reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Gratulujemy z Oliwierem malego aniołka Magdalenko jak sie czujesz bez zadnych niespodzianek podczas porodu???pozdr

sim ale te szczepionki beda od wrzesnia w całej irl? i czy kazde dziecko dostanie wezwanie czy sama bede sie musiala upomniec, tak wogole to jakie szczepionki sa w Pol których niema tutaj i cz y radzicie szczepic malego...?

buziaki

reklama
Gratulujemy z Oliwierem malego aniołka Magdalenko jak sie czujesz bez zadnych niespodzianek podczas porodu???pozdr

sim ale te szczepionki beda od wrzesnia w całej irl? i czy kazde dziecko dostanie wezwanie czy sama bede sie musiala upomniec, tak wogole to jakie szczepionki sa w Pol których niema tutaj i cz y radzicie szczepic malego...?

buziaki
To już urodziła?
Skąd wiesz Kamcia?

kamcia pewnie juz z wyprzedzeniem gratuluje, zeby byc pierwsza!Ale mi sie tez wydaje, ze magda juz urodzila wkoncu!!!!!!

Kamcia - o rozszerzeniu zakresu obowiazowych szczepien w Ir czytalam w irlandzkiej prasie - potwierdzili to w Medicusie. W piatek bede w Medicusie wiec zapytam, czy cos wiedza - czy bedziemy musieli sie o nie upominac czy czekac na wezwanie. Zapytam tez jakie szepienia polecaja jako dodatkowe, ktore sa w Polsce a nie ma tu.

Podejrzewam ze bedzie trzeba sie upominac.

hihi anieczka nie zobtych znakow zapytania czy juz madzia trzyma Frania hi ale pewnie juz urodzila:)

dzieki bede wdzieczna za info o tych szczepieniach.
pogoda super dzis byla i kupilam Olivierowi piaskownice plastikowa do ogrodu z piskiem w toy i fajnie sie bawi przynajmiej sie nie nudzi:)pozdrawiam

byla któras z was na spotkaniu we wtorek w comunity centre?cos nowego?

buziaki

Zazdroszcze Madzi jesli juz urodzila, bo ja mialam termin na 21go a dopiero jutro ide na pierwsze usg!! W poniedzialek lekarz stwierdzil, ze wszystko swietnie i trzeba czekac. Nic nie zapowiada porodu :-(

Witam wszystkie mamy na emigracjii.;-)Tak czytam i zastanawiam sie czy to w calej irlandii tak jest,ze lekarze za bardzo nie wiedza na kiedy przypada termin,i wlasciwie jak jest juz po to zabarzdo sie tym nie przejmuja,:no:czy wy tez macie taki problem z ta nieszczesna opieka:baffled:.

Ojej dziewczyny.:sorry2:
Naprawde wiem jak tutaj jest,ale ileż można narzekać.:-p
Nie będziecie w nieskończoność chodzić w ciąży,lekarze wiedzą kiedy wywołać poród.
Mają czas do 42 tygodnia.
Mnie umówili na wywołanie na 9 dni po terminie,a urodziłam 8 dni po terminie.
Mój lekarz chyba był inteligentny bo wyliczył mi termin,nie miał z tym problemu :sorry2:

reklama
Do góry