reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Jesli rodzic, to tylko tu!Zwlaszcza, jesli chcesz mieszkac w Irlandii. Latwiej jest wszystko pozalatwiac, kiedy dzidzia urodzi sie tu.Potwierdzam zdanie magdy.

reklama
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Wiecie co ale jak pomysle o porodzie tutaj i o ew. problemach to jestem przerazona, moj angielski jest moocno podstawowy stad moje najwieksze obawy, zwlaszcza, ze na noc i po porodzie zostaje sama bez partnera, tak samo na cc. Czy jezeli urodze w Polsce i pozostane tam np. 3-4 miesiace to macierzynski bedzie tutaj placony? Magdalena81 - mozesz napisac, jak planowalas podroz do Pl, ile przed porodem no i jak polaczyc to z praca?

dziekuje dziewczyny za pomoc

Czesc dziewczyny!!!
Zawitalam tutaj pierwszy raz! Wasze forum polecila mi znajoma z innego forum o podobnym charakterze, pisze tutaj bo szukam mam ze swoimi pociechami mieszkajace w Dublinie, mamy podobne problemy i doswiadczenia. Jestem mama 5miesiecznej Olivii. W Dublinie mieszkam od ponad 3 lat. Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona.:-)

zewunia witaj! cos cichutko na tym forum...kobietki sie chyba pochowaly albo sie opalaja bo podobno ładna pogoda w IRL?

Ja tez radze rodzic w Irlandii z porodu mam tylko miłe wspomnienia i z dalszej opieki zdrowotnej 3letniej zreszta:)

witaj zewunia:)

pozdr

Hej dziewczynki.
Witaj zewunia.

Cieplutko dziś w Irlandii to dziewczyny pewnie spacerują.
A ja siedze w domu bo dzieci zakatarzone po pas.
Ale zrobiłam karpatke,posprzątałam domek i teraz oglądamy Domowe Przedszkole :-D:cool2:

Ja tez polecam poród w Irlandii.Dwójka moich smyków się tutaj urodziła a o słuzbie zdrowia i mojej przygodzie z nią na innym wątku "Kwestia podejscia lekarzy...' :sorry2::cool2:

Shamroczek, urlop macierzyński możesz wziąć tutaj na 12 tygodni przed porodem, czyli możesz być na macierzyńskim i lecieć do Polski. Z jednej strony Ciebie rozumiem, bo mi też wszyscy mówili, że lepiej rodzić w Irlandii, a ja obstawiałam swoje... Gdyby nie to, że Social Welfare i mój pracodawca pokrzyżowali mi plany wyjazdowe (nie będę się tutaj zagłębiać w temat), wyjechałabym do Polski na 100%. Jednak zostałam i naprawdę nie załuję.

Shamroczek - będziesz miała 9 miesięcy żeby podciągnąć język:) A jak się tu rodzi opowiem za jakieś 4-6 tyg:))) Wszystkie moje koleżanki, które rodziły najpierw w Polsce, a później tutaj, twierdzą, że lepiej rodzi się tutaj. Tyle, że "rodzi", bo opieka przed ciążą faktycznie jest masakryczna....

U mnie dziś znowu ciepełko, idę do ogródka:)

Ja rowniez polecam porod w Irlandii. Nie mam porownania z innymi krajami ale z tego jestem bardzo zadowolona, moze dlatego, ze porod mialam ekspresowy :-)

reklama
Shamroczek moja siostra tez rodzila w kwietniu w iirl syna i tez bez jezyka przy porodzie byl maz i meza siostra bo ona lepiej zna angielski dali rade dzidzia jest cala i zdrowa poporodzie rzeczywiscie zostala sama 2 dni ale tutaj jest obsluga super i jak nie zrozumiesz to ci narusuja zebys zrozumiala nie wracaj do pl tylko po to zeby ur w warunkach jakich kazdy wie-nie oplaca sie chociazyby np chbenefit bedziesz czekac kolo 2 lat a tak to dostaniesz 1 miesiac po porodzie.wydaje mi sie ze zmienisz zdanie jak zaczniesz chodzic na wizyty i zobaczysz ze nie jest tak strasznie i ze twoj jezyk jest o wiele lepszy niz myslisz a zawsze moze ktos z toba chodzic kto zna lepiej ang.

Do góry