesz, bo wyobraź sobie, że jako myśląca osoba, która ma porównanie, mam prawo negować to co mi się nie podoba i robię to. Nie wiem czy miałaś tu prowadzoną ciążę, ja tak. Nie nastawiałam się na nic, szkoda, że się tak okropnie rozczarowałam. I wyobraź sobie, że mój polski lekarz prowadzący obecnie przyjmujący w Dublinie był w polsce ordynatorem oddziału ginekologiczno-położniczego w Radomiu oraz profesorem nadzwyczajnym wydziału położnictwa AM (dr Banaczek - przyjmuje w Dublinie - polecam). Nie sądzę żeby to był 2 czy 3 sort, skąd Ty bierzesz takie informacje? Mam się dać zaprowadzić na rzeź, jak owca, bo tu tak jest??? Tu 1/3 społeczeństwa to analfabeci, mam się zatem zacząć uwsteczniać? Pomyśl trochę zanim znowu popełnisz posta, który nie wiedzieć czemu służy???

Lajfik - ja zamawiałam gryczano-kokosowy z Polski.

materac gryczno-kokosowy 120x60

Z tego samego sklepu jedzie do mnie wózek i łóżeczko. Przesyłka samego materaca to 28e, więc opłaca się baaardzo. Kontakt ze sklepem świetny, wysyłka ekspresowa. W środę o 23.00 dokonałam płatności, w czwartek po 15.00 przesyłka już wyszła ze sklepu, wczoraj o 1:50 wyjechała z Wielkiej Brytanii. Zobaczymy czy dotrze dziś czy jutro i czy w całości. Jeśli wszystko będzie ok to zamówię jeszcze parę drobiazgów.

Kasia - dobrze, że odpoczęłaś. Witaj:)))

Anineczka - masz rację - ciągle pada. Mi się nic nie chce, muszę pojechać po zakupy, a dalej w piżamie się snuję po domu:( Może posprzątam najpierw troszkę?

Ostatnia edycja:
hejka
czy moze za szybko zaczynam uczyc oliviera ma prawie 2 lata? wiem ze sam bedzie widzial kiedy chce siusiu i bedzie sie wstrzymywal... prosze o opinie:) dzieki
pozdr

Kamcia - Kaj przestał sikać w pampersa miesiąc przed drugimi urodzinami. Pediatra powiedziała nam, żebyśmy zastosowali metodę grubej kreski. Ściągasz pieluchę i koniec, nie nakładasz jej nawet na noc. Tak zrobiliśmy. Kajetan zasikał łóżko tylko dwa razy. Pół paczki pieluch, która została zostawiliśmy na pamiątkę:)
Powodzenia:)

Larcia ja wyjeżdżam za miesiąc.... i lecę z Shannon..zostawiamy samochód na tydzień i płacimy 40 jurków..na pewno jest to aktualne.. bo mój M się orientował:)))

Anineczka dwa poziomy muszą być w łózeczku ..bo bym zbzikowała..z moim kręgosłupem ;-)
Trochę mi smutno...mój synek w Polsce do końca m-ca i taka jakaś cisza w domu:confused:
Wieczorkiem idę do GP na wizytę:tak: zobaczymy co mi tam powie ciekawego:-)
Kamcia ja mojego Kubusia zaczęłam sadzać na nocnik..w wieku 8-śmiu m-cy...po prostu jak się obudził..sadzałam go....jak widziałam ,że się na napił za jakiś czas sadzałam..aby się oswajał...ale nic na siłę:tak: jeśli nie zrobił...trudno... myślę..że dwulatkowi możesz kupić taką nakładkę na toaletę ..może to go zachęci???.. koniecznie zawsze trzeba pogratulować i docenić że zrobił siusiu na nocnik lub toaletę :-D...myślę że będzie OK... cierpliwości..na pewno się nauczy zanim sie obejrzysz;-)
Powodzenia

anaklim rozumiem, że wszystko załatwiałaś przez neta? Czy w Polsce ktoś Ci pomagał? (może to głupie pytanie ) heheh
Jeśli możesz to powiedz, ile oprócz wartości wózka i łóżeczka zapłaciłaś za przesyłkę?
Wiem że tu chłopacy biorą 2euro za kilo..jeśli chodzi o przewóz..:-)
A i jestem ciekawa jaki wózek wybrałaś:-p z góry dziękuję;-)

Lajfik - wszystko wybrałam, zamówiłam i zapłaciłam przez neta. Przesyłka została zapakowana w trzy paczki, ale za przesyłkę zapłaciłam 240 pln zamiast 300, bo sklep udzielił 60 pln rabatu z racji wysokości zamówienia (wyszło jakieś 75e).
Wózek jaki wybrałam to Jane Slalom Pro. W komplecie jest spacerówka, gondola, torba, folia przeciwdeszczowa. Do kupienia również tutaj, ale dużo drożej (torba i folia oddzielnie):

http://dino.sklep.pl/nowy/linki/wozki/spacerowe/slalom_pro/gond_orange.htm

Ostatnia edycja:
Wózeczek śliczny..podoba mi się :tak:
ja w przeciwieństwie do Ciebie mam jeszcze sporo czasu ;-)..może "moda" się pozmienia..więc na razie tylko oglądam i poczekamy na zimowe promocje:-p

Olivier tylko siada na nakladke na toalete nie lubi zbytnio nocnika i oczywiscie chwale go i pytm czy chce siusiu:) takze dalej jade na majteczkach az do skutku.dzieki pozdrawiam

reklama
Do góry