reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Zmienic:no:co jeden to lepszy tu jest,dzisiaj ide sie upomniec:angry:,moze wkoncu sie zainteresuja:baffled:naprawde wiem ze wiekszosc dziewczyn chwali sobie opieke tutaj ale ja niestety nie moge tego :no:zrobic:-(mam nadzieje ze na porodowce chociasz bedzie troche lepiej:sorry2::baffled:

reklama
Ja osobiscie jeszcze nie mialam ani jednej przykrej sytuacji z tutejsza opieka medyczna. Ciagle tylko czytam i czytam, co Wy tu piszecie, ale jak ja potrzebowalam jakiejkolwiek pomocy, to nigdy sie jeszcze nie rozczarowalam. Mam swietnego GP, zawsze wrecz milo mi isc do Niej, gdy cos sie dzieje, bo wiem ze zostane przyjeta milo i fachowo. Kazdy kraj rozni sie od siebie nawzajem i nigdzie nie jest idealnie! Jesli czegos tutaj brakuje...to cieszmy sie, ze mozemy wtedy pojechac do Polski i zakupc jakis lek tam czy sciagnac jakies inne medyczne produkty lub zasiegnac rady polskiego lekarza w jakiejs sprawie. Mi termin porodu wyliczyli perfekcyjnie, usg potwierdzilo date. Mialam termin na 1 wrzesnia i faktycznie....zaczelam rodzic dokladnie 1 wrzesnia.
Jesli ktos narzeka na swojego lekarza, jest na to jedna jedyna opcja- zmiencie go :-)

Teraz jak tak czytam,to sobie mysle ze w kazdej miejscowosci w kazdym miescie jest inaczej,:tak:a tak propo lekarza to moja doktor GP tez nie jest zla,mi tu bardziej chodzilo o lekarzy przy usg,bo wlasciwie to oni tam namieszali z moim terminem i teraz sami niewiedza co i jak(rasistka nie jestem,ale bylam trzy razy na usg i za kazdym razem byl jakisczarny ktory po angielsku niewiele umial,):no:ale juz chyba wkoncu cos sie zaczelo dziac bo mam coraz wieksze bole brzucha,:laugh2::laugh2::laugh2:

Larcia - gratuluje, ze trafilas na super GP. Ja niestety nie, dodam ze nie mam bzika na punkcie zdrowia, nie uwazam sie za madrzejsza od lekarzy. Oczekuje jedynie fachowego podejscia, potraktowanie jak czlowieka. Do lekarza trzeba miec ponadto zaufanie... Jak je miec skoro np ginelokog na niewlasciwe ph pochwy kaze sobie wkladac jogurt naturalny (cyt: "bo jak mowia w rekamie ma zywe kultury bakterii").
Co do terminu porodu to zgadzam sie, ze trzeba cierpliwie czekac - dziecko wie kiedy ma przyjsc na swiat. Niedawno samej brakowalo mi cierpliwosci ...

niunia - wszystkiego najlepszego! tzn lekkiego i szybkigo porodu no i zdrowego dzidziusia!

Teraz jak tak czytam,to sobie mysle ze w kazdej miejscowosci w kazdym miescie jest inaczej,:tak:a tak propo lekarza to moja doktor GP tez nie jest zla,mi tu bardziej chodzilo o lekarzy przy usg,bo wlasciwie to oni tam namieszali z moim terminem i teraz sami niewiedza co i jak(rasistka nie jestem,ale bylam trzy razy na usg i za kazdym razem byl jakisczarny ktory po angielsku niewiele umial,):no:ale juz chyba wkoncu cos sie zaczelo dziac bo mam coraz wieksze bole brzucha,:laugh2::laugh2::laugh2:
Sama też mozesz wyliczyć sobie termin porodu.wystarczy,że znasz pierwszy dzień ostatniej miesiączki :tak:

reklama
Jak je miec skoro np ginelokog na niewlasciwe ph pochwy kaze sobie wkladac jogurt naturalny (cyt: "bo jak mowia w rekamie ma zywe kultury bakterii").
Coooooo? Sim naprawde tak Ci powiedzial?Niunia powodzenia i szybkiego porodu wiem,ze mamusie w ciazy sa niecierpliwe i czasami nerwowe wiec relax i moze przejdz sie do GP tak na sprawdzenie,a swoja droga to cos Madzia sie nie odzywa,czyzby?

Do góry