reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

magdalena idzie sie przyzwyczaic, ale nie ukrywam, ze juz mnie cos zaczelo rozpi*** od srodka.A bylam z Amanda, wiec nie bylo latwo

a to nct juz mnie wkurza, mam poprawke w srode, tylko zgarniaja kase, a takie powody, ze szkoda gadac...bo pasa z tylu srodkowego nie widac...a byl!Szkoda slow.A najlepsze, ze moj maz zle kolo skrecil i jechalam bez swiadomosci, ze moga w kazdej chwili sruby puscic!!!!!!Potem zaczelo mi cos dudnic, ze sie sama skapnelam i koles z nct mi dwa razy powtorzyl,ze jestem szczesciara, ze wogole dojechalam cala!Bo kolo moglo w kazdej sekundzie odpasc, a ja jechalam z headford droga szybkiego ruchu!!!!

reklama
Iwona&laura - napisałam, ż nie dobrze, bo źle jak dziecko cierpi. Postaraj się ograniczyć nabiał, tak jak radzą dziewczyny i powinno być lepiej:)
U mnie znowu pada, spadam po fryzjerkę:) Odezwę się wieczorkiem:) Jutro idziemy na urodziny kolegi:) Trzeba się zrobić na bóstwo:)

Witam laseczki:-)
U nas też słoneczko:tak::-).
Dzieki kobitki za rady, odstawiłam nabiał na bok a póżniej ograniczę do minimum.
Mam nadzieję że pomoże.
anaklim napewno zrobicie furore na urodzinkach:tak:
larcia współczuje,pamietam jak mój mąż też miał problemy z nct...
miałam za dużo spalin i musiał sporo zapłacić za wymiane i do tego koła...też do wymiany i jeszcze światło za słabo swieciło:angry:. Dasz rade;-)

Miłego dzionka

Jak Olivia miala uczulenie to lekarz kazal mi odstawic nabial calkowicie wiec proponuje zrobic to natychmiast plus do tego inne alergeny jak orzechy, czekolada, cytrusy, wszystko co zawiera nabial mleka krowiego (biale pieczywo, wedlina, masa tego jest, najlepiej poszukac w googlach) bo jesli dziecko ma alergie na bialko czy cokolwiek innego to taka wysypka to jest informacja, ze w srodku dzieje sie cos zlego, moze ja bolec, powodowac zle samopoczucie, a nawet jesli to tylko wysypka to musi ja tez swedziec, a taki maluszek nie wie co sie dzieje i cierpi bo nie potrafi przyniesc sobie ulgi. Po tym jak moja Olivia cierpiala jestem na to bardzo uwrazliwiona, tez mi bylo ciezko odstawic te wszystkie pokarmy ale trzeba to zrobic dla dobra dziecka. Wytlumacz to sobie w ten sposob, ze jak ty nie zjesz np. jogurtu to nic ci nie bedzie, mozesz zjesc w to miejsce cos innego albo nic to najwyzej schudniesz, a Twoja corcia uniknie cierpienia. Mam nadzieje, ze nie poczulas sie zaatakowana, nie to bylo moim celem, chce Ci po prostu uswiadomic jaki to moze miec wplyw na Twoja corcie. Zycze powodzenia i wytrwalosci.

A propos tłumów w mieście... Pojechaliśmy dzisiaj żeby zapłacić rent i pochodzić po sklepach, ale jak zobaczyłam co się dzieje, to szybciutko wskoczyliśmy do banku i wróciliśmy do domu. Na szczęście jakoś ominęliśmy korki, ale w cenrtum po prostu masakra-nie bylo szans przebić się z wózkiem:szok:. Zakupy i spacery odłożyliśmy na następny tydzień...

Była któraś z Was na wyścigach?? Faktycznie taka fajna impreza?? Ja już tutaj trzeci rok jestem, ale jakoś jeszcze tam nie trafiłam, chociaż nie powiem-ciekawa jestem jak to wygląda..

To się pokażemy :)
karta.jpg

niespiewajjuz.jpg

zawadiaka.jpg

laciate-2.jpg

Ostatnia edycja:
Magda sliczne zdjecia! pieknie razem wygladacie:)

juz jutro moj M przylatuje YUPI!!! nie oge sie juz go doczekac;)

Tak Magdalena śliczne zdjęcia, aż miło popatrzeć na taką fajną rodzinkę. Franio jest śliczniutki i taki duży:happy2:, a ta minka na drugim zdjęciu super:-D.

madzia sliczne fotki, synek rosnie jak na drozdzach, jest cudny!rodzinka usmiechnieta- to najwazniejsze :-) A ty super wygladasz :-)
Ja tez juz trzecie lato jestem, ale ani razu nie bylam na wyscigach i jakos mnie nie ciagnie.

Witam!
W zeszłym tygodniu, wróciliśmy z Polski, było super, odpoczęłam sobie pogoda w kratkę ale ogólnie wyjazd bardzo udany
Na razie atakują nas choroby, ostatnio angina a wczoraj synek dostał wysypki, podobno to pokrzywka
Zyczę udanego długiego weekendu, pozdrowionka

reklama
Jak Olivia miala uczulenie to lekarz kazal mi odstawic nabial calkowicie wiec proponuje zrobic to natychmiast plus do tego inne alergeny jak orzechy, czekolada, cytrusy, wszystko co zawiera nabial mleka krowiego (biale pieczywo, wedlina, masa tego jest, najlepiej poszukac w googlach) bo jesli dziecko ma alergie na bialko czy cokolwiek innego to taka wysypka to jest informacja, ze w srodku dzieje sie cos zlego, moze ja bolec, powodowac zle samopoczucie, a nawet jesli to tylko wysypka to musi ja tez swedziec, a taki maluszek nie wie co sie dzieje i cierpi bo nie potrafi przyniesc sobie ulgi. Po tym jak moja Olivia cierpiala jestem na to bardzo uwrazliwiona, tez mi bylo ciezko odstawic te wszystkie pokarmy ale trzeba to zrobic dla dobra dziecka. Wytlumacz to sobie w ten sposob, ze jak ty nie zjesz np. jogurtu to nic ci nie bedzie, mozesz zjesc w to miejsce cos innego albo nic to najwyzej schudniesz, a Twoja corcia uniknie cierpienia. Mam nadzieje, ze nie poczulas sie zaatakowana, nie to bylo moim celem, chce Ci po prostu uswiadomic jaki to moze miec wplyw na Twoja corcie. Zycze powodzenia i wytrwalosci.

Witam kobitki:-)

Zewunia wielkie dzieki za rady,mysle ze wiem co bylo twoim celem i nie poczulam sie zaatakowana.Podzielam twoje zdanie....moja corcia i jej zdrowie najwazniejsze.
Odstawilam calkowicie nabial i pochodne nabialu.Zobaczymy:tak:
Jak narazie jest zdecydowana poprawa jezeli chodzi o wysypke.Kapie ja i smaruje Oilattum i pomaga:-).
Magdalena piekne zdjecia...super z was rodzina i jaka szczesliwa a Franiu jaki duzy,bedzie z niego super przystojniacha:-).
Zaraz wybieramy sie na spacerek...sloneczko znowu swieci u nas.
Mam jeszcze pytanko odnosnie karmienia piersia....
od trzech dni wydaje mi sie jakbym miala mniej mleka,wieczorem po kapieli Laura zawsze oprozniala dwa cyce,pozniej troszke pogawozyla,pobawilam sie z nia i po ok godzinie znowu troszke pocyckala i szla spac do rana:tak:
a teraz po oproznieniu cycuszkow i zabawie chce ssac i zaraz sie denerwuje tak jakby nic jej nie lecialo,sama tez czuje ze cycki sa oproznione,a poza tym wstaje mi dwa razy w nocy na jedzonko.
Czy to znaczy ze mam mniej pokarmu lub co gorsza mi on zanika???
Powiem jeszcze ze od drugiego miesiaca po porodzie dostalam okres mimo iz karmie piersia,zauwazylam ze w okres i po nim mam wlasnie mniej pokarmu.
Czy ktoras z was byla w podobnej sytuacji????

Pozdrawiam goraco i zycze milego dnia

Do góry