reklama
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Wiecie co ale jak pomysle o porodzie tutaj i o ew. problemach to jestem przerazona, moj angielski jest moocno podstawowy stad moje najwieksze obawy, zwlaszcza, ze na noc i po porodzie zostaje sama bez partnera, tak samo na cc. Czy jezeli urodze w Polsce i pozostane tam np. 3-4 miesiace to macierzynski bedzie tutaj placony? Magdalena81 - mozesz napisac, jak planowalas podroz do Pl, ile przed porodem no i jak polaczyc to z praca?
dziekuje dziewczyny za pomoc
dziekuje dziewczyny za pomoc
Czesc dziewczyny!!!
Zawitalam tutaj pierwszy raz! Wasze forum polecila mi znajoma z innego forum o podobnym charakterze, pisze tutaj bo szukam mam ze swoimi pociechami mieszkajace w Dublinie, mamy podobne problemy i doswiadczenia. Jestem mama 5miesiecznej Olivii. W Dublinie mieszkam od ponad 3 lat. Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona.:-)
Zawitalam tutaj pierwszy raz! Wasze forum polecila mi znajoma z innego forum o podobnym charakterze, pisze tutaj bo szukam mam ze swoimi pociechami mieszkajace w Dublinie, mamy podobne problemy i doswiadczenia. Jestem mama 5miesiecznej Olivii. W Dublinie mieszkam od ponad 3 lat. Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona.:-)
anineczka
królowa mrówek :P
Hej dziewczynki.
Witaj zewunia.
Cieplutko dziś w Irlandii to dziewczyny pewnie spacerują.
A ja siedze w domu bo dzieci zakatarzone po pas.
Ale zrobiłam karpatke,posprzątałam domek i teraz oglądamy Domowe Przedszkole
Ja tez polecam poród w Irlandii.Dwójka moich smyków się tutaj urodziła a o słuzbie zdrowia i mojej przygodzie z nią na innym wątku "Kwestia podejscia lekarzy...'
Witaj zewunia.
Cieplutko dziś w Irlandii to dziewczyny pewnie spacerują.
A ja siedze w domu bo dzieci zakatarzone po pas.
Ale zrobiłam karpatke,posprzątałam domek i teraz oglądamy Domowe Przedszkole
Ja tez polecam poród w Irlandii.Dwójka moich smyków się tutaj urodziła a o słuzbie zdrowia i mojej przygodzie z nią na innym wątku "Kwestia podejscia lekarzy...'
magdalena81
Entuzjast(k)a
Shamroczek, urlop macierzyński możesz wziąć tutaj na 12 tygodni przed porodem, czyli możesz być na macierzyńskim i lecieć do Polski. Z jednej strony Ciebie rozumiem, bo mi też wszyscy mówili, że lepiej rodzić w Irlandii, a ja obstawiałam swoje... Gdyby nie to, że Social Welfare i mój pracodawca pokrzyżowali mi plany wyjazdowe (nie będę się tutaj zagłębiać w temat), wyjechałabym do Polski na 100%. Jednak zostałam i naprawdę nie załuję.
Shamroczek - będziesz miała 9 miesięcy żeby podciągnąć język A jak się tu rodzi opowiem za jakieś 4-6 tyg)) Wszystkie moje koleżanki, które rodziły najpierw w Polsce, a później tutaj, twierdzą, że lepiej rodzi się tutaj. Tyle, że "rodzi", bo opieka przed ciążą faktycznie jest masakryczna....
U mnie dziś znowu ciepełko, idę do ogródka
U mnie dziś znowu ciepełko, idę do ogródka
reklama
biola
szczęsliwa mama
Shamroczek moja siostra tez rodzila w kwietniu w iirl syna i tez bez jezyka przy porodzie byl maz i meza siostra bo ona lepiej zna angielski dali rade dzidzia jest cala i zdrowa poporodzie rzeczywiscie zostala sama 2 dni ale tutaj jest obsluga super i jak nie zrozumiesz to ci narusuja zebys zrozumiala nie wracaj do pl tylko po to zeby ur w warunkach jakich kazdy wie-nie oplaca sie chociazyby np chbenefit bedziesz czekac kolo 2 lat a tak to dostaniesz 1 miesiac po porodzie.wydaje mi sie ze zmienisz zdanie jak zaczniesz chodzic na wizyty i zobaczysz ze nie jest tak strasznie i ze twoj jezyk jest o wiele lepszy niz myslisz a zawsze moze ktos z toba chodzic kto zna lepiej ang.