reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

ja tez nie narzekam na lekarzy tutaj i mi termin wyliczyli i 3 dni pozniej urodzilam a 2 tyg +- to jest termin no a to tez zalezy od dzidzi czy bedzie chciala wyjsc:)
ludzie narzekaja w polsce i tu tez no bo nie ma idealnych lekarzy, kazdy ma swoje doswiadczenia...

chciałam sie pochwalić moj maly zaczyna mowic i powtarzać ze go rozmumiem:)
przeslylam zdj z piaskownica i z nad morza:)

Załączniki

• IMG_3517pi.JPG
    IMG_3517pi.JPG
    374,4 KB · Wyświetleń: 38
  • 100_1517au.JPG
    100_1517au.JPG
    212,5 KB · Wyświetleń: 39
  • 100_1552pl.JPG
    100_1552pl.JPG
    210,4 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Kamcia - gratulujacje! mysle, ze bardzo szybko Twoj synek zaczal mowic!!! Ciesza takie sukcesy! Synek naszej sasiadki jest rowiesnikiem Towjego i niestety nic nie mowi, caly czas ma w buzi smoczek. Zdjecie z polskiej plazy? - sliczne. Widac zamilowanie do szybkich samochodow... ciekawe kim bedzie jak dorosnie?

Wlasnie dziewczyny jakie macie zdanie na temat smoczkow? Moj z nim zasypia (jak zasnie wypluwa), w ciagu dnia czesto :je swoje raczki" wtedy staram sie zastapic je smoczkiem.

Czesc dziewczyny
czy mozecie mi cos doradzic na zatwardzenie dla malucha? Soczki, owoce, suszone sliwki nie dzialaja. Kupka od 3 dni jest bardzo twarda i sprawia bol. wiem ze w Polsce sa czopki glicerynowe, czy znacie jakis srodek ktory mozna tu kupic?

Odnośnie smoczków to moge powiedziec jak bylo u mnie Olivier mial smoczek kilka mies non stop a pozniej do roku na noc tylko a po roczku na stale mu zabralam i uwazam ze w takim wieku kiedy dziecko jeszcze sie nie przywiaze i jest flexi zabrać trzeba bo jak widze takie duze dzieci ze smokiem to mnie zalewa krew rodzice krzywdza pociechy ich zgryz a potem moze byc ciezko odstawic, ja powoli oliwke odzwyczajalam i sie balam ze bedzie marudzil itp ale bylo ok zasypial spoko i obchodzilo sie bez smoczka czasem jak zobaczy dzieci to im zabiera hihi przypomin mu sie ale wie ze to nie dla niego..im wczesniej sie da dziecko odzwyczaic tym lepiej dla nas i maluchow.

na kupke w aptece dali mi babylax i dziala wkladasz dziecku zel do pupki i pochwili buuumm tylko z polecenia lekarz masz swojego gp? jak nie to przyjedz do mnie dam ci ten zel lub czopka glicerynowego z pol, sprobuj herbatke koperkowa i duzo plynow, a co jadl ze ma takie zaparcia?

te zdjecie to z nad Bałtyku na weekend majowym bylam od tej pory
Oli uwielbia piasek a wczesniej nie bawil sie w nim hihi
pozdr

niunia- powodzenia

sim77 moja Mandy ciagnela smoczek przez pierwszy miesiac zycia. Pozniej juz nie chciala, sama wypluwala. Dzis ssie kciuki, co pozwalam jej robic do roku zycia, pozniej stanowczo bede jej tego oduczac. Kazdy dzidzius ma wlasne upodobanie, pewnego dnia Twoj dzidzius moze stwierdzic, ze nie ma ochoty juz na smoczki albo wrecz przeciwnie- ciagnac je non stop. Proponuje naraze tym sie nie przejmowac, Two synus ma narazie tylko 2,5 miesiaca. Poznie pozwalaj mu ssac tylko przez zasypianiem jako taki uspokajacz. Jak Mandy przestala ciagnac smoka, a przerzucila sie na paluszki...wolalam to. Kazda mama ma inne zdanie i jest to temat szerooooki jak rzeka....kciuk czy smok...oto jest pytanie. Ja wybieram kciuk, ale tylko do roku zycia i trzeba stanowczo oduczyc tego, bo pozniej juz bedzie ciezej i ciezej, a palec zacznie robic sie chudszy. Ja jestem tego zdania, ze cokolwiek wybierze Twoje dziecko(bo jeszcze moze sie to zmienic), pozwol na to, ale nie dluzej niz do roku.

dzieki dziweczyny za opinie o smoczkach!

To bylismy dzis na szczepieniu (pierwsze 5w1+ zapalenie opon mozgowych), na rotawirusa mamy przyjsc za 2 tyg (szczepionka do wypicia).
Pytalismy jak to jest z tymi szczepieniami tu w Irlandii, i co nam odpowiedzieli: od wrzesnia, po wprowadzeniu do kalendarza szcepien dodatkowych (zoltaczka, penumokoki) dzieci w Irlandi otrzymaja najlepsze w Europie szczepionki.
Dzieci urodzone po wakacjach beda szczepione wg nowego kalendarza a urodzone wczesniej beda "doszczepiane" - Pielegniarka, ktora pytalam radzila samemu sie upominac, aby nie zapomienili o naszych dzieciach!

Ale dzis boska pogoda!
milego dnia

reklama
Do góry